PDA

Bekijk Volledige Versie : Spanje erop of eronder?Pagina's : [1] 2

Cyberbeer
02-06-12, 00:15
Spanje is hard getroffen door de economische crisis en heeft de op ťťn na hoogste werkloosheid in de EU. Dit is voornamelijk te wijten aan de instorting van de Spaanse huizenmarkt. De verwachting is dat Spanje nog jaren nodig zal hebben om uit de economische crisis te komen. De Spaanse overheid werd gedwongen een zwaar bezuinigingsprogramma aan te nemen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Spanje

Als Spanje failliet gaat, gaan wij ook failliet
We hebben geen keus of we Spanje helpen, als Spanje of de Spaanse banken failliet gaan, gaat de Nederlandse staat dat ook.
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/kijkeraanz/2012/22/kaz-als-spanje-failliet-gaat-gaan-wij-ook-failliet.xml

Rode Kruis Spanje luidt noodklok
MADRID - Het Spaanse Rode Kruis luidt de noodklok over de situatie in het land. Volgens de hulhporganisatie loopt het uit de hand. Inmiddels leeft 22 procent van de Spaanse bevolking onder de armoedegrens.
http://inspanje.nl/algemeen/4259/rode-kruis-spanje-luidt-noodklok/

Kapitaal verlaat Spanje
Nog nooit was de kapitaalvlucht zo groot in Spanje: tot maart dit jaar is een nettobedrag van 97 miljard euro naar het buitenland verdwenen.
http://inspanje.nl/economie/4253/kapitaal-verlaat-spanje/

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schuldencrisis/financiele-steun-aan-noodlijdende-landen/steunaanvraag-spanje-vanwege-bankencrisis?ns_campaign=Inhoud-Financien-schuldencrisis&ro_adgrp=Schuldencrisis_spanje&ns_mchannel=sea&ns_source=google&ns_linkname=spanje&ns_fee=0.00&gclid=CJLmxIiPsrECFSgntAodkmcAIw

Spanje staat op straat
http://www.presseurop.eu/nl/content/article/1242481-spanje-staat-op-straat
http://www.spanjevandaag.com/costa-del-sol/bewoners-malaga-bezorgd-over-toename-zwervers-wijk-en-strand-la-malagueta/

Preppie
02-06-12, 00:31
Ha die grapjassen maken de keus dus niet (om Spanje failliet te laten gaan). Nou, dan doet "het economische systeem' dat zelf wel.
We/ze blazen de ballon nog even wat meer op = ondersteunen nog even de langzaam omvallende banken en overheden met extra geprint geld. Maar op een gegeven moment klapt de ballon = het hele financiŽle systeem stort met oorverdovend kabaal ineen.
Of het zo erg wordt als in "The Great Vision"?? Geen idee. Maar dat het zo belabberd wordt dat het Rode Kruis niet meer aan de vraag om hulp kan voldoen, lijkt me duidelijk.
Dus nu maar preppen om het op eigen houtje te kunnen rooien.

dR3
02-06-12, 12:45
Geen probleem, we hebben het ESM toch?.....

Sandokan
02-06-12, 12:48
LOL het schip is zinkende maar het orkest speelt nog rustig verder op de HMS Titanic AKA Europa. Zou interessant zijn om van Mr Gold nog iets te horen over de actuale huidige toestand in SPanje, aangezien hij daar nu ook is...

Sandokan

Cyberbeer
06-06-12, 22:03
Gemiddeld 159 huisuitzettingen per dag
MADRID - Elke dag vinden er in Spanje gemiddeld 159 huisuitzettingen plaats, omdat de bewoners hun hypotheek of huur niet meer kunnen betalen.

In 82% van deze gevallen gaat het om gezinnen met minderjarige kinderen.
Deze cijfers zijn afkomstig van het Platform voor hypotheek gedupeerden (PAH). De organisatie is met een eigen database begonnen vanwege het gebrek aan officiŽle cijfers over uitzettingen.

Schaamte
Tot nu beschikt PAH over ruim 6.000 vragenlijsten van personen uit heel Spanje, die op enig moment in contact stonden met het platform. Echter de meerderheid van de onteigeningen is niet bij PAH bekend, omdat mensen uit schaamte veelal besluiten zelf hun huis te verlaten, voordat de politie hen daarbij komt helpen.

Paradox
Rafael Mayoral, juridisch adviseur van PAH onderstreept in het artikel in El Mundo de paradox van het feit dat 20 procent van alle woningen in Spanje leegstaat, wat neerkomt op zo’n 5,6 miljoen woningen. Dit baseert hij op cijfers uit de laatste publicatie van het nationaal instituut voor statistiek (INE).

Profiel
Het profiel van de personen die uit hun huis worden gezet is volgt: werkloze Spanjaarden met minderjarige kinderen en een hypotheek tussen de 100.000 en 200.000 euro. Dit profiel is praktisch hetzelfde in alle 17 Spaanse regio’s.

De oprichters van PAH, Ada Colau en Adria Alemany schreven hierover een boek ‘Vidas hipotecadas’, dat eind juni verschijnt in het Castiliaans. Een Catalaanse editie is al verkrijgbaar.

Valencia aan top
De regio waar de meeste uitzettingen plaatsvinden is Valencia met 23,5% van alle onteigeningen als gevolg van achterstallige hypotheekbetalingen. In deze regio vinden bijna 50 uitzettingen per dag plaats. Valencia wordt hierin gevolgd door Madrid, CataloniŽ, AndalusiŽ en Murcia.

In veel regio’s worde nu handtekeningen verzameld om via een volksinitiatief de wetgeving rond hypotheken, uitstel van betaling de reguleren, uitzettingen stop te zetten en sociale huur te stimuleren. Het voornaamste doel is dat wanneer mensen eenmaal uit hun huis zijn gezet, de restschuld van hun hypotheek wordt kwijtgescholden.
http://inspanje.nl/algemeen/4285/gemiddeld-159-huisuitzettingen-per-dag/

dR3
07-06-12, 23:34
En nu ook afgewaardeerd naar BBB, en ze schijnen 40-80 miljard nodig te hebben om wat banken te redden. Natuurlijk gaat dat niet rechtstreeks vanuit het ESM naar de banken maar via Spanja, naar de spaanse banken. En natuurlijk is dit absoluut nodig omdat nederland heel erg 'exposed' is in Spanje, zei direct een belangrijk iemand (ben z'n naam kwijt).

Wat een poppenkast weer, laat maar klappen incl Griekenland. Hoe eerder hoe beter...

offgrid
08-06-12, 08:10
Ik was vanaf 2002 tot 2005 woonachtig in Spanje en wat me toen al opviel op de spaanse tv was t ongeloofelijke aantal reclame spots over snel geld lenen...echt absurd in elk reclame blok wel een paar...je werd er echt mee dood gegooid....En elke spanjaard wou n nieuwe auto...n 2e huisje..liefst n appartementje aan de kust om te verhuren aan de toerist....t kon niet op....Nou ben ik zeker geen econoom (verre van dat) maar zelfs deze sukkel dacht toen al van ???????....En nu huilen die Nederlandse banken?? Haha komop de zelfde mensen die jaren terug al die reclamespots op de tv de revue lieten passeeren...
http://www.youtube.com/watch?v=qHoIvoxQRO4

dR3
09-06-12, 11:17
Als Spanje failliet gaat, gaan wij ook failliet
We hebben geen keus of we Spanje helpen, als Spanje of de Spaanse banken failliet gaan, gaat de Nederlandse staat dat ook.

Dat zegt Hans de Geus in de Kijker aan Z. ''Als je kijkt naar de verwevenheid van de eurozone, bijvoorbeeld de economische verwevenheid, maar ook de directe investeringen die Nederlandse banken en verzekeraars in Spanje hebben uitstaan en kruisverbanden, zoals leningen aan Spaanse banken, dan is deze enorm groot'', aldus Hans de Geus.


Ik wordt trouwens een beetje moe van al die mensen die dit roepen, en in 1 adem als oplossing geven dat we (de burgers) maar meer geld in dit soort instellingen moeten pompen. Alsof je vertrouwen kweekt en risicovolle schulden verlaagt door meer schulden aan te gaan...

Rothbard
09-06-12, 14:30
Inderdaad dR3, ze weten niet waar ze het over hebben. De onderliggende problemen worden enkel groter gemaakt door er geld in te pompen: Meer schulden/inflatie, meer moral hazard.

Cyberbeer
13-06-12, 22:37
Spain three notches down – Moody's
http://rt.com/business/news/moodys-spain-rating-downgrade-767/
http://www.nu.nl/economie/2834596/moodys-schaalt-spaanse-leningen-lager-in.html

Cyberbeer
13-06-12, 22:46
Wat kan die man toch praten.
Nigel Farage: de Euro-Titanic vs. de ijsberg. Wie verliest ?
http://www.youtube.com/watch?v=TN_1mF-3JTI&feature=player_embedded

Dr.Prepper
18-07-12, 14:05
Spain's housing and banking sectors continue to deteriorate, grim new government data showed Wednesday, providing the latest indication that the country's economy remains caught in a protracted recession. House prices declined at the fastest pace since the start of the crisis in the second quarter

Bron: http://www.zerohedge.com/news/spain-goes-bad-worse

Chinaka
18-07-12, 14:51
Ik word zo moe van al die regeringen en banken en economen. Terwijl mensen momenteel honger lijden in en rond het middellandse zee gebied liggen er container schepen met duizenden tonnen graan te wachten op de meest biedende. Ik word er echt niet goe van.

WiccaWardenclyffe
18-07-12, 15:08
Spanje erop of eronder ? Dat wordt vroeg of laat eronder. Ik hoop laat. Ben er nog niet helemaal klaar voor.Moet nog SOPN stemmen, moet mezelf nog soeverein laten verklaren (best ingewikkeld allemaal) moet nog een zonnepaneel bouwen enz.


Modbreak: graag zelf een topic starten of dit in een passend topic onderbrengen. Zo houden we de threads 'schoon'.

partizan
18-07-12, 16:20
Als je graag over politiek praat doe dat dan ergens anders
de site is voor en door PREPPERS en heeft niets met politiek en/of religie

J.I. nurse
18-07-12, 17:03
Wicca,
je geschreven stuk levert in dit geval geen enkele meerwaarde op het punt van spanje er op of eronder. Intervieuw heeft m.i. met het
Onderwerp weinig van doen.

J.I. nurse
18-07-12, 17:05
Partizan,
Je slaat de spijker op zijn kop!

Cyberbeer
29-07-12, 14:23
Spanje is niet te redden
http://www.telegraaf.nl/dft/12647315/___Redding_Spanje_onhaalbaar___.html
http://www.nu.nl/economie/2869880/redding-spanje-onhaalbaar.html

martin
29-07-12, 16:58
Spanje is niet te redden
http://www.telegraaf.nl/dft/12647315/___Redding_Spanje_onhaalbaar___.html
http://www.nu.nl/economie/2869880/redding-spanje-onhaalbaar.html

Het is wel uitzonderlijk dat er eens een realistische conclusie word getrokken.

wodan
29-07-12, 17:30
Eenmaal je teveel schuld hebt waarop je rente moet betalen, kan je met 'bijlenen' tegen een rente nooit uit de schulden geraken. IEDEREEN met enig reken talent beseft dat,
politiekers echter niet. Wel, Spanje zit over wat het kan betalen aan rente, dus zit het vast.

Als Belgie, Nederland en andere ons omringende landen niet vlug iets doen aan hun renteplichtige staatsschuld, gaan ze het zelfde tegenkomen.
Dankzij het 'ťťn' Europa, steekt de zwaarst geÔnfecteerde de rest nog eens aan ook, dus het zal alsmaar sneller fout gaan.

Oplossing: Een zichzelf goed controlerende overheid die de aanmaak van geld controleert ipv banken die renteplichtig geld 'creeren' en uitlenen uit het niets.
Het verleden leert ons dat dat het enige is dat de burgers rijker maakt ipv de banken zoals het nu is.

Rothbard
29-07-12, 18:19
Oplossing: Een zichzelf goed controlerende overheid die de aanmaak van geld controleert ipv banken die renteplichtig geld 'creeren' en uitlenen uit het niets.
Het verbaast mij toch altijd dat dezelfde mensen die inzien dat politici niet rationeel handelen ("IEDEREEN met enig reken talent beseft dat, politiekers echter niet."), als oplossing aandragen om meer macht in handen van bestuurders te geven. Waarom zouden deze mensen zichzelf goed controleren? Ze hebben volgens jou niet eens enig reken talent. Helaas, de representatieve democratie lijdt aan de tragedy of the commons.
Even daargelaten dat de huidige constructie een schijnconstructie is, en de controle over geld feitelijk al in handen van overheid ligt, zal het absoluut niets helpen om deze schijnconstructie te vervangen door die wat jij voorstelt. Er is niets dat erop duidt dat overheid zich ineens verantwoordelijk zou gedragen als deze de directe controle over geld in handen krijgt. De overheid heeft een uitgavenprobleem, geen financieringsprobleem.


Het verleden leert ons dat dat het enige is dat de burgers rijker maakt ipv de banken zoals het nu is.
Dat leer je wellicht als je selectief kijkt. En ja inderdaad, in Zimbabwe was bijna iedereen een biljoenair, maar 'rijk', niet bepaald. Wat de geschiedenis ons daadwerkelijk leert is dat het enige dat burgers rijk maakt vrijheid is. Vrijheid om zelf te kiezen met welke bank (of welke onderneming dan ook) je zaken doet. Vrijheid je eigen bank op te starten en te concurreren en samen te werken met de rest, oftewel vrijheid om te ondernemen zonder hinder van monopolisering en oligopolisering door overheid. Vrijheid om zelf te kiezen wat voor geld je gebruikt en waar je het aan uitgeeft.

wodan
29-07-12, 18:20
@Rothbard: Kijk naar de geschiedenis in de USA. Leuk te zien in 'The Secret of Oz' (http://www.youtube.com/watch?v=swkq2E8mswI).

Het KAN dus wel dat politiekers het correcte en goede menen met het gewone volk, al doen ze dat tegenwoordige zelden.

Aeron
29-07-12, 18:47
De Citi bank group verwacht dat Griekenland de Eurozone zal verlaten binnen 2 a 3 kwartalen (acht de kans op 90%) en zegt dat ze verwachten dat Italie en Spanje ook zullen aankloppen bij de EU voor redding.

http://www.reuters.com/article/2012/07/26/grexit-citi-idUSL6E8IQ1TN20120726

Dit bericht ben ik verder nog niet tegengekomen (na Google zoektoch) behalve bij een Belgische nieuwssite, RTL.nl en Powned. Vreemd dat grote NL nieuwssites hier dan weer eens niks over vermelden.

Kans
29-07-12, 20:11
De Citi bank group verwacht dat Griekenland de Eurozone zal verlaten binnen 2 a 3 kwartalen (acht de kans op 90%) en zegt dat ze verwachten dat Italie en Spanje ook zullen aankloppen bij de EU voor redding.
. Vreemd dat grote NL nieuwssites hier dan weer eens niks over vermelden.

Hmmm. Dan volg je niet, of nog niet lang alternatieve nieuws sites.
Het journaal is een soap om je te entertainen.
Veel echt nieuws moet je tegenwoordig zoeken, helaas.

Grt
Kans

Aeron
30-07-12, 09:51
Hmmm. Dan volg je niet, of nog niet lang alternatieve nieuws sites.
Het journaal is een soap om je te entertainen.
Veel echt nieuws moet je tegenwoordig zoeken, helaas.

Grt
Kans

Ik volg al geruime tijd alternatieve nieuwssites en weet dat ze vaak nieuws niet vermelden op de grote sites. Schattingen van banken etc. worden vaak allemaal nog wel geplaatst omdat dat moeilijker onder de mat te schuiven is. Vooral ook vreemd omdat bij RTL als bron ANP staat en bijvoorbeeld NU.nl altijd alles klakkeloos van ANP overneemt.

Kans
30-07-12, 09:58
Ok, ik reageerde zo omdat ik begreep dat je het vreemd vond dat MainStreamMedia, MSM, weinig echt nieuws melde of in iedergeval maar beperkt.
Dus ik dacht daarom dat je nog niet lang alternatieve sites volgde, dan zou het je niet meer mogen verbazen....

Grt
Kans

Harkonen
30-07-12, 13:01
afgelopen week in Spanje kregen we gewoon overal korting aangeboden als we contant zonder bonnetje afrekenden :')
Bij restaurants, autoverhuur, hotel, golfbaan, de hele teringzooi... markant detail...

Thexder
30-07-12, 15:07
afgelopen week in Spanje kregen we gewoon overal korting aangeboden als we contant zonder bonnetje afrekenden :')
Bij restaurants, autoverhuur, hotel, golfbaan, de hele teringzooi... markant detail...

Klinkt leuk, vervolgens mag je het geld dat je daar niet aan de belastingdienst betaald wel even extra afdragen zodra je in Nederland terug bent.

Kungfufox
30-07-12, 23:16
Bron: http://www.zerohedge.com/news/spain-goes-bad-worse

Lees ik hier nu dat we binnenkort goedkope BOL locaties kunnen kopen? :P

Harkonen
31-07-12, 07:59
Klinkt leuk, vervolgens mag je het geld dat je daar niet aan de belastingdienst betaald wel even extra afdragen zodra je in Nederland terug bent.
Daarom; gewoon netjes betaald. Geen zin in gezeik voor die paar euro's. Sowieso zijn de prijzen in Spanje de laatste tijd behoorlijk naar beneden gegaan.

Cyberbeer
31-07-12, 13:03
Het geld is op: CataloniŽ kan subsidies niet meer betalen
Hierdoor zouden zo'n 100.000 werknemers deze maand geen salaris ontvangen, volgens de Confederation of Social Services Associations, die zo'n 800 organisaties in de Spaanse publieke sector vertegenwoordigt.
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/31/catalonie-kan-subsidies-niet-meer-betalen.xml

jolanda
31-07-12, 13:29
maak er maar Griekenland van :D

http://www.nu.nl/economie/2871776/griekenland-rand-van-faillissement.html

'Griekenland op rand van faillissement'
ATHENE - Griekenland staat op de rand van een faillissement. De bodem van de schatkist komt zonder nieuwe hulpleningen snel in zicht.


Dat stelde de Griekse onderminister van FinanciŽn, Christos Staikouras, dinsdag op de Griekse televisie.

''De reserves zijn bijna op'', stelde Staikouras. ''Het is moeilijk te zeggen wanneer het precies zover is. Maar we staan op de rand van een faillissement. We hebben de beloofde hulpleningen niet gekregen en moeten op 20 augustus leningen aan de Europese Centrale Bank terugbetalen.''

Griekenland is verwikkeld in moeizame onderhandelingen met zijn internationale geldschieters over de maatregelen die het land moet nemen om in aanmerking te kunnen blijven komen voor noodkredieten. Europa heeft eerder toegezegd in ieder geval in augustus in de financiŽle behoefte van het noodlijdende land te voorzien, maar vooralsnog is het onduidelijk op welke manier dat zal gebeuren.

Harkonen
31-07-12, 14:51
20 augustus dus nieuwe deadline... mooi.
Ik moet het allemaal nog zien hoor. Wordt weer maandje vol blufpoker en uiteindelijk krijgt Griekenland tůch weer gratis geld.
Spanje daarentegen is too big to fail; dat wordt nog een listig verhaal. Gaat zo veel geld kosten dat vooral de Duitsers het echt niet meer gaan pikken.

Verwacht verdere disintegratie terwijl het politiek feller zal gaan.

Spannende tijden...

Cyberbeer
08-08-12, 13:57
'Robin Hood' plundert spaanse supermarkten
SEVILLA - Twee supermarkten in Spanje zijn dinsdag overvallen door een groepering die veel weg heeft van de tactiek die de Engelse volksheld Robin Hood toepaste.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/12714711/__Moderne__Robin_Hood__plundert__.html

Cyberbeer
24-09-12, 16:51
Elke 10 seconden verdwijnt er een baan in Spanje
http://inspanje.nl/algemeen/4866/elke-10-seconden-verdwijnt-er-een-baan-in-spanje/

Dreigende afsplitsing CataloniŽ begin van het einde van de EU?
http://xandernieuws.punt.nl/?id=664560&r=1&tbl_archief=&

Hulpoproep Rode Kruis in Spanje
http://nos.nl/artikel/427475-hulpoproep-rode-kruis-in-spanje.html

Cyberbeer
01-10-12, 11:24
Spanje - Vuilnisbakken op slot tegen voedselzoekers
http://inspanje.nl/algemeen/4922/vuilnisbakken-op-slot-tegen-voedselzoekers/

September telde 4,7 miljoen werklozen in Spanje
http://inspanje.nl/algemeen/4932/september-telde-47-miljoen-werklozen-in-spanje/

Massale protesten Spanje, Portugal
http://inspanje.nl/algemeen/4924/massale-protesten-spanje-portugal/

Begrotingstekort Spanje zal oplopen
http://inspanje.nl/economie/4927/begrotingstekort-spanje-zal-oplopen/

Cyberbeer
04-10-12, 20:53
Kijk, we kopen gewoon met zijn allen een dorp in Spanje en maken daar een prepperdorp van;)

Complete Spaanse dorpen te koop vanaf 59.000 euro
http://inspanje.nl/algemeen/4948/complete-spaanse-dorpen-te-koop-vanaf-59000-euro/

Een nieuw leven in een spookdorp
http://meerspanje.nl/samenleving/30615/een-nieuw-leven-in-een-spookdorp/

Tienduizenden Spanjaarden weer massaal de straat op
http://nos.nl/video/426823-tienduizenden-spanjaarden-massaal-de-straat-op.html

Spain's next threat: Losing 20% of its economy
http://edition.cnn.com/2012/10/12/business/catalonia-independence-spain/index.html?hpt=hp_c1

Hollander
04-10-12, 21:05
Waarom horen wij hier niets over op tv? Ik vind ons medialandschap echt een eenheidsworst geworden.

Ik heb echt te doen met die spanjaarden met hun domme politici. Je moet en hard snijden in de kosten van de overheid als mede de belastingen verlagen. De economie krijgt dan meer ruimte om de slechte bedrijven en leningen te verwijderen, hierdoor ontstaat een bodem. Nu wordt iedereen door hoge belastingen (ook goede bedrijven) omver geblazen en de bedrijven die wel blijven zijn 9 van de 10 keer de bedrijven die politieke connecties hebben.

dR3
05-10-12, 11:52
Kijk, we kopen gewoon met zijn allen een dorp in Spanje en maken daar een prepperdorp van;)

Complete Spaanse dorpen te koop vanaf 59.000 euro
http://inspanje.nl/algemeen/4948/complete-spaanse-dorpen-te-koop-vanaf-59000-euro/

Lijkt me geweldig! Ik zou hier absoluut geÔnteresseerd in zijn :)

schipprep
05-10-12, 12:44
Lijkt me geweldig! Ik zou hier absoluut geÔnteresseerd in zijn :)
ik ook als bol dan wel
in een groep van 30 aan 3000€ de man komen we al een eind mee

Cyberbeer
12-10-12, 20:42
De werkloosheid in Spanje is hoog. Toch is er altijd werk te vinden:(

Snelcursus prostitutie in Spanje: werk verzekerd
http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/16452_snelcursus_prostitutie_in_spanje_werk_verzek erd/

prepper053
12-10-12, 20:52
hahaha dat is een goede scam, vrouwen 100 euro laten betalen om de kama sutra te laten leren, daarna zeker ook een praktijk examen bij de bedenker van die cursus. Denk niet dat de dames daar in trappen, daar zijn ze wel te slim voor.

Aantal jaren geleden wilde men iets dergelijks ook in nederland proberen door te voeren. Dames die een uitkering hadden moesten maar als escort gaan werken, omdat het gelegaliseerd werd en de dames betaalden dan ook belasting. Er werd zelfs enkele malen verteld dat als ze het niet deden dat het dan werkweigering zou zijn en de uitkering stop zou worden gezet. Natuurlijk is dit natuurlijk niet doorgegaan wegens de grote tegenstand.

zilver
13-10-12, 19:25
Vanavond weer spaanse protesten op TV:
Zet hem op jongens.
http://rt.com/on-air/madrid-anti-debt-protest/

Rothbard
13-10-12, 19:45
Vanavond weer spaanse protesten op TV:
Zet hem op jongens.
http://rt.com/on-air/madrid-anti-debt-protest/
Dacht ik dat ze eindelijk het licht hadden gezien bij het lezen van 'anti-debt', maar nee hoor:
"They condemn the latest round of austerity measures"
Pro-schuld dus. Gewoon een ordinair ik-wil-mijn-gratis-spulletjes-niet-kwijt protest. Sorry jongens, maar welvaart groeit niet aan de bomen.
Dit is het eindspel van iedere democratie. Hogere uitgaven, meer schulden zijn heel makkelijk te bewerkstelligen, maar bij het tegengestelde kun je een volksopstand verwachten.

backschless
13-10-12, 19:45
De werkloosheid in Spanje is hoog. Toch is er altijd werk te vinden:(

Snelcursus prostitutie in Spanje: werk verzekerd
http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/16452_snelcursus_prostitutie_in_spanje_werk_verzek erd/

Weet ik iedigeval welke cursus ik moet gaan volgen.;)

zilver
14-10-12, 07:22
DB gebouw in Spanje na protesten gisteren
1107

Cyberbeer
15-10-12, 17:48
Spaans huisje? Strandappartement voor de halve prijs
http://www.z24.nl/z24geld/artikel_386238.z24/Spaans_huisje__Strandappartement_voor_de_halve_pri js.html

Spanje loopt leeg?
Tot en met september verlieten in totaal 420.150 personen het land.
http://inspanje.nl/algemeen/4982/spaanse-bevolking-krimpt-met-45245-personen/
http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1517660/2012/10/15/Steeds-meer-Spanjaarden-emigreren-wegens-de-crisis.dhtml

offgrid
16-10-12, 09:21
Een hoop van de mensen die ik zelf ken in Spanje zitten zwaar in de problemen(en ik heb t dan over de gewone man)Het merendeel denkt er idd hard over t land te verlaten maar hebben met t probleem te kampen van n relatief lage opleiding.En op die werknemers zitten ze niet te wachten in t buitenland.Van al mn kennisen zit zeker de helft zonder werk.En ik zou niemand aanraden naar Spain te vertrekken als je daar afhankelijk bent om je inkomsten te verdiennen.

Kans
16-10-12, 19:53
En spanje geeft langzaam maar zeker aan steun te willen, nodig hebben ze het al lang maar ja dan moeten ze ineens naar anderen, troika, gaan luisteren.
Zodra ze steun aanvragen komt er zoveel ellende boven dat ik benieuwd ben hoe de andere landen dat nu weer hun burgers gaan uileggen?
Dat is volgens mij ook de reden dat Merkel het eigenlijk niet wil, en liever op een minder openlijke manier spanje wil gaan steunen...

We zullen zien.

Prep ze,
Kans

Keyser Suze
16-10-12, 21:20
Toch wel slim van Spanje om wat terughoudend te zijn....anders dan gaat het land giga op zijn bips, 50% van de jongeren is werkloos, die hebben alle tijd om te rellen, te etteren, te slopen.....

TyrionLannister
17-10-12, 02:52
Dit soort beelden krijgen we nooit te zien op de Nederlandse televisie omdat het het beeld zou ontkrachten dat de demonstranten in Spanje allemaal stinkhippies zouden zijn die de "vrije markt" zouden bedreigen. MAW opkomen tegen "austerity" voor het volk terwijl de banksters dikke vette winsten maken en hun verliezen afwentelen op de belastingbetalers.

De Spaanse restauranteigenaar Alberto Casillas beschermde op 25 september j.l. als een soort "tank man (http://en.wikipedia.org/wiki/Tank_Man)" demonstranten die zijn restaurant binnen waren gevlucht tegen de politie.

http://www.youtube.com/watch?v=PC16703GAuM

Hier roept hij in een talk show dat de huidige Spaanse politie erger is als die tijdens Franco:

http://www.youtube.com/watch?v=GRDEWJr0krY

dR3
17-10-12, 13:50
Ongetwijfeld de reden dan Spanje zo voorzichtig is met noodhulp vragen, als zelfs het gewone volk nu al aan het protesteren is moet je nagaan wat er dan gebeurd...

Dick Berts
17-10-12, 14:09
Ha die Tyrion,

Wat prachtig, ik word helemaal blij. De geboorte van een nieuwe veel meer sociale wereld die uit de shtf gaat voortkomen, kondigt zich via dit soort mensen al aan!

Kunnen we het emailadres van deze man achterhalen? Spreekt er een prepper Spaans? Zou die namens preppers Nederland i.o. een berichtje kunnen sturen dat we hem bewonderen en dat we allemaal naar zijn restaurant komen als we in de buurt zijn, omdat het nergens veiliger is. Mag dat van jullie?

dR3
17-10-12, 14:18
Hij had 100.000 volgens op twitter zij hij, met wat googlen heb je z'n twitter adres vast snel gevonden.

jolanda
17-10-12, 14:18
wij krijgen heel veel niet te zien
http://youtu.be/-Tp-AspPvmg

jolanda

TyrionLannister
17-10-12, 14:25
Casillas is trouwens slechts een ober en niet de eigenaar. Maar dat doet niets af aan zijn moed.

http://www.businessinsider.com/spanish-hero-alberto-casillas-renounces-the-government-2012-9


Hij had 100.000 volgens op twitter zij hij, met wat googlen heb je z'n twitter adres vast snel gevonden.

Vind op Twitter alleen andere mensen met zijn naam en een "fan" account.

TyrionLannister
23-10-12, 00:17
Dit is echt een fantastische reportage van de demonstraties op #25S

http://www.youtube.com/watch?v=A5oY0SUkJ8o

Powerbox
23-10-12, 00:34
Heelijk om gelijk gestemde gevonden te hebben waar ik mee kan lezen wat mijn gedachte al jaren is!
Spanje gaat aan het infuus maar ze weten nog niet hoe ze het moeten brengen!
Het is namelijk een heel ander volk als Nederlanders!
Ik ben zelf half italiaan en als ze dit in italie flikken breekt de hel los!
Prep maar stevig door want het gaat niet lang meer duren!

TyrionLannister
23-10-12, 00:48
Het is namelijk een heel ander volk als Nederlanders!

Armand - De Nederlander is een meelzak
http://www.youtube.com/watch?v=x1YDpXNZ3CI

De Nederlander is een meelzak je kunt er op blijven slaan hij gaat toch nooit staan.
De Nederlander is een meelzak die niet reageert want dat is verkeerd
en bovendien hebben ze 'm dat nooit geleerd.

http://www.muzikum.eu/nl/123-385-29681/armand/de_nederlander_is_een_meelzak-songtekst.html

TyrionLannister
23-10-12, 00:59
http://www.youtube.com/watch?v=N-sroGmPd9I

Je leest het altijd in de krant
Het gaat niet goed met Nederland
Want wie bezit is de sigaar
Ze kraken al die huizen maar
Dat tuig helpt Holland in het graf
Stuur er de knokploegen op af

refrein:
De burgers van het gezond verstand
De laatste hoop van Nederland
Geef hen de macht, marcheren maar
De laarzen staan al klaar

De ww klopt van geen kant
Het lijkt hier wel Luilekkerland
Er is verdomme werk genoeg
Maar iedereen zit in de kroeg
Zij werken niet en ik betaal
Naar een werkkamp allemaal

Maar er is maar een manier
Om het op te lossen hier
Dan gaan ze best wel aan het werk
En wordt ons vaderland weer sterk
Het is zonde dat ik het zeg verdomd
Het is tijd dat er weer oorlog komt

Keyser Suze
23-10-12, 01:34
Dit is echt een fantastische reportage van de demonstraties op #25S

http://www.youtube.com/watch?v=A5oY0SUkJ8o

Wat moet er gebeuren om dergelijke demonstraties ook in Nederland te zien?

Rothbard
23-10-12, 01:40
Spanje is al een stuk verder gevorderd in de economische crisis. Op dit moment is de levensstandaard in Nederland nog niet ver genoeg gezonken, het is allemaal nog iets te comfortabel. Maar dat komt wel...

Keyser Suze
23-10-12, 09:58
Spanje is al een stuk verder gevorderd in de economische crisis. Op dit moment is de levensstandaard in Nederland nog niet ver genoeg gezonken, het is allemaal nog iets te comfortabel. Maar dat komt wel...

Ja dat denk ik ook. En meer olie op het vuur in Spanje: Moody's verlaagt ratings 5 Spaanse regio's

LONDEN - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de beoordeling van vijf Spaanse regio's teruggeschroefd. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Van het fantastische nu.nl...

Harkonen
23-10-12, 10:24
Om dit soort filmpjes heeft Spanje een wetsvoorstel ingediend welke verbiedt om Spaanse politieoptredens te filmen. Kunnen ze nůg lomper gaan rammen

Keyser Suze
23-10-12, 11:15
Om dit soort filmpjes heeft Spanje een wetsvoorstel ingediend welke verbiedt om Spaanse politieoptredens te filmen. Kunnen ze nůg lomper gaan rammen

Ja wakker worden Harkonen, daar begint dit topic mee....

PS: my bad, zelf wakker worden KS!

Simurgh
23-10-12, 11:39
Ja wakker worden Harkonen, daar begint dit topic mee....

Nee dat is dit draadje toch http://preppers.nl/forum/showthread.php?t=2181

Keyser Suze
23-10-12, 13:22
Shit, je hebt gelijk Simurgh

Simurgh
23-10-12, 15:28
Shit, je hebt gelijk Simurgh

No worries

Harkonen
24-10-12, 08:50
niet vechten jongens; ik kom hier voor m'n rust ;)

backschless
24-10-12, 09:56
Wat moet er gebeuren om dergelijke demonstraties ook in Nederland te zien?

Keyser Suze dat zal denk ik niet lang meer duren als het hier dezelfde kant op gaat als in Griekenland en Spanje.
Maar wie heeft er dan nog tijd om alles te volgen op youtube en dergelijke sites.
Ik denk zelf dat Nederland bij 1 van de laatste landen in de EU hoort die instort (tijdslijn???) , dus de rest zit dan al zo diep in de sh***t dat ze het al niet eens meer zullen volgen en het zal ze dan een biet wezen.

Cyberbeer
30-10-12, 08:11
Vanaf 2008 al meer dan 260.000 spaanse gezinnen hun huis uitgezet
http://www.spanjevandaag.com/spanje/huisuitzettingen-spanje-helaas-dagelijkse-gang-van-zaken/

Kans op armoede Spaanse bevolking stijgt
http://inspanje.nl/algemeen/5070/kans-op-armoede-spaanse-bevolking-stijgt/

backschless
30-10-12, 08:16
Vanaf 2008 al meer dan 260.000 spaanse gezinnen hun huis uitgezet
http://www.spanjevandaag.com/spanje/huisuitzettingen-spanje-helaas-dagelijkse-gang-van-zaken/
Schandalig dat het zo moet gaan, de overheid heeft gevaald en de gewone mens draait ervoor op met uitkomst dat ze zo diep in de sh***t zitten dat ze zelfmoord als enige uitweg zien.

dR3
30-10-12, 10:34
Schandalig dat het zo moet gaan, de overheid heeft gevaald en de gewone mens draait ervoor op met uitkomst dat ze zo diep in de sh***t zitten dat ze zelfmoord als enige uitweg zien.

Maar als je (in NL) een woning kraakt ben je strafbaar en een vieze hippie. Van andermans bezit moet je namelijk afblijven en leegstand moet de eigenaar zelf bepalen. Zucht!

Cyberbeer
08-11-12, 10:55
Ikea Spanje als gaarkeuken
MADRID - Bij de Ikea in Spanje is het mogelijk om met zijn zessen te dineren voor 8 euro. De restaurants van de 18 vestigingen van de Zweedse meubelgigant barsten uit hun voegen. 'Hier eten is goedkoper dan thuis zelf eten maken'.
http://inspanje.nl/algemeen/5114/ikea-spanje-als-gaarkeuken/

Iberia ontslaat ruim 6.500 personeelsleden
http://inspanje.nl/algemeen/5113/iberia-ontslaat-ruim-6500-personeelsleden/

Richard Friesland
08-11-12, 14:09
Het is erg simpel, met eu stuen eronder zonder euro en europa erboven

backschless
08-11-12, 18:09
Ikea hier is precies hetzelfde hoorde ik van een collega die afgelopen zondag daar was, eten voor een euro en afgeladen vol, mensen stonden zelfs met een dienblad in de hand te eten.

Cyberbeer
11-11-12, 22:22
Spaanse politie weigert huisuitzettingen
Zelfmoord onder huizenbezitters in financiŽle nood neemt toe ... Grote Spaanse vakbond steunt agenten
http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/17015_spaanse_politie_weigert_huisuitzettingen/

Derde zelfmoord leidt tot tijdelijke stop uitzettingen
http://inspanje.nl/algemeen/5133/derde-zelfmoord-leidt-tot-tijdelijke-stop-uitzettingen/

prepperpappa
15-11-12, 21:25
Als Spanje failliet gaat, gaan wij ook failliet
We hebben geen keus of we Spanje helpen, als Spanje of de Spaanse banken failliet gaan, gaat de Nederlandse staat dat ook.


De laatste kwartaalcijfers gaven aan dat Nederland in verhouding slechter gepresteerd heeft dan Italie en Spanje.
Ook geven de nieuwste cijfers aan dat de werkloosheidscijfers wederom gestegen zijn in Nederland.
De EU is nu weer in een nieuwe (nog kleine) recessie gekomen nu bekend is dat de afgelopen 2 kwartalen een krimp is geconstateerd.
Al met al niet rooskleurig.

prepperpappa
15-11-12, 21:26
Info uit nieuwsuur ned 2 donderdag 15 november 2012

Dick Berts
17-11-12, 20:08
Spanje vraagt financiele hulp aan voormalige kolonien

http://nos.nl/artikel/441764-spanje-wil-hulp-van-zuidamerika.html

Binnenkort in dit theater: Nederlands smeekt Suriname om hulp.

freeprepper
17-11-12, 21:42
Ik las dat spaanse agenten betogen tegen besparingen,dus als hun de woedende burgers niet meer tegenhouden moet het leger worden ingeschakelt waardoor denk ik de situatie verergert.

Dick Berts
18-11-12, 14:41
Hier word ik nou echt blij van:

Protesting Spanish Cops: "Forgive Us For Not Arresting Those Truly Responsible For This Crisis: Bankers & Politicians"

http://www.zerohedge.com/news/2012-11-18/protesting-spanish-cops-forgive-us-not-arresting-those-truly-responsible-crisis-bank

Cyberbeer
29-11-12, 21:17
Het ergste moet nog komen
http://inspanje.nl/economie/5228/het-ergste-moet-nog-komen/

Cyberbeer
02-12-12, 23:52
Middeleeuwse Spaanse spookstad wordt zelfvoorzienend ecodorp
http://www.niburu.nl/innovatie/middeleeuwse-spaanse-spookstad-wordt-zelfvoorzienend-ecodorp.html
http://www.youtube.com/watch?v=91pBFyLWIx4&feature=player_embedded

zilver
03-12-12, 13:32
PLUS: lonen omlaag met 30-50% in spanje italie en frankrijk

http://www.zerohedge.com/news/2012-12-02/next-recovering-europe-30-50-collapse-wages-spain-italy-and-france

success ermee bahaha

Kans
03-12-12, 19:19
PLUS: lonen omlaag met 30-50% in spanje italie en frankrijk

http://www.zerohedge.com/news/2012-12-02/next-recovering-europe-30-50-collapse-wages-spain-italy-and-france

success ermee bahaha

Wilde dit als nieuwe post plaatsen, mischien toch nog doen?
Het geeft een van de problemen van de euro goed weer.
Normaal kan een land zijn munteenheid devalueren, ook niet leuk, maar wordt wel beter geaccepteerd.
Met de euro kun je dat dus niet meer doen, dan moeten of de sterke landen de lonen laten stijgen of de zwakke landen de lonen laten dalen..
En dat is heel wat moeilijker te verkopen.....

Prep ze,
Kans

Dick Berts
10-12-12, 09:22
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/50/onzekerheid-over-italie-raakt-spanje.xml

De boel loopt weer aardig uit de hand. De Italiaanse rente stijgt dramatisch na het aangekondigde vertrek van Monti. Spanje raakt daardoor ook extra in de problemen.

Buitengewoon interessant is de volgende uitspraak van de Spaanse minister van Economische zaken: "De Guindos zei ook dat de Spaanse overheid nog altijd nadenkt over een eventueel verzoek aan de Europese Centrale Bank om steunaankopen te doen op de obligatiemarkt. ,,Het is een instrument waar de regering naar kijkt en we zullen een besluit nemen dat het beste is voor Spanje.''

Een besluit dat het beste is voor SPANJE en dus NIET voor de Eurozone als geheel. Laten wij dan op onze beurt een besluit nemen, dat het beste is voor Nederland.....

jobs
10-12-12, 09:44
Laten wij dan op onze beurt een besluit nemen, dat het beste is voor Nederland.....
Maar daarvoor is visie nodig!
Kennis, begrip, ervaring, durf en een kans...!
Dat gaat dus niet gebeuren.

freeprepper
10-12-12, 11:09
Het is aannemelijk dat geheel Zuid-Europa binnenkort de lonen en salarissen verder omlaag zal dwingen, veel verder dan nu al is gebeurd. Dat zal de sociale onrust voeden. Die zorgt er voor dat de economie alsnog verder onderuitgaat. Hoe dan ook zal het rijke Noorden, waaronder Nederland, moeten volgen met eveneens een vergaande daling van de lonen en salarissen in eigen land.

staat bij nujij.nl

Het gaat nog gezellig worden in eu.

jobs
10-12-12, 11:38
De lonen HIER omhoog zodat ze DAAR ongewijzigd kunnen blijven gebeurt natuurlijk niet...

CMFC1988
10-12-12, 12:27
zilver Weet je ook wat een doorsnee loon is in Spanje ? Kan je wel vertellen dat ik daar mijn bed niet voor uit kom ;)
Het blijft mij verbazen hoe de jongeren van mijn leeftijd 24/25/26/27 en die kant op "In Spanje", met de nieuwste auto's rijden en ook alweer kapot hebben.
Daarbij hoe kan het dat Spanje eigenlijk een terug loop heeft, het land staat nog steeds hoog aangeschreven bij vakantievierders.
Dus daar moet een bepaalde bron van inkomsten zitten....

Makkelijk praten als half bloedje :P Spaans > Nederlands ;)

zilver
22-12-12, 00:39
Ik heb er verder niet zoveel mee CMFC1988 , ik wil wel mijn eigen kapitaal behouden, success verder.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ldu8X_UQPRA

Volgensmij gaat het helemaal mis.

jobs
22-12-12, 05:44
zilver: heb je dan nog veel kapitaal in papier?
Als je je naam eer aan doet heb je 't voor elkaar.

Cyberbeer
22-12-12, 07:43
Bedankt voor het filmpje zilver. Was zeer informatief:)

Kans
22-12-12, 09:47
Het is heel goed mis, het lijk wil net als een zombie maar niet omvallen.
Mede doordat ons, geleende, geld daar nu naar toe gestuurd wordt...

Het zijn geen oplossingen je kunt een slagaderlijke bloeding ook maar even dichtdrukken, zonder echte oplossing lijkt het dan nog even goed te gaan maar uiteindelijk zal de patient zonder echte oplossing toch dood gaan.
En als je als donor bloed blijft geven zonder de ader te repareren dan zal ook de donor heel snel omvallen..

Prep ze,
kans

Powerbox
22-12-12, 11:40
Bekijk deze maar even dan heb je je antwoord over Spanje en de EU


http://www.youtube.com/watch?v=K4ElFN77nkg
De wereld is niet vergaan in 2012 maar in 2013 klapt de EU uit elkaar

Kans
22-12-12, 13:07
De wereld is niet vergaan in 2012 maar in 2013 klapt de EU uit elkaar

Sorrie pb kan het niet laten, hierna stop ik ermee:cool:

Pas jij nou maar op dat je eindtorren niet uit elkaar klappen als je Spaanse antennemasten en Spaanse antennetuners gebruikt :rolleyes:

Kans

Powerbox
22-12-12, 13:20
Sorrie pb kan het niet laten, hierna stop ik ermee:cool:

Pas jij nou maar op dat je eindtorren niet uit elkaar klappen met die antennemasten en antennetuners :rolleyes:

Kans

Kans
Dit draadje gaat over spanje

Nonkel Jones
22-12-12, 15:09
Het is toch eigenlijk te idioot voor woorden dat ik eigenlijk alleen maar Nigel Farage ken als kritisch lid van het Europese parlement? Dat is notabene een Brit! Laat Nederland daar weleens kritische geluiden horen? Van een carriŤrepoliticus als bijvoorbeeld de volgeveten Van Balen hoef je dat niet te verwachten.

jobs
22-12-12, 15:17
Ries: wat je aanroert geeft aan hoe verrot de politiek is, hoe ver de politici van de man-op-de-straat staan, hoe de zaak geleid wordt door andere belangen dan die van de burger.
Want noem eens iets wat door de overhedn er in je voordeel geregeld is in de afgelopen tien jaar?

Dreutel
10-01-13, 22:29
Slotenmakers in Pamplona werken niet meer mee aan het uit huis zetten van mensen door banken. Mensen vormen zelfs ketens om huizen, om uitzettingen te voorkomen. Zelfs de politie overweegt om niet meer mee te werken aan uitzettingen!

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130107_00424884

Johnny BravoNL
10-01-13, 22:31
Slotenmakers in Pamplona werken niet meer mee aan het uit huis zetten van mensen door banken. Mensen vormen zelfs ketens om huizen, om uitzettingen te voorkomen. Zelfs de politie overweegt om niet meer mee te werken aan uitzettingen!

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130107_00424884

'Toen de afgevaardigde van de bank en de gerechtsdeurwaarder aanbelden, lag de man ziek in bed. De politie tilde hem gewoon op en zette hem in zijn pyjama op straat, terwijl de slotenmaker een nieuw slot stak. De man kon zijn huis niet meer in om zijn kleren aan te doen.'

And so it begins... Iker de Carlos is een held!

CMFC1988
10-01-13, 22:50
'Toen de afgevaardigde van de bank en de gerechtsdeurwaarder aanbelden, lag de man ziek in bed. De politie tilde hem gewoon op en zette hem in zijn pyjama op straat, terwijl de slotenmaker een nieuw slot stak. De man kon zijn huis niet meer in om zijn kleren aan te doen.'

And so it begins... Iker de Carlos is een held!

Ja dit gaat helaas ook weer te ver inderdaad, maar ik vind het wel een goed initiatief van zo wel de slotenmakers als de bewoners.
En als je daar de politie erbij hebt ( Guardia Civil ) dan wens ik je veel succes :P

Hollander
11-01-13, 20:47
Als je voor de Guardia Civil gaat werken dan moet je toch een eed afleggen om de grondwet te verdedigen? Ik weet het niet meer zeker, maar mocht dat zo zijn dan horen ze allemaal te staken met het uitvoeren van dit soort werkzaamheden. Het vuile werk van banken opknappen staat nergens in de grondwet beschreven.

Cyberbeer
25-01-13, 22:28
Record: bijna 6 miljoen werklozen in Spanje eind 2012
Opnieuw wordt er een record bereikt met het Spaanse werkloosheidscijfer: dit steeg in het vierde kwartaal van 2012 naar 5.965.400 personen (26,02%).
http://inspanje.nl/algemeen/5433/record-bijna-6-miljoen-werklozen-in-spanje-eind-2012/

Dick Berts
28-01-13, 13:17
Ha, ha, moet je dit lezen, die Tyler Durden weet het altijd wel te brengen.

http://www.zerohedge.com/news/2013-01-28/spanish-housing-market-about-bottom

Wat me wel dodelijk verontrust, is de algehele sfeer in de politiek en de media "jongens de crisis is voorbij" terwijl de feitelijke informatie aangeeft, dat het steeds slechter gaat.

freeprepper
28-01-13, 14:12
Veel buitenlanders (ook nederlanders) kopen nu hun huis in spanje veelal de costa's (mijn droom ook)maar wat ik niet begrijp is dat daar veel armoede/geen werk is en nu elk moment de vlam in de pan kan slaan?
Ik begin er steeds minder van te snappen hoe alles nu zich ontwikkelt in europa,spanje,vs.
Volgens mij is gewoon het beste alles neer te leggen en gewoon zoveel mogelijk te genieten want je kan moelijk zien wat nu waarheid is en wat onzin is en wat nou de toekomst is(meeste op dit forum zeggen instorting).
Vaag vaag vaag..

Riesie
04-02-13, 21:45
1 op-de 4 Spanjaarden zit aan de bedelstaf, dat gaat ergens heel goed of heel fout.
http://www.nu.nl/schuldencrisis/3109929/werkloosheid-spanje-verder-omhoog.html

Harkonen
05-02-13, 07:44
De enige weg die nog te begaan is, is alle schulden op ťťn pot, dan dan hopen dat de ecnomieŽn weer aantrekken, en dan Hyperinflatie om uit die schulden te komen.
Dat is allicht dramatisch voor de burger, en alleen de elite die hun vermogen in buitenlandse valuta en ťchte assets heeft zitten zal dit financieel overleven.

Sowieso gaat dit plan niet lukken, maar dat is waar de EU haar fiches op gezet heeft gok ik...

Riesie
05-02-13, 08:02
Het blijft koffiedik kijken wat de toekomst brengt voor Europa.
Alleen de grote spelers weten wat er op de planning staat, en inzage in de planning hebben wij helaas geen van allen.

blaster
05-02-13, 18:37
Door het hebben van een gemeenschappelijke munt de euro,kunnen landen zoals spanje en griekenland hun munt niet meer devalueren.Wat er nu aan de hand is in alle euro landen,noemen ze interne devaluatie.Alleen zo kan de munt behouden blijven.In Nederland gaat het door de vergrijzing helemaal een drama worden.De aow,ers van vandaag ontvangen hun uitkering van de belastingcenten die vandaag binnenkomen,er is dus geen spaarpot voor.Dit gegeven en het gegeven dat een mens rond ze 70e het duurste kost,door de zorgvraag bij ziekte,maakt de zorg in 2013 al onbetaalbaar.Dat er ondanks de astronomische zorgkosten toch winst gemaakt word in de zorg ,zou je toch aan het denken moeten zetten.Elke Nederlander die emigreert laat een staatsschuld achter,en daarom gaat de regering niet meer investeren in onderwijs,omdat gebleken is dat de beste studenten,eenmaal opgeleid het land verlaten.Het dalende iq van de gemiddelde Nederlander zal ons de nekslag gaan geven,want de kinderen die een aangepaste citotoets krijgen zijn al lang niet meer te tellen.De grootste groep nieuwe wajongers hebben het stempel cognitief beperkt,dit is een duur word voor onrendabel.Een land is zo rijk als zijn bevolking opgeleid en gezond is,en zijn natuurlijke hulpbronnen .Dus ik zeg preppen als hamster!:)

blaster
05-02-13, 18:55
Nu komen er jaarlijks 16.000 tot 17.000 Wajongers bij. Dit betekent dat een op de twaalf jongeren in de regeling terechtkomt. De regeling is bedoeld voor Nederlanders die voor hun zeventiende verjaardag al arbeidsongeschikt zijn.

Groei
Tien jaar geleden groeide het aantal jonge gehandicapten nog met de helft per jaar. De instroom is vier keer zo hoog als bij het begin van de AAW-regeling, de voorloper van de Wajong.

Vooral sinds 2004 is het aantal Wajongers sterk toegenomen. Volgens het CPB komt dit door de Wet Werk en Bijstand, die in dat jaar is ingevoerd. Sindsdien worden bijstandsuitkeringen betaald door gemeenten, die er belang bij hebben zo min mogelijk bijstandsuitkeringen te verlenen. Overschotten op het budget mogen gemeenten houden.

Minimumloon
Een substantieel deel van de steuntrekkers is door gemeenten naar de Wajong gedirigeerd, blijkt uit het onderzoek. Andere oorzaken van de groei zijn de groei van het speciaal onderwijs en het relatief hoge minimumloon in Nederland, waardoor aan 'de onderkant van de arbeidsmarkt' veel gehandicapten niet aan een baan komen.

Er zitten momenteel ongeveer 200.000 Nederlanders in de Wajong. In 2010 kostte de regeling 2,2 miljard euro.

Vooral jongeren met een gedragsstoornis als ADHD maken vaker gebruik van de regeling. Het aantal personen met fysieke of psychische klachten is de afgelopen tien jaar ongeveer gelijk gebleven. De regering wil een groot deel van de Wajongers naar een reguliere baan begeleiden.

blaster
05-02-13, 19:03
Nederlanders emigreren massaal
door Harrie Nijen Twilhaar
DEN HAAG -

Het aantal mensen dat emigreert neemt in rap tempo toe. In 2012 verlieten volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek per dag 395 personen ons land uit onvrede met het politieke klimaat, de dramatische gevolgen van de economische crisis en verharding in de samenleving.

Mail dit artikel.Mail
Print dit artikel.Print
Reageer op dit artikel.Reageer
Foto: Dijkstra BV

Weekendabonnement
Proefabonnement,
10 weken € 30,-!

Vooral Duitsland, BelgiŽ en Engeland zijn volgens het CBS nog steeds de populairste emigratielanden. De Scandinavische landen zijn duidelijk in opkomst vanwege een aantrekkelijk woon- en werkklimaat. Afgelopen jaar pakten 144.175 landgenoten hun biezen. Uit actuele CBS-cijfers blijkt dat er ten opzichte van de laatste jaren opnieuw sprake is van een stijging van het aantal emigranten. In 2011 ging het om 133.194 (365 per dag) emigranten en in 2010 nog om 121.351 (333 per dag).

blaster
05-02-13, 19:11
Internal devaluation is an economic and social policy option whose aim is to restore the international competitiveness of some country mainly by reducing its labour costs - either wages or the indirect costs of employers. Sometimes internal devaluation is considered as alternative to 'standard' external devaluation, although social implications and speed of economic recovery can significantly differ between the two options.

Internal devaluation was first considered during the Sweden economic crisis during the 1990s and Finland's accession to the European Union in 1995.[1] Internal devaluation gained popularity during the economic recession of 2008-2010 when several countries pursued such policies with aim to restore competitiveness and to balance national budgets. While internal devaluation is discussed by several publications in the magazines The Economist and The Wall Street Journal, generally there is lack of peer-reviewed research.

That is why the widely discussed eventual success of internal devaluation is considered as urban legend or in worst cases - as political propaganda by neoliberal or Keynesian economists. Latvia is often named as successful case of internal devaluation by popular media,[2] although its poor performance in the international development indices (e.g. Global competitiveness indices, European Union Innovation Scoreboard,[3] the miserable rating levels had not changed in the following year as well [4]) as well as severe emigration proves the negative impact of internal devaluation on the development of the human resources and the potential GDP (whose performance can be measured by the notable inflation rate).

Riesie
05-02-13, 19:13
“Wat Europa zal creŽren is onzekerheid, werkeloosheid, nationale weerstanden en etnische conflicten”
Hyperinflatie wordt de volgende halte in dat land.

Dick Berts
09-02-13, 15:21
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3391314/2013/02/09/Spaanse-premier-Rajoy-toont-belastingaangiften.dhtml

SPAANSE PREMIER RAJOY WIL ONSCHULD BEWIJZEN DOOR BELASTINGAANGIFTEN OPENBAAR TE MAKEN.....

Niemand hoeft zijn onschuld te bewijzen. Dat lukt meestal ook niet. Het is een taak van de gemeenschap (Justitie) om iemands schuld te bewijzen en niet andersom. Laat je dit principe los, dan kom je in chaos, anarchie en de diepste menselijk ellende terecht! Maar ja, ik kan toch ook niet als kip zonder kop door het leven. Mijn brein komt totaal in opstand, als iemand met zijn belastingaangiften wil gaan bewijzen, dat hij geen zwartgeld of steekpenningen heeft ontvangen.....

Riesie
09-02-13, 15:26
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3391314/2013/02/09/Spaanse-premier-Rajoy-toont-belastingaangiften.dhtml

Niemand hoeft zijn onschuld te bewijzen. Dat lukt meestal ook niet. Het is een taak van de gemeenschap (Justitie) om iemand schuld te bewijzen en niet andersom. Laat je dit principe los, dan kom je in chaos, anarchie en de diepste menselijk ellende terecht! Maar ja, ik kan toch ook niet als kip zonder kop door het leven. Mijn brein komt totaal in opstand als iemand met zijn belastingaangiften wil gaan bewijzen, dat hij geen zwartgeld of steekpenningen heeft ontvangen.....

Juist het zwartgeld, en de steekpenningen naar de hoge heren met grote salarissen hebben dit landje naar de afgrond geholpen.
Veel mensen staan met hun salaris al jaren stil, en de dikke koppen pakken jaarlijks tonnen erbij.
Mag allemaal, zijn banen met hoge verantwoording, maar vervolgens gaan ze interim een paar jaar melken en met dikke handdruk naar de volgende bak ellende. Om hetzelfde te doen.

De gewone man is de lul Dick, de gewone man moet het ophoesten. En door al het gesjoemel, verkeerd investeren, belachelijke voorstellen en over de top uitgaves zijn wij straks allemaal het haasje. Spanje naar de donder, wij in het kielzog mee, let op mijn woorden.

Zo, even kijken waar heb ik mijn guldens gelaten.....ff zoeken.

Mr. Gold
09-02-13, 15:37
Kan ik al short op Spanje gaan? Ik kan uit persoonlijke ervaringen zeggen dat Spanje het niet gaat redden. Blijft wel een super land om op vakantie te gaan trouwens :)

Riesie
09-02-13, 22:33
http://www.spanjevandaag.com/nationaalnieuws/toename-van-132-055-spaanse-werklozen-in-januari-tot-een-totaal-van-bijna-5-miljoen/
Mr. Gold er is ook totaal geen zicht in enige vorm van omkeer in de neergaande trant.
Als je dan ook leest in het nieuwsbericht: Gedurende heel 2012 hebben de miljoenen werklozen de Spaanse regering in totaal 31,7 miljard euro gekost aan uitkeringen. Dat bedrag is 3,2 miljard meer dan wat de regering had voorspeld, te weten 28,5 miljard euro.

Dan ziet een ieder met gezond verstand dat het gaat klappen, en hard ook. Maar in die klap gaan er wel diverse landen, en investerende landen mee.
Wij Nederlanders onder andere.

Riesie
18-02-13, 07:25
En ik betaal mee hieraan?
Hoe realistisch is dit soort bedragen nog. Wat nou schuld? Gewoon 882 miljard nooit meer terug te betalen euro's, hoeze realistisch.
Zijn we nu met zijn allen zo achterlijk gek geworden.
http://www.nu.nl/schuldencrisis/3224610/recordtoename-staatsschuld-spanje.html

Riesie
18-02-13, 12:36
http://www.morningstaronline.co.uk/news/content/view/full/129574
Hoop dat dit soort gevallen in ons land uitblijft

Of zouden we hier ook als makke schapen de deur dichttrekken en in het bos gaan zitten.

Harkonen
18-02-13, 13:48
En ik betaal mee hieraan?
Hoe realistisch is dit soort bedragen nog. Wat nou schuld? Gewoon 882 miljard nooit meer terug te betalen euro's, hoeze realistisch.
Zijn we nu met zijn allen zo achterlijk gek geworden.
http://www.nu.nl/schuldencrisis/3224610/recordtoename-staatsschuld-spanje.html

En Nederland zit bijna op de helft van dat bedrag, inmiddels meer dan 50.000,- staatsschuld per werkende Nederlander...
Dť Nederlander is dan ook het ťchter onderpand van deze leningen, en zijn of haar kinderen en diens kinderen. Aangezien het hķn arbeid en daarmee belastig is waarmee deze enorme schuldenberg keer op keer opnieuw gefinancieerd dient te worden...

Riesie
18-02-13, 18:16
En Nederland zit bijna op de helft van dat bedrag, inmiddels meer dan 50.000,- staatsschuld per werkende Nederlander...
Dť Nederlander is dan ook het ťchter onderpand van deze leningen, en zijn of haar kinderen en diens kinderen. Aangezien het hķn arbeid en daarmee belastig is waarmee deze enorme schuldenberg keer op keer opnieuw gefinancieerd dient te worden...

Even of-topic: stel nu ik heb flink wat geld in een sok, en ik wil mijzelf schuldvrij maken.
Kan ik bij Bea (de staat) mezelf dan vrijkopen.
Kan ik dus, als burger mijn deel staatschuld afkopen?

http://www.anarchiel.com/display/het_is_uw_schuld_frontpage

Cyberbeer
06-03-13, 19:40
Een bank die zijn klanten helpt?

Spaanse bank(BBVA) helpt cliŽnten in financiŽle moeilijkheden
http://inspanje.nl/algemeen/5609/bbva-op-de-bres-voor-clienten-in-financiele-moeilijkheden/

Riesie
10-03-13, 16:08
1 op de 2 jongeren die geen werk heeft en/of kan vinden. 1 op de 4 volwassenen (26% inmiddels) die zonder werk zit. Een regering die het land kapot bezuinigd om het hoofd boven water te houden. En een bevolking (tienduizenden) die massaal hun ongenoegen uiten door dit via protest duidelijk te maken.
Waar het heen gaat? Weet niemand. Momenteel komen de signalen naar buiten dat juist de bezuinigingen een compleet verkeerd effect hebben. Dus ja...wat het gaat worden?
http://www.nu.nl/buitenland/3364873/tienduizenden-betogers-in-spanje.html

Beste meneer Rutte, ik hoop dat u op tijd inziet wat er te wachten staat en dan kun je achteraf ook niet zeggen dat je het allemaal verkeerd had ingeschat.

TyrionLannister
10-03-13, 16:29
Ik weet wel zeker dat als we hier ook 25% werkloosheid hebben Rutte en zijn partijgenoten nog zullen zeggen dat het aan het gedrag van de mensen zelf ligt dat ze geen werk hebben en dat ze zichzelf meer moeten prikkelen om werk te vinden. :mad:

Mr. Gold
10-03-13, 17:02
1 op de 2 jongeren die geen werk heeft en/of kan vinden. 1 op de 4 volwassenen (26% inmiddels) die zonder werk zit. Een regering die het land kapot bezuinigd om het hoofd boven water te houden. En een bevolking (tienduizenden) die massaal hun ongenoegen uiten door dit via protest duidelijk te maken.
Waar het heen gaat? Weet niemand. Momenteel komen de signalen naar buiten dat juist de bezuinigingen een compleet verkeerd effect hebben. Dus ja...wat het gaat worden?
http://www.nu.nl/buitenland/3364873/tienduizenden-betogers-in-spanje.htmlBen net terug uit het prachtige Spanje. 2 projecten hebben we daar lopen en erg veel contact met de lokale bevolking. Volgens mij gaat het land niet kapot aan de bezuinigingen maar aan de complete gekte van bureaucratie. Ze balen er zelf ook van en veranderen willen ze wel maar het werk gewoon zo zeggen ze. We kunnen voor veel mensen werk leveren via de normale wegen (wit) maar wordt momenteel compleet onmogelijk gemaakt (vergunningen) Alleen zoiets simpels van het aanvragen van elektra kost zoveel tijd dat je het niet zou geloven als je er zelf midden in staat :-)

Cyberbeer
10-03-13, 17:27
Ook ik ben in de voorjaarsvakantie naar Spanje(Barcelona) geweest. Veel leuke, maar ook minder leuke dingen gezien. Het aantal bedelaars in Barcelona lijkt wel verdubbeld met vorig jaar. De prijzen in de winkels zijn nog steeds veels te hoog, en ook de spanjaarden zelf geven toe dat het anders moet. En inderdaad, ze moeten een keer iets doen aan die bureaucratie.

Tienduizenden betogers in Spanje
Zo'n honderdvijftig organisaties, waaronder tal van vakverenigingen, trommelden in meer dan zestig steden hun gevolg op om hun ontevredenheid te tonen.
http://www.nu.nl/buitenland/3364873/tienduizenden-betogers-in-spanje.html

Spaanse topeconoom luidt de noodklok
http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/19977_heel_spanje_moet_op_de_schop/

Cyberbeer
15-03-13, 20:14
Spanje is zich helemaal aan het kapot bezuinigen, om zo de staatsschuld terug te dringen. Hoe kan de staatsschuld dan in hemelsnaam stijgen?

Spaanse staatsschuld sterk gestegen
De staatsschuld van Spanje is vorig jaar met 20 procent gestegen tot 884,4 miljard euro. Dat maakte de Spaanse centrale bank vrijdag bekend.
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2013/11/spaanse-staatsschuld-sterk-gestegen.xml

Yin en yang
15-03-13, 21:44
Heb spaanse vrienden die zeiden 4 jaar geleden al dat het niet goed kan gaan met Spanje, alleen al met de illegalen die het land
overspoelen om Europa binnen te komen, laat staan met de bureaucratie en de corruptie, net als in vele andere landen die bij de EU
horen heb je er welvarende en arme gedeelten waar ze met een ezel aan een touw lopen.
Nu mogen de voorstanders van de euro mij wel eens vertellen, waarom die Kut euro beter is voor ons.
Sorry voor mijn taal gebruik, ik ben er nooit voor geweest.

spoonzor
15-03-13, 22:52
Mijn vragen aan de Spanje kenners hier:
Verwachten jullie dat de grond in Spanje nog (veel) goedkoper zal worden? (vergeleken bij het gem. Spaanse inkomen is de grond nog steeds 'duur')
Op welke termijn gaan we het dieptepunt raken? (wilde gokken zijn welkom, gemotiveerde gokken zijn al helemaal van harte welkom)
En hoe zit dat eigenlijk als het land straks helemaal kapot is, pakken 'ze' dan die grond weer van je af?
Is het wel veilig in Spanje om (voorbeeldje) kippen te houden, of moet je daar met een geweer naast gaan staan om ze tegen hongerige werkelozen te beschermen?

Het ultieme preppen is voor mij zelfvoorzienend leven. Ik zit nu in een situatie waarin ik overal waar internet is kan verblijven en geld verdienen. Hoe lang dat nog aanhoud is natuurlijk ook maar de vraag. Daarom heb ik het idee dat ik moet gaan opschieten met mijn plannen (zelfvoorzienend boerderijtje, misschien met wat mensen samen) omdat ik nu nog de middelen heb om het te financieren. Het duurt na de aanschaf nog MINIMAAL een jaar aan opbouwen om ook maar in de buurt te komen, en dat is als alles perfect zou verlopen (no way).

Cyberbeer
20-03-13, 17:42
De economie gaat in Spanje nog steeds slecht, zo te zien.

Meer Spanjaarden emigreren
Meer dan 110.000 Spanjaarden zijn vorig jaar naar het buitenland geŽmigreerd.
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2013/12/meer-spanjaarden-emigreren.xml

101.034 gedwongen huisuitzettingen in 2012
De Spaanse rechtbanken gaven in 2012 in totaal 101.034 keer opdracht om mensen uit hun huis of bedrijfsruimte te zetten (desahucio) vanwege achterstallige huurverplichtingen.
http://inspanje.nl/algemeen/5668/101034-gedwongen-huisuitzettingen-in-2012/

Spaanse economie zakt dieper weg
De werkloosheid stijgt naar verwachting met ruim 2 procentpunt naar recordhoogte.
http://www.z24.nl/economie/artikel_426628.z24/Spaanse_economie_zakt_dieper_weg.html

dR3
21-03-13, 11:08
Mijn vragen aan de Spanje kenners hier:
Verwachten jullie dat de grond in Spanje nog (veel) goedkoper zal worden? (vergeleken bij het gem. Spaanse inkomen is de grond nog steeds 'duur')
Op welke termijn gaan we het dieptepunt raken? (wilde gokken zijn welkom, gemotiveerde gokken zijn al helemaal van harte welkom)
En hoe zit dat eigenlijk als het land straks helemaal kapot is, pakken 'ze' dan die grond weer van je af?
Is het wel veilig in Spanje om (voorbeeldje) kippen te houden, of moet je daar met een geweer naast gaan staan om ze tegen hongerige werkelozen te beschermen?

Het ultieme preppen is voor mij zelfvoorzienend leven. Ik zit nu in een situatie waarin ik overal waar internet is kan verblijven en geld verdienen. Hoe lang dat nog aanhoud is natuurlijk ook maar de vraag. Daarom heb ik het idee dat ik moet gaan opschieten met mijn plannen (zelfvoorzienend boerderijtje, misschien met wat mensen samen) omdat ik nu nog de middelen heb om het te financieren. Het duurt na de aanschaf nog MINIMAAL een jaar aan opbouwen om ook maar in de buurt te komen, en dat is als alles perfect zou verlopen (no way).

Ik ben geen Spanje kenner dus mijn 'wilde gokken' zijn gebaseerd op gezond verstand en het nieuws etc:
-De vastgoed prijzen zullen blijven dalen, inflatie / voedselprijzen etc zullen blijven stijgen dus te lang wachten kan geld kosten.
-Agrarische grond is vast ook in Spanje goedkoper dan bouwgrond.
-Zoek een regio met lage bevolkingsdichtheid en veel natuur of een grote agrarische sector.
-Bouw een netwerk op in de omgeving, eventuele werkelozen kunnen vast helpen met de boerderij (bijv in ruil voor een paar kippen).

Wat er gebeurd als de Spaanse economie of de euro volledig klapt, en hoe men daar tegen 'allochtonen' kijkt weet ik niet. Maar als je simpel leeft in een afgelegen omgeving en goed bent voor je buren zijn risico's vast een stuk lager.

Mr. Gold
21-03-13, 11:39
Mijn vragen aan de Spanje kenners hier:
Verwachten jullie dat de grond in Spanje nog (veel) goedkoper zal worden? (vergeleken bij het gem. Spaanse inkomen is de grond nog steeds 'duur')
Op welke termijn gaan we het dieptepunt raken? (wilde gokken zijn welkom, gemotiveerde gokken zijn al helemaal van harte welkom)
En hoe zit dat eigenlijk als het land straks helemaal kapot is, pakken 'ze' dan die grond weer van je af?
Is het wel veilig in Spanje om (voorbeeldje) kippen te houden, of moet je daar met een geweer naast gaan staan om ze tegen hongerige werkelozen te beschermen?

Het ultieme preppen is voor mij zelfvoorzienend leven. Ik zit nu in een situatie waarin ik overal waar internet is kan verblijven en geld verdienen. Hoe lang dat nog aanhoud is natuurlijk ook maar de vraag. Daarom heb ik het idee dat ik moet gaan opschieten met mijn plannen (zelfvoorzienend boerderijtje, misschien met wat mensen samen) omdat ik nu nog de middelen heb om het te financieren. Het duurt na de aanschaf nog MINIMAAL een jaar aan opbouwen om ook maar in de buurt te komen, en dat is als alles perfect zou verlopen (no way).

- Grond zal in Spanje goedkoper worden in de zin dat je heel goed kan onderhandelen als je hier de tijd voor neemt. Zelf hebben wij voor 1.5e per m2 op een top lokatie (agrarisch en bebouwd) grond weten te scoren 2 jaar geleden. Alles hangt af waar de grond ligt en er veel potentie in zit. Je kan echt voor een habbekrats een halve berg kopen (met rotsen en stijl) maar daar kan je weinig mee. Ik denk dat je goed je slag kan slaan in Spanje als je daar de tijd voor neemt en je echt een lokatie kan scoren die aan al je voorwaarden voldoen. Enige kanttekening waarbij je nog veel goedkoper kan inkopen is als de Peseta terug komt in Spanje. Als je kijkt naar appartementen of huizen daar gaat nog veel lucht uit aankomende jaren naar mijn mening. Zit zelf nog met een extra project (buiten de BOL) om in mijn maag en weet er alles van :-)

- Dieptepunt gok ik in 2015. Als de paniek te groot wordt zou je een gok(je) kunnen wagen. In mijn ogen kan je dan beter op andere zaken gokken en als je iets koopt in Spanje ook echt van genieten en profiteren wat je er zelf mee wilt doen. Veel Spanjaarden hebben veel grond en deze is vaak van hele families. Omdat de werkloosheid zo hoog is en nog steeds stijgende is kan je ook vaak pro actief deze mensen benaderen dat je iets wilt kopen. In het kadaster kan je zien wie de eigenaren zijn mocht je een stuk grond tegen komen waarbij je denkt dit is het!

- Ik kan mij niet voorstellen dat ze je grond gaan afpakken, ik schat deze kans bijna nihil in. Wat ze wel kunnen gaan doen is de belastingen verhogen en misschien als buitenlander het bezit zwaarder belasten.

- Spanje er een groot land met veel agrarische gebieden en veel afgelegen plekken. Mijn ervaringen zijn hiermee erg positief zolang je maar infiltreert in de Spaanse manier van leven. Ga de taal spreken, gun je boeren buren wat. Zelf hebben we hier al veel ervaringen mee. Zoals een Spaanse imker die voor ons de bijen verzorgd in ruil voor honing. De oogst van olijven mogen ze lekker rooien en ons geven wat we zelf nodig hebben en de rest mogen ze houden. Werken met lokale aannemers uit het gebied waar je zelf in zit e.d. Ik zou wel een stuk grond uitzoeken die niet meteen overgelopen kan worden. Denk dat je drukker moet maken om de vossen die je kippetjes gaan stelen ;-)

Ga er heen, rij rond in het gebied waarvan je denkt dat dit wel iets zou kunnen worden. Ik heb hier bijna 2 jaar voor uit getrokken toen we ons paradijs tegen kwamen die aan alle voorwaarden voldeed. En mocht de pleuris lekker niet uitbreken gebruiken we het ook voor andere doeleinden (zoals vakantie).

Er zijn diverse Nederlandse fora die je ontzettend verder kunnen helpen (spanjeforum.es spanjeforum.nl) Er zitten hier meer mensen op ons forum die jou droom al verwezenlijk hebben in Spanje en die jou ongetwijfeld een handje kunnen helpen.

leidseprepper
21-03-13, 11:52
spoonzor

Wel ff opletten dat je geen triple A-lokatie koopt qua schaliegas. Dan fracken ze straks de grond misschien onder je vandaan.. :-S

http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/3559971-madrid-wil-schaliegas-gaan-exploiteren

(en waarom je dan niet blij wordt: http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/energie/2011/schaliegaswaaromniet.html )

spoonzor
21-03-13, 15:05
Hartelijk dank voor jullie antwoorden.
Ik zit intussen tot over mijn oren in bouw reglementen etc. etc. het is een oneindige studie lijkt wel, en het ziet er naar uit dat het inhuren van een plaatselijk specialist vanaf stap 1 het geld dubbel en dwars waard zal zijn om te helpen met al dat papierwerk, hoe goed je ook ingelezen bent.
Dan komt daar nog bij dat ik het liefste met zandzakken zou willen bouwen en al heb je in Spanje meer kans dan in Nederland dat ze het toestaan, het blijft natuurlijk allemaal erg moeilijk moeilijk moeilijk.

Jammer dat je niet gewoon een caravan / camper op je grond mag parkeren en daar op die manier eerst eens een tijdje uitzitten, anders zat ik daar nu al.

Mr. Gold
21-03-13, 15:08
Jammer dat je niet gewoon een caravan / camper op je grond mag parkeren en daar op die manier eerst eens een tijdje uitzitten, anders zat ik daar nu al.

Bij ons staat er een hele grote kip Caravan en zitten we lekker in als we daar zijn. ;-)

spoonzor
21-03-13, 16:43
Mr. Gold Kan ik me goed voorstellen, vooral als het op een beschutte plek is en je maakt geen ruzie met de buren... Maar als dat dan mijn enige woning zou zijn is het toch wel erg vervelend als ik er uit gezet wordt, al is de kans klein.
Het spookte bij mij ook al om zoiets te doen hoor, en zelfs om illegaal te bouwen (als het toch al het plan was om het huisje zeer verdekt en half ondergronds op te stellen...). Maar als het even kan heb ik toch graag iig een legale basis... ;)

Cyberbeer
01-04-13, 07:52
Overeenkomstig de Spaanse en internationale wetgeving dienen alle Spaanse ingezetenen (Spanjaarden en niet-Spanjaarden) bezittingen buiten Spanje op te geven bij de Spaanse Belastingdienst. Het gaat hier bijvoorbeeld om bank- en/of spaarrekeningen, onroerend goed, aandelen of lijfrentes.

Belangrijk: aangifte doen in Spanje van bezittingen in buitenland!
http://inspanje.nl/algemeen/5691/belangrijk-aangifte-doen-in-spanje-van-bezittingen-in-buitenland/

Cyberbeer
25-04-13, 11:02
Nog steeds geen daling te zien in de Spaanse werkloosheid.

Record werklozen in Spanje
http://nieuws.vtm.be/buitenland/2013042544887-record-werklozen-spanje
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2013/04/record_6_miljoen_spaans_werklo.html

Spanje terug naar ruilhandel
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2013/04/spanje_terug_naar_ruilhandel.html

Marokkanen in Spanje keren huiswaarts op zoek naar een beter leven
"Zelfs Spanjaarden kwamen bij ons op de deur kloppen smekend om eten", zegt remigrant Habib al-Ammari.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3413767/2013/03/22/Marokkanen-in-Spanje-keren-huiswaarts-op-zoek-naar-een-beter-leven.dhtml

Economie Spanje blijft krimpen
http://nieuws.vtm.be/buitenland/45398-economie-spanje-blijft-krimpen

Cyberbeer
03-05-13, 20:41
Moet je voorstellen dat deze ellende binnenkort hier ook gaat beginnen.

Ruim half miljoen gezinnen uit huis gezet in 2015
MADRID - Tusssen 2008 en 2015 zullen in totaal 510.000 gezinnen hun huis hebben verloren als gevolg van de economische crisis.
http://inspanje.nl/algemeen/3538/ruim-half-miljoen-gezinnen-uit-huis-gezet-in-2015/
http://business.financialpost.com/2013/04/17/a-tide-of-squatters/

TyrionLannister
03-05-13, 21:53
Moet je voorstellen dat deze ellende binnenkort hier ook gaat beginnen.

Ruim half miljoen gezinnen uit huis gezet in 2015
MADRID - Tusssen 2008 en 2015 zullen in totaal 510.000 gezinnen hun huis hebben verloren als gevolg van de economische crisis.
http://inspanje.nl/algemeen/3538/ruim-half-miljoen-gezinnen-uit-huis-gezet-in-2015/
http://business.financialpost.com/2013/04/17/a-tide-of-squatters/

In Spanje kunnen de banken huizen voor afbraakprijzen veilen en door dochterondernemingen laten opkopen. En daarnaast fikse kosten eisen van de voormalige huizenbezitter. Deze zit daardoor met een restschuld opgezadeld die praktisch gelijk is aan de hypotheek en deze blijft levenslang gehandhaafd. De banken hebben hiervoor gelobbyed en de wetten zijn naar hun belang aangepast.

Dit kunnen we hier ook verwachten. Daarom zou ik iedereen aanraden om geen huis te kopen maar te huren. En als je wel een huis hebt zoveel mogelijk aflossen (als dit mogelijk is).

Cyberbeer
03-05-13, 22:03
Ik had zelf bijna in 2008 een huis gekocht, maar toen brak de kredietcrisis uit. Ik ben achteraf blij dat dit niet is doorgegaan.

Keyser Suze
03-05-13, 22:28
In Spanje kunnen de banken huizen voor afbraakprijzen veilen en door dochterondernemingen laten opkopen. En daarnaast fikse kosten eisen van de voormalige huizenbezitter. Deze zit daardoor met een restschuld opgezadeld die praktisch gelijk is aan de hypotheek en deze blijft levenslang gehandhaafd. De banken hebben hiervoor gelobbyed en de wetten zijn naar hun belang aangepast.

Dit kunnen we hier ook verwachten. Daarom zou ik iedereen aanraden om geen huis te kopen maar te huren. En als je wel een huis hebt zoveel mogelijk aflossen (als dit mogelijk is).
Ja en dat is nog het meest idiote eraan. Die bank HAD HET GELD NIMMER EN NOOIT IN KAS. Hypotheken verstrekken is gewoon geld creŽren wat er nimmer was. De enige hoop is, is dat er zoveel mensen niet meer in staat zijn hun hypotheek te betalen, dat de inkomsten van de bank te weinig zijn om vitaal te blijven. Als er maar genoeg banken in de problemen komen, kunnen ze die hopelijk niet allemaal met staartsteun in leven houden. Anyway, blijven preppen mensen.

Cyberbeer
08-05-13, 23:20
Spaanse banken kunnen wel zeggen dat het 'ergste achter de rug is', maar enkele bankiers en analisten vrezen anders.

Bankers whisper: Spain's bailout bill could rise
http://au.news.yahoo.com/latest/a/-/latest/17039730/bankers-whisper-spains-bailout-bill-could-rise/
http://inspanje.nl/economie/5801/zorgen-onder-financiele-experts-over-spaanse-bad-bank/

Ruim 32.000 Spanjaarden vorig jaar dakloos door crisis
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7264/Schuldencrisis/article/detail/3439294/2013/05/10/Ruim-32-000-Spanjaarden-vorig-jaar-dakloos-door-crisis.dhtml

dR3
09-05-13, 06:37
Daarom zou ik iedereen aanraden om geen huis te kopen maar te huren. En als je wel een huis hebt zoveel mogelijk aflossen (als dit mogelijk is).

Wel kopen, maar zonder hypotheek ;)

blaster
09-05-13, 10:58
De grondprijzen zijn nu in nederland nog veel te duur,want grond is niet meer schaars,want ieder eu onderdaan heeft het recht om zich hier te vestigen,ook al heeft ie een aow gat van 35 jaar,of wil hij na 2 jaar gewerkt te hebben hier,een bijstanduitkering,dan is dat ook geen probleem.gevolg voor de nederlander?in de toekomst geen aow meer en in binnen nu en 5 jaar geen bijstand meer.in nederland blijven omdat je denkt,dat je hier wel je aow kan gaan trekken,is jezelf voor de gek houden.

Cyberbeer
20-05-13, 21:52
Spanje: Eten in ruil voor twee uur werk
http://inspanje.nl/algemeen/5851/gratis-eten-in-ruil-voor-twee-uur-werk/

Navauden
24-05-13, 17:22
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1639400/2013/05/24/Spaanse-kerk-gaat-exorcisten-opleiden.dhtml

Ze zijn toch al voor meer werkgelegenheid aan het zorgen, ghehe ;)

Cyberbeer
24-05-13, 19:56
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1639400/2013/05/24/Spaanse-kerk-gaat-exorcisten-opleiden.dhtml

Ze zijn toch al voor meer werkgelegenheid aan het zorgen, ghehe ;)

Jeetje, het zal je werk maar zijn.

Navauden
24-05-13, 20:01
Jeetje, het zal je werk maar zijn.
Altijd sensatie, nooit een saaie job! :p

Sofie
24-05-13, 21:56
Wel kopen, maar zonder hypotheek ;)

Heb pas een beetje zitten rekenen, pas wanneer de huisprijs meer zakt dan 8% per jaar hadden we beter kunnen huren.
Ja echt? Ja echt.. zolang je hypotheek lager is dan de huurprijs maak ik me niet zo druk.

Dit is overigens alleen waar indien je niet gaat verhuizen of scheiden ofzo, dan ben je wel de lul..

Cyberbeer
28-05-13, 20:07
De slechte economie in Spanje beinvloed ook het weer in Spanje.

Wordt 2013 het 'jaar zonder zomer?
http://inspanje.nl/algemeen/5887/wordt-2013-het-jaar-zonder-zomer/
http://www.demorgen.be/dm/nl/5377/De-aarde/article/detail/1641216/2013/05/28/Europa-zet-zich-schrap-voor-koudste-zomer-in-200-jaar.dhtml

Spanje reorganiseert overheidsdiensten
http://www.nu.nl/economie/3507305/spanje-reorganiseert-overheidsdiensten.html

CataloniŽ trekt 300.000 euro uit voor eten arme kinderen
http://inspanje.nl/algemeen/6085/catalonie-trekt-300000-euro-uit-voor-eten-arme-kinderen/

Spaanse bank: totale schuld 272% van het bbp
http://inspanje.nl/economie/6078/spaanse-bank-totale-schuld-272-van-het-bbp/

Kledingketen C&A sluit 21 fillialen in Spanje
http://inspanje.nl/economie/6073/kledingketen-ca-sluit-21-fillialen-in-spanje/

SGT1
28-05-13, 20:42
Cyberbeer, ik zal de weersvoorspelling wel even controleren deze zomer, als ik er toch ben. :cool:

bertsmit.spanje
25-06-13, 16:12
ik zelf woon al vanaf 2009 in Spanje.
De Crisis is groot, vooral werkeloosheid onder jongeren.
Zal ook niet lang duren voor een grote opstand.

Veel families wonen nu bij elkaar, gaan terug naar het platteland.
Is veel ruilhandel en ander systemen dan geld zoals ik werk en krijg munten die ik weer kan inleveren bij een ander die ook lid is van het systeem.

Ook word er veel zwart gewerkt, soms in de horeca waar een betaling van 2.75Ä gewoon is.
Maar de solidariteit onder elkaar is groot, iedereen helpt elkaar.
Loopt altijd wel een kip los en tomaten groeien overal, hier van maken zij pollo pobre (arme kip) vind het zelf heerlijk.

Maar de bom zal eerdaags barsten in heel Europa.
Banken vullen hun zakken en de arbeider gaat erop voor de kosten..

Cyberbeer
19-07-13, 18:47
Cyberbeer, ik zal de weersvoorspelling wel even controleren deze zomer, als ik er toch ben. :cool:

Nou SGT1, ik heb volgens mij een goed idee hoe het weer daar gaat worden:)

Tweede en lange hittegolf in aantocht voor Spanje
http://inspanje.nl/algemeen/6086/tweede-en-lange-hittegolf-in-aantocht-voor-spanje/

Keyser Suze
19-07-13, 21:04
Mooi weer om gratis te koken op een solar cooker....als je geld hebt voor eten dan, voor sommigen is zelfs dat moeilijk, als ik de berichten mag geloven.

Morris
19-07-13, 21:10
@ bartsmitspanje; dank je voor bericht uit het veld :) succes en take care

Cyberbeer
19-07-13, 21:56
Mooi weer om gratis te koken op een solar cooker....als je geld hebt voor eten dan, voor sommigen is zelfs dat moeilijk, als ik de berichten mag geloven.

Goed idee KS, ik ga binnenkort eens kijken of ik zo'n ding zelf kan maken. Ik heb al een keer een wood stove gemaakt van een ammo can. Nu nog een solar cooker.

Keyser Suze
19-07-13, 22:56
Goed idee KS, ik ga binnenkort eens kijken of ik zo'n ding zelf kan maken. Ik heb al een keer een wood stove gemaakt van een ammo can. Nu nog een solar cooker.

Wilde je er zo ťťn met van die spiegels gericht als een holle spiegel of zo'n glimmende kist met glazen deksel? Mijn DIY wood stove is overigens geweldig, wil er nu een maken met zij-invoer voor stokjes. En weer terug naar Spanje, het platteland zal zich wel redden, de steden zijn toenemend een drama.

Keyser Suze
19-07-13, 23:23
Wilde je er zo ťťn met van die spiegels gericht als een holle spiegel of zo'n glimmende kist met glazen deksel? Mijn DIY wood stove is overigens geweldig, wil er nu een maken met zij-invoer voor stokjes. En weer terug naar Spanje, het platteland zal zich wel redden, de steden zijn toenemend een drama.

Boeren in Spanje bang: KLIK (http://mobile.nytimes.com/2013/05/15/world/europe/as-crime-rises-spains-farmers-patrol-their-land.html?rlz=1J1ECZH_nlNL514NL515&biw=640&bih=eet&ei=DLvpUbyBJ9DSsgb22IHICQ&q=spain%20crime%202013%20trend&oq=spain%20crime%202013%20trend&gs_l=mobile-gws-serp.3...7223.14870.0.16251.13.12.1.0.0.0.203.1229 .7j4j1.12.0....0...1c.1.21.mobile-gws-serp.cvOfpLIp0Os&)

Cyberbeer
20-07-13, 11:38
Noodweer Spanje treft Nederlanders
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/noodweer-spanje

Hallo Europa!? 50.000 Catalaanse kinderen zijn ondervoed
http://www.express.be/business/nl/economy/hallo-europa-50000-catalaanse-kinderen-zijn-ondervoed/193964.htm
http://www.express.be/business/nl/economy/hallo-europa-griekse-en-spaanse-kinderen-lijden-honger/189320.htm

Britten sturen tien oorlogsschepen naar naar Gibraltar
http://inspanje.nl/algemeen/6147/britten-sturen-tien-oorlogsschepen-naar-naar-gibraltar/
http://www.presstv.ir/detail/2013/08/09/317984/spain-to-defend-its-interests-in-gibraltar/

Conflict rond Gibraltar loopt verder op
http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/22389_conflict_rond_gibraltar_loopt_verder_op/
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/gibraltar-row-warship-hms-westminster-sets-off-for-british-territory-as-tensions-rise-8757581.html

Probleemkredieten in Spanje nemen verder toe
http://www.nu.nl/economie/3553644/probleemkredieten-in-spanje-nemen-verder-toe.html

Cyberbeer
22-08-13, 22:07
Een financiŽle meevaller voor Spanje?

Spanje breekt toerismerecord
http://www.telegraaf.nl/buitenland/21830288/__Spanje_breekt_toerismerecord__.html

emmrob
24-08-13, 15:33
Hierbij wat ontnuchterende feiten en omstandigheden omtrent Spanje: http://www.economie-macht-maatschappij.com/eurozone-spanje.html

Jacob
24-08-13, 20:58
Met name het vastgoed is een drama.

Yin en yang
25-08-13, 21:44
Die oorlogsbodems liggen er alleen ,maar om snel bij die k*** USA bodems te komen.
De rest zal ze een worst wezen daar zit geen olie.

Cyberbeer
15-09-13, 17:23
En nog steeds gaat het niet goed in Spanje.

Met honger naar bed in Spanje
In Spanje zijn er momenteel ongeveer 300.000 gezinnen waarin de kinderen honger lijden. De armoede stijgt: ťťn op de 5 personen in Spanje leeft onder de armoedegrens.
http://inspanje.nl/algemeen/6233/met-honger-naar-bed-in-spanje/

Kans
15-09-13, 17:33
Ja maar.. uhmm ik heb toch echt gehoord dat Europa uit de crisis aan het krabbelen is....:confused:

Mooi die nieuwsgeving.....


Prep ze,
K a n s

Diazepam
15-09-13, 18:19
Ja maar.. uhmm ik heb toch echt gehoord dat Europa uit de crisis aan het krabbelen is....:confused:

Mooi die nieuwsgeving.....


Prep ze,
K a n s
Kans
Misschien moet je niet zo op nieuwsgeving vertrouwen :p

Cyberbeer
15-09-13, 19:35
Ja maar.. uhmm ik heb toch echt gehoord dat Europa uit de crisis aan het krabbelen is....:confused:

Mooi die nieuwsgeving.....


Prep ze,
K a n s

Dat heb ik ook gehoord Kans, maar volgens mij is dat gekrabbel een echo van een andere planeet.

Kans
15-09-13, 19:49
We zijn het eens :rolleyes:


Maar zowel citeren als een mention gebruiken is zo dubbel.....:mad:

Prep ze
K a n s

Cyberbeer
15-09-13, 19:56
We zijn het eens :rolleyes:


Maar zowel citeren als een mention gebruiken is zo dubbel.....:mad:

Prep ze
K a n s

Jim Rogers bij Tegenlicht over 2013 2014
http://www.youtube.com/watch?v=U6CgnldrCHE

Charlie
16-09-13, 02:03
Ja maar.. uhmm ik heb toch echt gehoord dat Europa uit de crisis aan het krabbelen is....:confused:

Mooi die nieuwsgeving.....


Prep ze,
K a n s

Dat is het nieuwe groeien. Ook de Amerikaanse economie trekt duidelijk aan, ook daar neemt de honger toe.
Kijk, dat zit zo: als de economie aantrekt (in deze crisis dan toch), betekent dat de superrijken nog superrijkerder worden, waardoor er steeds minder overblijft voor de rest.

Ja sorry, dat zijn de onverbiddelijke wetten van de Vrije Markt. Als je niet mee kunt komen, zul je kreperen. Dat is niet de schuld van de allerrijkste, dat is je eigen schuld! Moet je maar rijk worden. Doe je dat niet, dan ben je een LOSER!!

Cyberbeer
16-09-13, 19:34
Ik ben wel rijk in de liefde Charlie, rijk in me portemonnee komt nog:rolleyes:

Italy Public Debt Will Rise More Than Expected Next Year; Spain Debt Also Rises To Record
http://www.zerohedge.com/news/2013-09-16/italy-public-debt-will-rise-more-expected-next-year-hit-1322-debt-gdp

Jalemari
16-09-13, 21:39
I'm a LOSER baby... so why don't you k1ll me...

Sofie
16-09-13, 22:40
I'm a LOSER baby... so why don't you k1ll me...
Om mee te beginnen is iemand doden strafbaar..

dR3
16-09-13, 22:45
Dat is het nieuwe groeien. Ook de Amerikaanse economie trekt duidelijk aan, ook daar neemt de honger toe.
Kijk, dat zit zo: als de economie aantrekt (in deze crisis dan toch), betekent dat de superrijken nog superrijkerder worden, waardoor er steeds minder overblijft voor de rest.

Ja sorry, dat zijn de onverbiddelijke wetten van de Vrije Markt. Als je niet mee kunt komen, zul je kreperen. Dat is niet de schuld van de allerrijkste, dat is je eigen schuld! Moet je maar rijk worden. Doe je dat niet, dan ben je een LOSER!!

Ik zag in een documentaire dat niet alleen de rijken en superrijken rijker worden, maar ook de armen en middenstand. Weliswaar niet allemaal in hetzelfde tempo, maar blijkbaar wordt de tijd die arme mensen in de 'arm-categorie' spenderen wel telkens korter.

Charlie
17-09-13, 05:47
Ik zag in een documentaire dat niet alleen de rijken en superrijken rijker worden, maar ook de armen en middenstand. Weliswaar niet allemaal in hetzelfde tempo, maar blijkbaar wordt de tijd die arme mensen in de 'arm-categorie' spenderen wel telkens korter.

Welke docu was dat? Die wil ik dan wel eens zien.

Raycoupe
17-09-13, 09:59
I'm a LOSER baby... so why don't you k1ll me...


Om mee te beginnen is iemand doden strafbaar..

:o
Het is een nummertje van Beck: http://www.youtube.com/watch?v=YgSPaXgAdzE

Jalemari
17-09-13, 10:11
:o
Het is een nummertje van Beck: http://www.youtube.com/watch?v=YgSPaXgAdzE

Juist! .

dR3
17-09-13, 11:52
Welke docu was dat? Die wil ik dan wel eens zien.

Ik weet niet meer welke documentaire, maar in dit filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=vDhcqua3_W8) wordt het ook (imho) goed uitgelegd. Maar 3 1/2 minuut dus de moeite waard om even te bekijken. Paar belangrijke argumenten uit dat filmpje: 'the rich are getting richer and the poor are getting poorer' is niet juist, inkomensmobiliteit wordt bijvoorbeeld niet meegenomen (wie was op z'n 18e al rijk?) en er wordt niet gekeken naar absoluut inkomen maar percentage BBP (terwijl de 'taart' (bbp) veel groter geworden is).

Cyberbeer
18-09-13, 22:20
En zoals gewoonlijk worden de Bad Guys(banken) weer gered (in plaats van de bevolking).

We redden de Spaanse banken!
Uit een vorige week gepubliceerd onderzoek van CNC (Commission National de Competencia) blijkt, dat de Spaanse noodhulp vrijwel geheel (95%) naar de Spaanse bankensector is gegaan. De Spaanse economie, laat staan de Spaanse burger heeft dus van de tientallen miljarden niks teruggezien. Dat roept enkele vragen op.
http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/09/we-redden-de-spaanse-banken

Toeristen besteedden 40,5 miljard euro in Spanje tot augustus
http://inspanje.nl/algemeen/6255/toeristen-besteedden-405-miljard-euro-in-spanje-tot-augustus/

Catalunya Caixa ontslaat 2.153 medewerkers
http://inspanje.nl/economie/6299/catalunya-caixa-ontslaat-2153-medewerkers/

Drie miljoen mensen leven in ernstige armoede in Spanje
http://inspanje.nl/algemeen/6306/drie-miljoen-mensen-leven-in-ernstige-armoede-in-spanje/

Ontdek Barcelona met een dakloze
http://inspanje.nl/cultuur/6276/ontdek-barcelona-met-een-dakloze/
http://www.hiddencitytours.com/book-a-tour.html

Faillissement dreigt voor Fagor, Spanje's grootste witgoedproducent
Fagor heeft 5.700 directe werknemers wereldwijd, waarvan 2.000 in Baskenland. Echter als Fagor failliet zou gaan, lopen ook de banen bij toeleveranciers en distributiebedrijven gevaar. Fagor is onderdeel van een conglomeraat van 110 cooperaties wereldwijd. In dit geval gaat het om zo'n 35.000 werknemers in Baskenland, 35.000 in de rest van Spanje en nog eens 13.500 in het buitenland.
http://inspanje.nl/economie/6337/faillissement-dreigt-voor-fagor-spanjes-grootste-witgoedproducent/

Extra bezuinigingen in Spanje van 17,5 miljard
http://inspanje.nl/algemeen/6341/extra-bezuinigingen-in-spanje-van-175-miljard/

Cyberbeer
27-10-13, 22:31
he jammer, het ging net een klein stukje beter daar.

Spaanse werkloosheid stijgt met 12.551 personen in derde kwartaal
http://inspanje.nl/algemeen/6364/spaanse-werkloosheid-stijgt-met-12551-personen-in-derde-kwartaal/

Grote onderwijsstaking in heel Spanje
http://inspanje.nl/algemeen/6363/grote-onderwijsstaking-in-heel-spanje/

Keyser Suze
28-10-13, 07:53
Cyberbeer je komt vaker met van die leuke linkjes van www.inspanje.nl waarvoor dank. Mijn oogje viel op dit bericht:


ALCALŠ DE HENARES - De 12-jarige Lucas vindt dat zijn school leerlingen omkoopt met leuke uitstapjes zodat ze kiezen voor het vak religie. Uit verontwaardiging schreef hij een brief aan de directeur van El PaŪs die deze publiceerde.

Vanaf dat moment duikt Lucas zijn brief op in steeds meer media. In zijn brief zegt hij dat leerlingen die voor religie hebben gekozen allerlei leuke excursies maken naar theaters, ze gaan paintballen, werken op computers of kijken films die in zijn optiek niets met religie te maken hebben. Leerlingen die niet voor religie hebben gekozen, maar voor het alternatief Medidas de Atenciůn Educativa (MAE) blijven op school en kunnen tekenen of hun huiswerk maken.

Het zou al heel wat schelen op de nationale begroting als religie en staat niet verweven zijn, niet gesubsidieerd wordt en niet op het budget van scholen drukt.

Cyberbeer
28-10-13, 12:12
Cyberbeer je komt vaker met van die leuke linkjes van www.inspanje.nl waarvoor dank. Mijn oogje viel op dit bericht:Het zou al heel wat schelen op de nationale begroting als religie en staat niet verweven zijn, niet gesubsidieerd wordt en niet op het budget van scholen drukt.

Verdraaid KS, breng me nou niet in de verleiding om hierop te reageren, want er staat geschreven in de tien geboden van preppers.nl -> Gij zult niet spreken over religies :rolleyes:

dR3
28-10-13, 12:33
Het zou al heel wat schelen op de nationale begroting als religie en staat niet verweven zijn, niet gesubsidieerd wordt en niet op het budget van scholen drukt.

Het zou nog meer schelen op de begroting als scholen Łberhaupt niet gesubsidieerd worden ;)

Keyser Suze
28-10-13, 12:46
Verdraaid KS, breng me nou niet in de verleiding om hierop te reageren, want er staat geschreven in de tien geboden van preppers.nl -> Gij zult niet spreken over religies :rolleyes:


Het zou nog meer schelen op de begroting als scholen Łberhaupt niet gesubsidieerd worden ;)
Ja ik zal mijn mond houden over religie.......En zo Libertarisch als geen subsidie voor scholen, daar moet ik nog even aan wennen. Zou wel veel problemen uit de weg ruimen.

Cyberbeer
28-10-13, 13:25
Ja ik zal mijn mond houden over religie.......En zo Libertarisch als geen subsidie voor scholen, daar moet ik nog even aan wennen. Zou wel veel problemen uit de weg ruimen.

Ik begrijp wat je bedoeld en ben het ook met je eens. Mochten we elkaar een keer ontmoeten op een meeting, dan gaan we helemaal los over religies;)

Drie aardbevingen in korte tijd in Madrid
http://inspanje.nl/algemeen/6413/drie-aardbevingen-in-korte-tijd-in-madrid/

Nog 14 Spanjaarden vermist op Filipijnen na tyfoon Yolanda
http://inspanje.nl/algemeen/6435/nog-14-spanjaarden-vermist-op-filipijnen-na-tyfoon-yolanda/

Keyser Suze
28-10-13, 13:47
Ik begrijp wat je bedoeld en ben het ook met je eens. Mochten we elkaar een keer ontmoeten op een meeting, dan gaan we helemaal los over religies;)

Je kunt me waarschijnlijk makkelijk herkennen. Foto vverwijderd in schoon houden forum.

FincaInSpanje
28-10-13, 13:56
Jullie vergeten dat Spanje best wel een flexibel land is wat er alles aan doet de crisis door te komen. Werkeloosheid is het grootste probleem, dus als je het kunt betalen, kun je momenteel beter doorstuderen. Geloof niet de cijfertjes op het journaal, dat de recessie over zijn hoogtepunt is of zelfs voorbij. Niemand zal hardop zeggen, dat we de komende 10 jaar nog ellende hebben i.v.m. het zelfvertrouwen.

Ik weet dat mensen in Spanje redelijk hard geraakt worden, maar daar worden geen grote belastingverzwaringen doorgezet zoals in NL. Ook worden mensen die werkloos raken hun huis al lang niet meer uitgezet as de hypotheek niet betaald kan worden. Als je hier 4 maanden achterloopt, dan wordt je gewoon op straat gegooid. Wat ik in Spanje op het platteland merk, is dat iedereen elkaar probeert helpen en dat zie je tegenwoordig niet meer in NL. In de grote steden weet ik het niet.

Banken zijn ook een groot probleem in Spanje, maar ook daar wordt flink in bezuinigd. Alle niet noodzakelijke dingen worden uitgesteld of afgeschaft en dat zouden wij hier ook moeten doen.

Cyberbeer
16-11-13, 22:48
Hoe krijgen ze dat nou weer voor elkaar?

Van ruim 30 graden tot 7 centimeter sneeuw in Alicante
Amper 48 uur geleden kwam het kwik er nog boven de 30 graden. Nu zijn grote delen van het binnenland van de regio Valencia bedekt met een laag sneeuw.
http://inspanje.nl/algemeen/6450/van-ruim-30-graden-tot-7-centimeter-sneeuw-in-alicante/

Spanish banks' bad loans hit record high in September
http://www.presstv.ir/detail/2013/11/18/335318/spain-banks-report-record-bad-loans/

FincaInSpanje
17-11-13, 03:57
Ja, ik kreeg gisterenmorgen ook een sms-je dat het heel hard aan het sneeuwen is ook in de provincie Tarragona. In de bergen valt natuurlijk wel eens sneeuw, maar nu ook een stuk lager gelegen. Dat komt normaal 1x in de 9 jaar voor.

Cyberbeer
18-11-13, 18:45
Ik vlieg in februari even naar Spanje, maar ik hoop niet dat ik in een sneeuwbui terecht kom. Meestal heb ik wel goed weer rond deze periode (zonnig en 15 tot 18 graden).

Bijna 90% Spanjaarden merkt niets van ‘economische verbetering
Ondanks de positieve berichten over de verbeteringen op economisch vlak de laatste tijd in Spanje, merkt 88% van de Spanjaarden daar helemaal niets van.
http://inspanje.nl/algemeen/6453/bijna-90-spanjaarden-merkt-niets-van-economische-verbetering/

Akkoord brengt einde aan 12 dagen vuilnisoverlast in Madrid
Mensen die hun luchtwegen beschermen tegen de stank, metershoge stapels afval en een zwaar bekritiseerde burgemeester vormen het resultaat van 12 dagen staking van de gemeentelijke reinigingsdiensten in Madrid.
http://inspanje.nl/algemeen/6452/akkoord-brengt-einde-aan-12-dagen-vuilnisoverlast-in-madrid/

FincaInSpanje
19-11-13, 02:17
Ik vlieg in februari even naar Spanje, maar ik hoop niet dat ik in een sneeuwbui terecht kom. Meestal heb ik wel goed weer rond deze periode (zonnig en 15 tot 18 graden).

Bijna 90% Spanjaarden merkt niets van ‘economische verbetering
Ondanks de positieve berichten over de verbeteringen op economisch vlak de laatste tijd in Spanje, merkt 88% van de Spanjaarden daar helemaal niets van.
http://inspanje.nl/algemeen/6453/bijna-90-spanjaarden-merkt-niets-van-economische-verbetering/

Akkoord brengt einde aan 12 dagen vuilnisoverlast in Madrid
Mensen die hun luchtwegen beschermen tegen de stank, metershoge stapels afval en een zwaar bekritiseerde burgemeester vormen het resultaat van 12 dagen staking van de gemeentelijke reinigingsdiensten in Madrid.
http://inspanje.nl/algemeen/6452/akkoord-brengt-einde-aan-12-dagen-vuilnisoverlast-in-madrid/

Het ligt eraan waar in Spanje je zit, want januari en februari zijn de slechtste maanden qua temperatuur en neerslag.

Cyberbeer
25-11-13, 20:48
Iemand nog een huisje nodig?

Huizenmarkt Spanje: ruim 1,3 miljoen woningen te koop
http://inspanje.nl/algemeen/6483/huizenmarkt-spanje-ruim-13-miljoen-woningen-te-koop/

Duizenden Spanjaarden opnieuw de straat op tegen bezuinigingen
http://inspanje.nl/algemeen/6482/duizenden-spanjaarden-opnieuw-de-straat-op-tegen-bezuinigingen/

Jacob
25-11-13, 22:09
Ze kunnen de straat opgaan wat ze willen. Er is geen andere mogelijkheid.

FincaInSpanje
26-11-13, 05:32
Ik denk dat Spanje erop en erover gaat op termijn. De oudere mensen hebben de Franco tijd nog meegemaakt en ze zijn erg flexibel, sterk en vindingrijk. Bovendien doet de regering gewoon wat ze moeten doen. Door de zure appel heen bijten totdat het weer beter gaat.

Jacob
27-11-13, 18:23
Ik denk dat Spanje erop en erover gaat op termijn. De oudere mensen hebben de Franco tijd nog meegemaakt en ze zijn erg flexibel, sterk en vindingrijk. Bovendien doet de regering gewoon wat ze moeten doen. Door de zure appel heen bijten totdat het weer beter gaat.

Ik denk het ook. Het zal nog wel een tijd duren.

Jacob
27-11-13, 18:23
Ik denk dat Spanje erop en erover gaat op termijn. De oudere mensen hebben de Franco tijd nog meegemaakt en ze zijn erg flexibel, sterk en vindingrijk. Bovendien doet de regering gewoon wat ze moeten doen. Door de zure appel heen bijten totdat het weer beter gaat.

Ik denk het ook. Het zal nog wel een tijd duren.

FincaInSpanje
28-11-13, 04:33
Sowieso gaat deze crisis voor iedereen nog heel lang duren. Wanneer je huis afbrand moet je in 1x weer opnieuw beginnen. Nu betalen we de crisis jaar na jaar en misschien nog wel de generaties na ons. Ze stelen dus elk jaar een paar procent van je en daarnaast wordt het hele sociale stelsel afgebroken. Zo zie je maar dat socialisme alleen werkt als het goed gaat economisch.

Jacob
28-11-13, 20:50
Sowieso gaat deze crisis voor iedereen nog heel lang duren. Wanneer je huis afbrand moet je in 1x weer opnieuw beginnen. Nu betalen we de crisis jaar na jaar en misschien nog wel de generaties na ons. Ze stelen dus elk jaar een paar procent van je en daarnaast wordt het hele sociale stelsel afgebroken. Zo zie je maar dat socialisme alleen werkt als het goed gaat economisch.

Zelfs dan ten dele.

Cyberbeer
09-12-13, 17:06
Kijk, nog zo'n leuk voorbeeld van wat "Brussel" doet met ons geld. Door heel Spanje vliegvelden bouwen van ongeveer 1 miljard euro per stuk, en dan blijkt het op een flop uit te draaien. En dat terwijl de armoede in Europa met de dag groter wordt. Slim bezig Brussel :mad:

Spaans spookvliegveld te koop
De Spaanse luchthavenbij Ciudad Real, 200 kilometer ten zuiden van Madrid, staat te koop. De bouw kostte meer dan 1 miljard euro, maar het vliegveld is nu te koop voor minimaal 100 miljoen euro.
http://nos.nl/artikel/584594-spaans-spookvliegveld-te-koop.html

Spain’s Catalonia sets independence referendum date
The Catalan regional government has agreed to hold a referendum on independence from Spain, on November, 2014, an official says.
http://www.presstv.ir/detail/2013/12/12/339595/spains-catalonia-sets-ind-vote-date/
http://inspanje.nl/algemeen/6554/referendum-over-onafhankelijkheid-catalonie-in-2014/

Jacob
09-12-13, 18:54
Kijk, nog zo'n leuk voorbeeld van wat "Brussel" doet met ons geld. Door heel Spanje vliegvelden bouwen van ongeveer 1 miljard euro per stuk, en dan blijkt het op een flop uit te draaien. En dat terwijl de armoede in Europa met de dag groter wordt. Slim bezig Brussel :mad:

Spaans spookvliegveld te koop
De Spaanse luchthavenbij Ciudad Real, 200 kilometer ten zuiden van Madrid, staat te koop. De bouw kostte meer dan 1 miljard euro, maar het vliegveld is nu te koop voor minimaal 100 miljoen euro.
http://nos.nl/artikel/584594-spaans-spookvliegveld-te-koop.html

Tja, daar staat je verstand stil bij....

Stuudje
09-12-13, 19:00
En dan de schuld van de tekorten maar neerleggen bij uitkeringstrekkers want die "willen niet werken"....dŠŠr staat mijn verstand dan bij stil.
Want dit soort geldverslindende projecten zijn er genoeg. Helaas, niemand kan ze tegenhouden als ze op de rit gezet worden. Omdat een paar projectontwikkelaars en ontwerpers en ambtenaren met elkaar in achterkamertjes dollartekens in hun ogen hebben en de plank vaak enorm misslaan...

Jacob
09-12-13, 19:57
En dan de schuld van de tekorten maar neerleggen bij uitkeringstrekkers want die "willen niet werken"....dŠŠr staat mijn verstand dan bij stil.
Want dit soort geldverslindende projecten zijn er genoeg. Helaas, niemand kan ze tegenhouden als ze op de rit gezet worden. Omdat een paar projectontwikkelaars en ontwerpers en ambtenaren met elkaar in achterkamertjes dollartekens in hun ogen hebben en de plank vaak enorm misslaan...

Het een heeft niets met het ander van doen. Er zijn uitkeringstrekkers die niet willen werken en die moest je aanpakken.

Cyberbeer
14-12-13, 16:10
Off The Grid wonen in een grot? Vergeet het maar.

'Excuse to throw us out': Spanish cave dwellers say authorities' actions 'unlawful'
http://rt.com/news/cave-dwellers-granada-protests-245/

Elektriciteitsrekening stijgt verder in 2014
http://inspanje.nl/algemeen/6566/elektriciteitsrekening-stijgt-verder-in-2014/

Weer meer buitenlandse toeristen naar Spanje
Tot november dit jaar brachten 57,6 miljoen buitenlandse toeristen een vakantie in Spanje door. Dat is een stijging van 5 procent ten opzichte van vorig jaar.
http://inspanje.nl/algemeen/6589/weer-meer-buitenlandse-toeristen-naar-spanje/

Opnieuw reeks aardbevingen op El Hierro
Op het Canarische Eiland El Hierro beefde de grond in totaal 59 keer bew ogen in de nacht van zondag op maandag.
http://inspanje.nl/algemeen/6590/opnieuw-reeks-aardbevingen-op-el-hierro/

Minimumloon Spanje opnieuw bevroren voor 2014
http://inspanje.nl/algemeen/6595/minimumloon-spanje-opnieuw-bevroren-voor-2014/

Kans
18-12-13, 19:09
En het wordt maar niet beter.
Er moet nog meer bezuinigt worden.
Maar wat als er niet bezuinigt kan worden? Dan pluk je de rijken, meer spaargeld belasting of deposito belasting of je plundert de pensioen potten:
http://www.bloomberg.com/news/2013-12-17/andalusia-says-regions-can-t-take-more-cuts-as-bank-levy-sought.html

Prep ze,
K a n s

DickBerts
31-12-13, 09:57
Dringend hulp gevraagd van alle intelligentsia op preppers.nl want ik snap er geen bal meer van. Echt niet! Het zou weer reuze goed gaan met Spanje. Overal om me heen zie ik de economie alleen maar verslechteren, de schulden blijven exploderen, maar de Europese politici beweren in koor, dat het weer geweldig gaat. Mijn gevoel zegt me, dat we tot op het merg van ons bot belazerd worden. Ben ik nou gek??

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3570057/2013/12/31/Spanje-uit-hulpprogramma-EU-noodfonds.dhtml

luna1988
31-12-13, 10:18
Economie is afhankelijk van het vertrouwen van de consument.
Ze kunnen niet roepen het gaat slechter dan ooit want dat zou de economie alleen maar meer drukken.
Daarom roepen ze maar dat het prima gaat in de hoop dat ze worden geloofd, zodat de consument weer geld uitgeeft.

ancestral-viking
31-12-13, 10:40
inderdaad ze lopen rond met een maagzweer maar laten vooral een mooie glimlach zien en brullen dat het goed gaat !!!

Jacob
31-12-13, 11:46
Dringend hulp gevraagd van alle intelligentsia op preppers.nl want ik snap er geen bal meer van. Echt niet! Het zou weer reuze goed gaan met Spanje. Overal om me heen zie ik de economie alleen maar verslechteren, de schulden blijven exploderen, maar de Europese politici beweren in koor, dat het weer geweldig gaat. Mijn gevoel zegt me, dat we tot op het merg van ons bot belazerd worden. Ben ik nou gek??

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3570057/2013/12/31/Spanje-uit-hulpprogramma-EU-noodfonds.dhtml

@Dick, hoewel "men" er belang bij heeft om ieder lichtpuntje te vergroten denk ik ook (voor wat mijn mening waard is) dat het economisch gezien iets beter gaat, met de nadruk op "iets". In hoeverre dit doorzet zal de tijd moeten leren. De realiteit is dat "de gewone man" daar nog niets van merkt, waarbij de hamvraag is wanneer deze er iets van gaat merken. Het is tegenstrijdig, dat geef ik toe. Je zou immers kunnen zeggen dat het beter gaat wanneer het met iedereen beter gaat. Dat zal helaas niet gebeuren, bijvoorbeeld in een jobless recovery. De wereld is veranderd met een " nieuw normaal in het vooruitzicht".

Voor ieder de beste wensen voor het nieuwe jaar.

FincaInSpanje
31-12-13, 14:05
Jacob zegt het al. De wereld is veranderd.

Ook al kan Spanje weer op eigen benen staan, ze hebben nog wel een groot probleem met de werkloosheid en heel veel mensen die hun huis niet meer kunnen betalen. Ik ben eerlijk gezegd positiever over Spanje dan over NL. Spanje heeft zich in korte tijd door rigoureuze maatregelen te nemen weten te versterken, maar NL heeft hun burgers al tot het bod uitgekleed met extra belastingen en veranderende regelgeving.

Mensen pikken dit niet meer.:mad:

Jacob
31-12-13, 14:50
Jacob zegt het al. De wereld is veranderd.

Ook al kan Spanje weer op eigen benen staan, ze hebben nog wel een groot probleem met de werkloosheid en heel veel mensen die hun huis niet meer kunnen betalen. Ik ben eerlijk gezegd positiever over Spanje dan over NL. Spanje heeft zich in korte tijd door rigoureuze maatregelen te nemen weten te versterken, maar NL heeft hun burgers al tot het bod uitgekleed met extra belastingen en veranderende regelgeving.

Mensen pikken dit niet meer.:mad:

Wanneer men zegt "mensen pikken het niet meer" dan vraag ik me af wat er gaat gebeuren? Hoe uit zich dat?

Stuudje
31-12-13, 14:56
Wanneer men zegt "mensen pikken het niet meer" dan vraag ik me af wat er gaat gebeuren? Hoe uit zich dat?Hoe ziet dat eruit....

Henk en Ingrid horen van Tante Toos en Ome Arie dat ze toch komend jaar meer geld kwijt zijn aan de energie ondanks dat de energieprijzen dalen, en dat neef Herman ontslagen is en...en...en...
Henk verslikt zich in zijn stroopwafel, loopt rood aan en kucht...en het kopje koffie van Ingrid wordt nťt iets te hard op tafel gezet terwijl Henk bijna op adem kuchend en met volle mond zegt: "dit pikken we niet langer". Tante Toos wil nog zeggen dat er nog meer maatregelen zijn en dat de drank ook duurder wordt maar Ingrid sneert daarover heen met : Stil nou toch, Goede tijden slechte tijden begint!"

Jacob
31-12-13, 15:06
Hoe ziet dat eruit....

Henk en Ingrid horen van Tante Toos en Ome Arie dat ze toch komend jaar meer geld kwijt zijn aan de energie ondanks dat de energieprijzen dalen, en dat neef Herman ontslagen is en...en...en...
Henk verslikt zich in zijn stroopwafel, loopt rood aan en kucht...en het kopje koffie van Ingrid wordt nťt iets te hard op tafel gezet terwijl Henk bijna op adem kuchend en met volle mond zegt: "dit pikken we niet langer". Tante Toos wil nog zeggen dat er nog meer maatregelen zijn en dat de drank ook duurder wordt maar Ingrid sneert daarover heen met : Stil nou toch, Goede tijden slechte tijden begint!"

Kortom, het blijft bij klagen en laat ik benadrukken dat ik daar blij om ben want niemand zit op demonstraties, rotzooi en rellen te wachten.

ancestral-viking
31-12-13, 15:30
Jacob

nee laten we vooral de andere wang toedraaien dan kunnen ze daar ook nog een hoek op geven !!!

Jacob
31-12-13, 15:40
Jacob

nee laten we vooral de andere wang toedraaien dan kunnen ze daar ook nog een hoek op geven !!!

Concrete vragen aan jou.
- Wat heeft de overheid dit jaar (financieel) van je afgepakt dat waarschijnlijk niet was gebeurd wanneer er geen crisis was geweest?
- breder gesteld, welke schade heeft de overheid jou direct toegebracht met haar beleid?

Ben echt benieuwd naar de antwoorden.

wodan
31-12-13, 15:42
Wat voor ons aller Europa inwoners geldt: Door het massaal bijmaken van Euro's, zijn de euro's die we met z'n allen bezitten,
minder waard geworden. Dit kan je niet naast je neerleggen.

Los daarvan, is de belastingdruk weer maar eens verhoogd voor de Belgen, voor de Nederlanders ook.
Extra BTW verhoging, zaken die nu met BTW zijn en vroeger zonder enz.

Kans
31-12-13, 15:47
Kortom, het blijft bij klagen en laat ik benadrukken dat ik daar blij om ben want niemand zit op demonstraties, rotzooi en rellen te wachten.

Dat is wel 'leuk' want daar zit niemand echt op te wachten inderdaad.
Maar als je voor je vrijheid en geluk niet wilt vechten is het dan redelijk om te verwachten dat andere het jou zomaar komen brengen? En nog sterker, waarom ze het niet bij je komen weghalen....?

Het feit dat er nog zo weinig gebeurt hier is domweg omdat we het veeeeeeeeeeeeeeeel te goed hebben/hadden en extreem lui en gemakszuchtig zijn geworden.
De vraag is dan ook 'waar ligt de grens' en laat ik je vertellen dat ze die grens gewoon gaan opzoeken, een andere oplossing is er domweg niet.

Prep ze,
K a n s

Jacob
31-12-13, 15:51
Wat voor ons aller Europa inwoners geldt: Door het massaal bijmaken van Euro's, zijn de euro's die we met z'n allen bezitten,
minder waard geworden. Dit kan je niet naast je neerleggen.

Zolang je in de EU blijft en dus geen valuta risico loopt kun je dat wel naast je neerleggen.

Los daarvan, is de belastingdruk weer maar eens verhoogd voor de Belgen, voor de Nederlanders ook.
Extra BTW verhoging, zaken die nu met BTW zijn en vroeger zonder enz.

Ja is naar, zeker waar. Gaat dat minder worden wanneer we de barricade opgaan? Ik denk van niet.

ancestral-viking
31-12-13, 15:56
Concrete vragen aan jou.
- Wat heeft de overheid dit jaar (financieel) van je afgepakt dat waarschijnlijk niet was gebeurd wanneer er geen crisis was geweest?
- breder gesteld, welke schade heeft de overheid jou direct toegebracht met haar beleid?

Ben echt benieuwd naar de antwoorden.

en dat vraag je aan iemand die met een gezin in de bijstand zit ????
dat fantastische regeringsbeleid wat het hele land naar de klote helpt ???
dat we moeten kiezen tussen een paar nieuwe schoenen of 3 dagen brood eten???

sorry hier ga ik niet verder op in mijn advies doe je oog kleppen eens af ..........

wodan
31-12-13, 15:57
Ja is naar, zeker waar. Gaat dat minder worden wanneer we de barricade opgaan? Ik denk van niet.
Wij tweeŽn? Nee, dat maakt het verschil niet. 200.000 man wel.

lewieke
31-12-13, 16:09
Wij tweeŽn? Nee, dat maakt het verschil niet. 200.000 man wel.

Intussen kunne we stilletjes aan de weg timmeren. Onze kinderen opvoeden, met onze vrienden en kennissen praten en geregeld onze stem laten horen. Zo krijg je stilletjesaan een mentaliteitsverandering. We hebben vaker een voorbeeldfunctie dan je zou denken. Een paar voorbeelden ? Mijn buren kochten intussen ook kleinere en zuiniger auto's, stoken met brandhout, sommigen zijn ook brood gaan bakken, ... .

Kans
31-12-13, 16:10
Wij tweeŽn? Nee, dat maakt het verschil niet. 200.000 man wel.

Om de huidige misstanden echt aan te pakken zal helaas veel meer nodig zijn dan 200.000 man en dan ook nog in heel veel landen..:(
Helaas zal, denk ik, blijken dat lewieke zijn oplossing ook niet meer gaat werken.
Denken dat je door introvert voor jezelf, groep, gemeenschap, land kan zorgen door het lokaal beter te doen zal niet meer werken we zijn tever doorgeschoten.

Meestal is de uitkomst OORLOG....

Het kan anders..., of dat gaat lukken....:confused:

Prep ze,
K a n s

wodan
31-12-13, 16:17
lewieke draagt geen volledige oplossing aan, wel een manier om er constructief mee om te gaan.

Een volledige reset geeft sneller resultaat, maar wel een diepere pijn.
Laten we eerlijk zijn, WIJ hier op het forum hebben het zeer goed,
je moet niet ver zoeken om mensen tegen te komen die het VEEL slechter hebben.

lewieke
31-12-13, 16:17
Om de huidige misstanden echt aan te pakken zal helaas veel meer nodig zijn dan 200.000 man en dan ook nog in heel veel landen..:(
Helaas zal, denk ik, blijken dat lewieke zijn oplossing ook niet meer gaat werken.
Denken dat je door introvert voor jezelf, groep, gemeenschap, land kan zorgen door het lokaal beter te doen zal niet meer werken we zijn tever doorgeschoten.

Meestal is de uitkomst OORLOG....


Het kan anders..., of dat gaat lukken....:confused:Prep ze,
K a n s

Oorlog met wie ? De chinezen kunnen ons kopen, de russen kunnen ons duur doen betalen voor energie. De islam is te versnipperd. De Amerikanen die Europa binnenvallen ? Zie ik niet onmiddellijk gebeuren. Of gaan de Nederlanders BelgiŽ binnenvallen ? Dat zien ze vast wel zitten, dan krijgen ze ook eens een fatsoenlijk biertje.

Jacob
31-12-13, 16:17
[QUOTE=Kans;200328]Dat is wel 'leuk' want daar zit niemand echt op te wachten inderdaad.
Maar als je voor je vrijheid en geluk niet wilt vechten is het dan redelijk om te verwachten dat andere het jou zomaar komen brengen? En nog sterker, waarom ze het niet bij je komen weghalen....?

Heb je geen vrijheid? Ben je ongelukkig door direct handelen van de overheid? En kom dan niet met een hypothetisch walhalla maar zet het af tegen een ander land? En nee, ik vind het ook niet ideaal, laat ik daar helder in zijn.

Het feit dat er nog zo weinig gebeurt hier is domweg omdat we het veeeeeeeeeeeeeeeel te goed hebben/hadden en extreem lui en gemakszuchtig zijn geworden.
De vraag is dan ook 'waar ligt de grens' en laat ik je vertellen dat ze die grens gewoon gaan opzoeken, een andere oplossing is er domweg niet.

Dat denk ik ook, de grens zal gezocht worden. En zal ik jou dan eens wat vertellen?! Dan gaan we nog niet met z'n allen de straat op! En weet je hoe dat komt? Omdat we leven in een verziekte individualistische maatschappij waarbij 99,999% alleen op zichzelf is gericht en de rest kan de %#*£•$ uitleggen.

- Gaan de huren omhoog? Boeit niet, ik heb een koophuis,
- gaat het eigenwoningforfait omhoog? Maar goed ook, als huurder krijg ik ook geen hypotheekrente aftrek.
- de houdersschapsbelasting gaat omhoog? Boeit niet, ik heb geen auto.
- vermogensrendementsheffing? Ik heb niet eens vermogen, laat ze maar betalen,
- heb ik restschuld op mijn huis? Schuld van de bank, die moet betalen.
- hee in het licht van het vorige punt wil de bank nu ook de helft van het overwaarde op mijn vorige huis. Zijn ze gek geworden?!
- september 2008, de beurs gaat enorm onderuit??! Boeit niet, ik heb geen aandelen..
- sept.2013 de krach op de beurs van 2008 op de beurs boeit wel want mijn pensioen wordt gekort. Net goed denkt zijn buurman die zzp-er is.
- een knaapje van vijf jaar zit naast zijn zus van zes in de tram (type fleur en jan Julius). De moer van het stel zit tegen over ze druk bezig met haar telefoon. Een stokoude man komt de tram in en alle zitplaatsen zijn vergeven. Het gevolg laat zich raden. Opa blijft staan met zijn laatste krachten.

En jij denkt dat dit zooitje ongeregeld een vuist maakt tegen de overheid??? Ik wens je een fijne oudjaarsavond en top 2014 toe waarin wij elkaar wellicht eens ontmoeten. (Heb al zoveel topics van je gelezen;))

Kijk er zijn landen waar iedereen de straat opgaat wanneer politici de euvele moet hebben om de brandstof 1 cent duurder maken. En geloof me dat zijn niet van die zoetsappige demonstraties als de onze met een spandoek en een toetertje op de dam. Nederland is niet zo'n land...

wodan
31-12-13, 16:21
Oorlog moet niet altijd met een ander land zijn, als het volk HONGER heeft, wordt er op straat gevochten, veel verschil maakt dat niet voor me...

Jacob
31-12-13, 16:22
en dat vraag je aan iemand die met een gezin in de bijstand zit ????
dat fantastische regeringsbeleid wat het hele land naar de klote helpt ???
dat we moeten kiezen tussen een paar nieuwe schoenen of 3 dagen brood eten???

sorry hier ga ik niet verder op in mijn advies doe je oog kleppen eens af ..........

Oogkleppen afzetten gaat alleen wanneer je ze op hebt (QUAD NON).
Heel naar voor jou dat je in de bijstand zit maar dat kan ik natuurlijk niet ruiken.
En dan nog, wellicht had je ook in de bijstand gezeten wanneer er geen crisis was geweest of er een andere politieke wind was geweest.
Je mag ook blij zijn dat er bijstand is en met nadruk, dat is geen sneer!!!

Kans
31-12-13, 17:43
Oorlog met wie ? De chinezen kunnen ons kopen, de russen kunnen ons duur doen betalen voor energie. De islam is te versnipperd. De Amerikanen die Europa binnenvallen ? Zie ik niet onmiddellijk gebeuren. Of gaan de Nederlanders BelgiŽ binnenvallen ? Dat zien ze vast wel zitten, dan krijgen ze ook eens een fatsoenlijk biertje.


Sorrie hoor maar ik dacht even niet aan Nederland of Belgie, denk zelfs dat Europa op het huidige wereldtoneel geen enkel publiek zal trekken.
De tijd dat Europa en helemaal een land binnen Europa echt veel voorstelde is al weer ruim 70 jaar geleden...
Rusland is nog iets om relening mee te houden, Amerika enkel omdat een kat in het nauw gekke sprongen kan maken en dan zijn er nog een paar landen, maar vooral China en dan China en dan is er nog China.

Als er hier oorlog komt dan worden we of onder de voet gelopen of moorden we elkaar uit.

Prep ze,
K a n s

FincaInSpanje
31-12-13, 22:07
Die zakkenvullende eurofielen moeten een keertje teruggefloten worden. Er is geen NL die voor de EU heeft gekozen, weten jullie nog Balkenende en zijn verdragen. Waarom geen referendum .... omdat de meerderheid tegen was.

Onze kinderen worden geboren met 75000Ä schuld terwijl hun leven nog moet beginnen. We kunnen dit dus blijven pikken of jezelf laten horen. Dat kan via verkiezingen, maar het kan ook uit de hand lopen (wat bijna niemand wenst). Demonstreren zoals in de jaren 80 is er niet meer bij in NL, althans de tijd is er nog niet rijp voor. Feit is dat steeds meer mensen wakker worden dat er dingen in NL gebeuren waarvoor zij niet hebben gekozen en waar ze niet achter kunnen blijven staan.

Zelf begrijp ik niet dat er geen juristen zijn die het gevecht tegen de staat aan durven gaan. Het lijkt mij dat macht overdragen aan een andere staat in strijd met de grondwet is. Zeker als de mensen hiervoor nooit elf hebben mogen kiezen.

Om terug te komen op Spanje en waarom ze het nu zo goed doen. Daar was er nog ruimte om te bezuinigen en belastingen te verhogen. Hier wordt je al aan alle kanten geplukt. En steeds meer mensen raken in de problemen. Steeds meer zelfmoorden en mensen die totaal doordraaien. Ik voorspel dat als het niet snel beter gaat (binnen 1 a 2 jaar), dat de pleuris uitbreekt en mensen het niet meer pikken.

Cyberbeer
10-01-14, 21:08
Het gaat beter in Spanje? Ja, misschien in de kuststreken, maar niet in het binnenland.
http://www.nojobland.com/

De keerzijde van 'het ergste ligt achter ons'
http://inspanje.nl/algemeen/6646/de-keerzijde-van-het-ergste-ligt-achter-ons/
http://www.20minutos.es/noticia/2023234/0/espana-paro/tasas-ue-lidera/masculino-jovenes/
http://www.eldiario.es/politica/acampando-robando-futuro_0_142085987.html

Veel Nederlanders en Belgen kiezen voor CataloniŽ als vakantiebestemming
Vanaf begin 2013 bezochten ruim 14 miljoen toeristen de Noordoost-Spaanse regio. 1,2 miljoen hiervan kwamen uit BelgiŽ, Nederland en Luxemburg.
http://inspanje.nl/algemeen/6643/veel-nederlanders-en-belgen-kiezen-voor-catalonie-als-vakantiebestemming/

FincaInSpanje
11-01-14, 07:12
Cyberbeer,

Je hebt gelijk dat veel mensen het momenteel zwaar hebben in Spanje (en nog een aantal landen hoor). De overheid heeft echter de juiste maatregelen genomen om niet verder in de problemen te komen als land. Het gaat nog lang duren, maar ik denk dat dit land er wel uit gaat komen. Werkeloosheid is een groot probleem, de banken en hieraan gekoppeld de huizenmarkt. Heel veel buitenlanders (zoals ik) hebben Spanje de afgelopen jaren verlaten, met name Engelsen die er massaal een tweede huis hadden gekocht of zich er hadden gevestigd. Voor deze mensen is dat jammer\pech, maar het betekent ook dat er kansen op werk komen voor de overgebleven mensen. Ik denk dat het grote voordeel van Spanje is dat ze veel landbouw hebben, dus veel lokale producten blijven betaalbaar voor de mensen. Op het platteland zul je niet snel omkomen van de honger, ook al heb je het niet breed.

Ik heb echt het idee dat zij er wel uitkomen en ik ben een stuk negatiever over wat hier nog te gebeuren staat.

Jacob
11-01-14, 08:09
Cyberbeer,

Je hebt gelijk dat veel mensen het momenteel zwaar hebben in Spanje (en nog een aantal landen hoor). De overheid heeft echter de juiste maatregelen genomen om niet verder in de problemen te komen als land. Het gaat nog lang duren, maar ik denk dat dit land er wel uit gaat komen. Werkeloosheid is een groot probleem, de banken en hieraan gekoppeld de huizenmarkt. Heel veel buitenlanders (zoals ik) hebben Spanje de afgelopen jaren verlaten, met name Engelsen die er massaal een tweede huis hadden gekocht of zich er hadden gevestigd. Voor deze mensen is dat jammer\pech, maar het betekent ook dat er kansen op werk komen voor de overgebleven mensen. Ik denk dat het grote voordeel van Spanje is dat ze veel landbouw hebben, dus veel lokale producten blijven betaalbaar voor de mensen. Op het platteland zul je niet snel omkomen van de honger, ook al heb je het niet breed.

Ik heb echt het idee dat zij er wel uitkomen en ik ben een stuk negatiever over wat hier nog te gebeuren staat.

Ik vraag me af in hoeverre de getroffen Spanjaarden dit Brussel en de westerse landen verwijten en in hoeverre je daar als Nederlander in Spanje wat van merkt. Kun je daar iets over vertellen?

Tweede vraag, wat verwacht je dat er nog te gebeuren staat?

FincaInSpanje
11-01-14, 10:33
Ik vraag me af in hoeverre de getroffen Spanjaarden dit Brussel en de westerse landen verwijten en in hoeverre je daar als Nederlander in Spanje wat van merkt. Kun je daar iets over vertellen?

Tweede vraag, wat verwacht je dat er nog te gebeuren staat?

Ik zit voornamelijk ik CataloniŽ en dat is een beetje het zwarte schaap van Spanje om het maar zo te zeggen, maar ik ben ook vaak genoeg in andere delen Spanje geweest. Mijn ervaring is dat de Spanjaarden behoorlijk tolerant en sociaal zijn t.o.v. allochtonen. Ik vergelijk het met NL in de vorige eeuw. Eťn van de redenen is dat de Franco periode nog bij veel mensen fris in het geheugen staat gegrift.

Er werken veel Roemenen, Afrikanen en Marokkanen in de landbouw en deze harde werkers worden geaccepteerd. Er zijn momenteel in Europa veel criminelen uit het voormalig Oostblok actief. ItaliŽ en Frankrijk pakken deze gasten heel hard aan. Als een Roma familie wordt aangehouden, dan worden ze met harde hand aangepakt en buiten de grenzen gewerkt. In Spanje hoor ik van de burgers steeds vaker dat ze deze groepen hier niet willen hebben en ze verzoeken de politiek deze harder aan te pakken zoals de Italianen doen.

Ik zal CataloniŽ als voorbeeld nemen. Hier wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen, waarvan de helft Catalaans en de andere helft Spaans\buitenlands. Als er een demonstratie is dan gaan de mensen nog massaal de straat op, dat zie je hier niet meer (wellicht is de tijd nog net rijp). Er is dus veel saamhorigheid. Ondanks de grote problemen probeert iedereen zich door de crisis heen te worstelen en als je jezelf een beetje aanpast, dan wordt je volledig geaccepteerd. Ik heb niet de illusie dat ik ooit als autochtoon gezien wordt, maar dat hoeft ook helemaal niet.

Het heeft me verbaasd dat Spanjaarden veel milder tegen allochtonen zijn, dan hoe wij in NL met de mensen om gaan. Maar ik moet er wel bij zeggen, dat 95% van de allochtonen een beetje Spaans of Catalaans spreekt of minimaal zijn best doet zich verstaanbaar te maken. In landen als Spanje zijn er minder mensen tegen de Euro, omdat zij er de voordelen van hebben gezien. Veel projecten zijn door de rijkere Euro landen gefinancierd. Ze geven meer af op de binnenlandse politiek waar ook een bezem doorheen moet.

De Catalanen zijn daarnaast erg boos op de machthebbers in Madrid. De Catalanen hebben altijd hard gewerkt en er is veel geld verdiend voor Spanje. Dat is door Madrid besteed aan andere provincies. Op zich niet erg, maar toen CataloniŽ zelf in de problemen kwam, gaf er niemand thuis. Dat heeft heel veel kwaad bloed gezet en harder dan ooit vraagt men nu om een referendum of zich van Spanje af te scheiden. Madrid heeft dat geblokkeerd en dat krijgt dus nog een staartje. Echter is het nog maar de vraag of een referendum het zou halen, want zoals al eerder gezegd leven er niet alleen Catalanen in CataloniŽ maar bestaat voor de meerderheid uit Spanjaarden\allochtonen. Maar de laatste grote demonstratie telde meer dan 1 miljoen mensen in een gebied waar 3 miljoen Catalanen wonen. Dat is dus een mega opkomst geweest. Ook zijn in iedere provincie de regels weer anders. Als je in AndalusiŽ werkloos raakte terwijl je maar kort een baan had, dan kreeg je gelijk een ww uitkering. In CataloniŽ moet je eerst een paar jaar werken om ww rechten op te bouwen.

Ik zie dus eerder dat het uit de hand loopt tegen de eigen gelederen, dan tegen de Euro. Ook merk ik dat ik heel welkom ben, want tenslotte breng je geld naar de lokale economie. Toen mijn vader (net toen het in Griekenland mis ging) op vakantie ging naar zijn geliefde Griekenland, merkte hij direct dat veel winkels hun prijzen voor de buitenlanders hebben verhoogd en dat ze de boel belazerden. Hij sprak met iemand die ons de schuld gaf van de problemen in Griekenland, althans de Duitsers. Toen mijn vader vertelde dat hij Hollander was en geen Duitser, toen gaf men aan dat we allemaal hetzelfde waren als de Duitsers. Dat heb ik in Spanje nog niet meegemaakt.

Ik denk echt oprecht dat Spanje uit de problemen kan komen ook al zullen het nog een paar magere jaren worden. Mits ze de werkloosheid weten te beteugelen. CataloniŽ zal zich steeds verder proberen vrij te vechten van Spanje. Ze hebben al eigen politiekorps de Mossos d'Esquadra en die pakken het heel anders aan de nationale politie. Streng maar rechtvaardig. Leuke is dat de Catalanen soms zelf zeggen dat ze liever te maken hebben met de Spaanse politie.:o

Cyberbeer
11-01-14, 11:29
Ik denk zelf ook dat Spanje er op een gegeven moment er goed uitkomt, maar dit zal waarschijnlijk nog wat jaartjes gaan duren. Voor de kuststreken is het van belang dat de toeristen blijven komen en de hotels vol blijven.

Gezinnen dol op Turkije
In 2012 gingen Nederlandse gezinnen het liefst naar Spanje op vakantie, maar nu staat Turkije op de eerste plaats.
http://www.telegraaf.nl/reiskrant/bestemming/Turkije/22205907/__Gezinnen_dol_op_Turkije__.html

Belangstelling voor wonen aan de Costa de Maresme (Barcelona) stijgt
http://inspanje.nl/algemeen/6661/belangstelling-voor-wonen-aan-de-costa-de-maresme-barcelona-stijgt/

Spaanse economie staat er beter voor
http://www.europa-nu.nl/id/vjgesrj1z8xs/nieuws/spaanse_economie_staat_er_beter_voor?ctx=vh6ukzb3n nt0

Jacob
11-01-14, 13:15
Ik zit voornamelijk ik CataloniŽ en dat is een beetje het zwarte schaap van Spanje om het maar zo te zeggen, maar ik ben ook vaak genoeg in andere delen Spanje geweest. Mijn ervaring is dat de Spanjaarden behoorlijk tolerant en sociaal zijn t.o.v. allochtonen. Ik vergelijk het met NL in de vorige eeuw. Eťn van de redenen is dat de Franco periode nog bij veel mensen fris in het geheugen staat gegrift.

Er werken veel Roemenen, Afrikanen en Marokkanen in de landbouw en deze harde werkers worden geaccepteerd. Er zijn momenteel in Europa veel criminelen uit het voormalig Oostblok actief. ItaliŽ en Frankrijk pakken deze gasten heel hard aan. Als een Roma familie wordt aangehouden, dan worden ze met harde hand aangepakt en buiten de grenzen gewerkt. In Spanje hoor ik van de burgers steeds vaker dat ze deze groepen hier niet willen hebben en ze verzoeken de politiek deze harder aan te pakken zoals de Italianen doen.

Ik zal CataloniŽ als voorbeeld nemen. Hier wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen, waarvan de helft Catalaans en de andere helft Spaans\buitenlands. Als er een demonstratie is dan gaan de mensen nog massaal de straat op, dat zie je hier niet meer (wellicht is de tijd nog net rijp). Er is dus veel saamhorigheid. Ondanks de grote problemen probeert iedereen zich door de crisis heen te worstelen en als je jezelf een beetje aanpast, dan wordt je volledig geaccepteerd. Ik heb niet de illusie dat ik ooit als autochtoon gezien wordt, maar dat hoeft ook helemaal niet.

Het heeft me verbaasd dat Spanjaarden veel milder tegen allochtonen zijn, dan hoe wij in NL met de mensen om gaan. Maar ik moet er wel bij zeggen, dat 95% van de allochtonen een beetje Spaans of Catalaans spreekt of minimaal zijn best doet zich verstaanbaar te maken. In landen als Spanje zijn er minder mensen tegen de Euro, omdat zij er de voordelen van hebben gezien. Veel projecten zijn door de rijkere Euro landen gefinancierd. Ze geven meer af op de binnenlandse politiek waar ook een bezem doorheen moet.

De Catalanen zijn daarnaast erg boos op de machthebbers in Madrid. De Catalanen hebben altijd hard gewerkt en er is veel geld verdiend voor Spanje. Dat is door Madrid besteed aan andere provincies. Op zich niet erg, maar toen CataloniŽ zelf in de problemen kwam, gaf er niemand thuis. Dat heeft heel veel kwaad bloed gezet en harder dan ooit vraagt men nu om een referendum of zich van Spanje af te scheiden. Madrid heeft dat geblokkeerd en dat krijgt dus nog een staartje. Echter is het nog maar de vraag of een referendum het zou halen, want zoals al eerder gezegd leven er niet alleen Catalanen in CataloniŽ maar bestaat voor de meerderheid uit Spanjaarden\allochtonen. Maar de laatste grote demonstratie telde meer dan 1 miljoen mensen in een gebied waar 3 miljoen Catalanen wonen. Dat is dus een mega opkomst geweest. Ook zijn in iedere provincie de regels weer anders. Als je in AndalusiŽ werkloos raakte terwijl je maar kort een baan had, dan kreeg je gelijk een ww uitkering. In CataloniŽ moet je eerst een paar jaar werken om ww rechten op te bouwen.

Ik zie dus eerder dat het uit de hand loopt tegen de eigen gelederen, dan tegen de Euro. Ook merk ik dat ik heel welkom ben, want tenslotte breng je geld naar de lokale economie. Toen mijn vader (net toen het in Griekenland mis ging) op vakantie ging naar zijn geliefde Griekenland, merkte hij direct dat veel winkels hun prijzen voor de buitenlanders hebben verhoogd en dat ze de boel belazerden. Hij sprak met iemand die ons de schuld gaf van de problemen in Griekenland, althans de Duitsers. Toen mijn vader vertelde dat hij Hollander was en geen Duitser, toen gaf men aan dat we allemaal hetzelfde waren als de Duitsers. Dat heb ik in Spanje nog niet meegemaakt.

Ik denk echt oprecht dat Spanje uit de problemen kan komen ook al zullen het nog een paar magere jaren worden. Mits ze de werkloosheid weten te beteugelen. CataloniŽ zal zich steeds verder proberen vrij te vechten van Spanje. Ze hebben al eigen politiekorps de Mossos d'Esquadra en die pakken het heel anders aan de nationale politie. Streng maar rechtvaardig. Leuke is dat de Catalanen soms zelf zeggen dat ze liever te maken hebben met de Spaanse politie.:o

Bedankt voor jouw tijd. De visie van "de Grieken" is mij bekend. Ik zeg het eerlijk, hun houding stuit mij tegen de borst. Een minder grote waffel en beter de best doen is gewenst.

Cyberbeer
19-01-14, 15:05
Te duur of te gevoelig?

Geen Wolf of Wall Street in Spanje
De Spaanse tak van Kinepolis weigert de film The Wolf of Wall Street te tonen in haar filmzalen. 'Te duur', klinkt het.
http://www.tijd.be/nieuws/coda_film/Geen_Wolf_of_Wall_Street_in_Spanje.9453741-3424.art?ckc=1

Rellen in Spaanse steden
Gisteren drong de EU er bij de Spaanse regering op aan om een nieuwe ronde hervormingen op de arbeidsmarkt los te laten en aanvullende belastinghervormingen door te voeren. In de ogen van de bevolking staat een arbeidsmarkthervorming gelijk aan lagere lonen en meer ontslagen.
http://inspanje.nl/algemeen/6683/vonk-van-rellen-in-burgos-slaat-over-naar-andere-spaanse-steden/
http://www.gacetamercantil.com/notas/45770/una-chispa-burgos-enciende-otra-revuelta-ciudades-espa%C3%B1olas.html

Het duurt nog 10 jaar om de Spaanse crisis op te lossen
http://inspanje.nl/economie/6714/het-duurt-nog-10-jaar-om-de-spaanse-crisis-op-te-lossen/

Onafhankelijk CataloniŽ wordt 30 procent armer
http://inspanje.nl/algemeen/6713/onafhankelijk-catalonie-wordt-30-procent-armer/

Opsteker: toeristen gaven opnieuw recordbedrag uit in Spanje
http://inspanje.nl/algemeen/6724/opsteker-toeristen-gaven-opnieuw-recordbedrag-uit-in-spanje/

Barcelona World dreigt weg te gaan uit CataloniŽ
http://inspanje.nl/algemeen/6731/barcelona-world-dreigt-weg-te-gaan-uit-catalonie/

Spanish children live at increasing risk of poverty
Spain’s economic recession is taking its toll on children’s well-being with more than a third of Spanish kids living at risk of poverty.
http://www.presstv.ir/detail/2014/01...its-kids-hard/

FincaInSpanje
29-01-14, 15:30
http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/01/28/steeds-meer-spanjaarden-belanden-op-straat

Tot 1 januari werden de Spanjaarden die hun hypotheek niet helemaal konden voldoen niet snel op straat gezet (net als Griekenland), maar wat er nu gaat gebeuren weet ik niet.

Cyberbeer
29-01-14, 19:37
Cyberbeer,Heel veel buitenlanders (zoals ik) hebben Spanje de afgelopen jaren verlaten, met name Engelsen die er massaal een tweede huis hadden gekocht of zich er hadden gevestigd. Voor deze mensen is dat jammer\pech, maar het betekent ook dat er kansen op werk komen voor de overgebleven mensen.

Grappig dat je het er over hebt, want ik lees er net een stuk over.

Buitenlanders verlaten Spanje, maar vertrek Spanjaarden valt mee
http://inspanje.nl/algemeen/6733/buitenlanders-verlaten-spanje-maar-vertrek-spanjaarden-valt-mee/

Spanish children live at increasing risk of poverty
Spain’s economic recession is taking its toll on children’s well-being with more than a third of Spanish kids living at risk of poverty.
http://www.presstv.ir/detail/2014/01/29/348353/spain-economic-recession-hits-kids-hard/

FincaInSpanje
30-01-14, 04:45
Grappig dat je het er over hebt, want ik lees er net een stuk over.

Buitenlanders verlaten Spanje, maar vertrek Spanjaarden valt mee
http://inspanje.nl/algemeen/6733/buitenlanders-verlaten-spanje-maar-vertrek-spanjaarden-valt-mee/

In onze regio schijnen het afgelopen jaar meer dan 80 Engelse gezinnen te zijn vertrokken. Ik ken er overigens geen ťťn. Dat schijnt door weinig werk te komen, maar veel gezinnen hebben ook kinderen. Die zijn naar de Spaanse scholen zijn gegaan, maar na de opleiding geen werk dus vertrekken ze naar Engeland. Ook is het leven in die kleine dorpjes voor tieners nu niet heel erg spannend, dus gaan ze zich vervelen. De ouderen blijven dus wel wanneer ze een uitkering of AOW hebben.

Vreemd genoeg komen er ook veel nieuwe mensen bij, want de markt voor de kopers is nu erg gunstig. In onze regio is een Noors stel op zoek naar een boerderij.

Een van mijn redenen om in Spanje te gaan wonen is juist ook dat ik mijn kids iets wil achterlaten. Als we zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn, dan kun je met weinig middelen verder goed leven. Werk op de boerderij is er altijd dus vervelen hoeft nooit. Ik heb momenteel 13 hectare land en wil zodra de financiŽle situatie er is meer land bijkopen. Met 20-30 hectare denk ik goed te kunnen boeren met landbouw en wat vee.

Cyberbeer
04-02-14, 20:41
Wel lief van je om aan de kids te denken en aan hun toekomst. Maar inderdaad, op een boerderij is het goed aanpoten.

Spanje begint het nieuwe jaar met 113.000 meer werklozen
http://inspanje.nl/algemeen/6762/spanje-begint-het-nieuwe-jaar-met-113000-meer-werklozen/
http://www.rtve.es/noticias/20140204/numero-parados-aumento-113000-personas-enero/870360.shtml

Grote daling aantal buitenlanders in provincie Alicante
http://inspanje.nl/algemeen/6765/grote-daling-aantal-buitenlanders-in-provincie-alicante/

Cyberbeer
07-02-14, 09:18
Wij zijn relax...(op vakantie dan).

Nederlander meest relaxte vakantieganger ter wereld
Geen enkel volk ter wereld ontspant zich zo snel op vakantie als Nederlanders.
http://www.nu.nl/lifestyle/3695419/nederlander-meest-relaxte-vakantieganger-wereld.html

Spaanse staatsschuld bereikt recordhoogte eind 2013
http://inspanje.nl/economie/6824/spaanse-staatsschuld-bereikt-recordhoogte-eind-2013/

Moody's krijgt meer vertrouwen in Spanje
http://www.nu.nl/economie/3709249/moodys-krijgt-meer-vertrouwen-in-spanje.html

Cyberbeer
28-02-14, 20:49
Altijd leuk om je eigen groenten te verbouwen.

Ecologische moestuinen in Marbella
Scholieren, gepensioneerden, werklozen en inwoners uit verschillende bevolkingsgroepen kunnen op 40 vierkante meter grond hun eigen ecologische groenten verbouwen.
http://inspanje.nl/algemeen/6850/nieuw-ecologische-moestuinen-in-marbella/
http://www.arboretummarbella.org/

blaster
28-02-14, 22:18
zal de groenteboer blij mee zijn;)

FincaInSpanje
01-03-14, 05:21
Wat mij is opgevallen is dat ze in de supermarkten ongeveer gelijkwaardige groenten en fruit verkopen als in NL. Dus alles ongeveer even groot\zwaar, geen vlekjes erop, de juiste kleur etc.

Op de lokale markten koop je juist allemaal verschillende producten. Dus daar kan best eens een vlekje op zitten, daar zitten grote verschillen in grootte en kleur. Meer puur natuur en natuurlijk met veel meer smaak. Er lijkt me dus ook een goede markt voor biologische en niet gemanipuleerde producten. Zeker als je het ook nog eens wint qua smaak en versheid.:cool:

Cyberbeer
01-03-14, 09:09
Ik liep van de week nog op de markt (http://nl.wikipedia.org/wiki/Mercat_de_la_Boqueria) in Barcelona. Heerlijk fruit en Spaanse ham (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pata_negra) gegeten. Vele producten daar hebben inderdaad veel meer smaak en zijn een stuk goedkoper dan hier. Ik kocht daar bijvoorbeeld een vers gemaakte smoohtie (grote beker) voor €1,-, die hier bij de V&D €3,75 kost.

FincaInSpanje
01-03-14, 19:02
Ik liep van de week nog op de markt (http://nl.wikipedia.org/wiki/Mercat_de_la_Boqueria) in Barcelona. Heerlijk fruit en Spaanse ham (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pata_negra) gegeten. Vele producten daar hebben inderdaad veel meer smaak en zijn een stuk goedkoper dan hier. Ik kocht daar bijvoorbeeld een vers gemaakte smoohtie (grote beker) voor €1,-, die hier bij de V&D €3,75 kost.

Spanje staat bekend om zijn goede hammen, net als ItaliŽ. Ik ben wel eens geweest in het zuiden in Seron, waar de zgn. Serano hammen vandaan komen. Deze zijn relatief goedkoop vergeleken met bijv. de Pata Negra (de duurste soort). Ik koop regelmatig een ham voor mee te nemen naar NL. Een voorvoet\schouder is het goedkoopst, vaak net iets meer dan 22€. Een achterpoot is echter beter en die koop je voor 30-40€, maar er zit meer ham aan. Vaak krijg je er een mes bij een een houder. De kunst is om de ham zo dun mogelijk te snijden. Ook moet je eerst het bovenste stuk afsnijden met het randje vet. Dat doe je er steeds weer bovenop, dan droogt de ham niet uit. Daarover gewoon een theedoek en je kunt het weken bewaren.

Cyberbeer
19-03-14, 21:08
Nu hoor ik dat niet zo vaak dat er in Spanje aardbevingen zijn.

Aardbeving voor kust Girona van 3,9 op Schaal van Richter
http://inspanje.nl/algemeen/6914/aardbeving-voor-kust-girona-van-39-op-schaal-van-richter/
http://www.lavanguardia.com/sucesos/20140319/54403233815/terremoto-costa-girona.html

FincaInSpanje
20-03-14, 02:34
Nu hoor ik dat niet zo vaak dat er in Spanje aardbevingen zijn.

Aardbeving voor kust Girona van 3,9 op Schaal van Richter
http://inspanje.nl/algemeen/6914/aardbeving-voor-kust-girona-van-39-op-schaal-van-richter/
http://www.lavanguardia.com/sucesos/20140319/54403233815/terremoto-costa-girona.html

Er zijn wel eens aardbevingen, maar niet zoveel als in Groningen tegenwoordig.:( Je kunt het een beetje vergelijken met NL, ze zijn er wel eens maar richten nauwelijks schade aan. In 2011 was er wel een zwaardere beving meer in het zuid oosten van Spanje.

http://www.leveninspanje.es/aardbevingen.html