Pagina 3 van de 4 EersteEerste 1234 LaatsteLaatste
Resultaten 21 tot 30 van de 38
  1. #21
    Senior Prepper
    Ingeschreven
    Jan 2013
    Locatie
    52xxxxxxxx
    Berichten
    253
    Parasieten in rauwe vis gaan naar mijn weten wel kapot na invriezen.
    Nooit sushi eten van een vis die niet bevroren is geweest!

  2. #22
    Diehard Prepper
    Ingeschreven
    Nov 2012
    Locatie
    Hongarije
    Berichten
    1.186
    [QUOTE=

    Doe 1 heel ei in een hoge beker,
    een eetlepel lekkere azijn,
    een theelepeltje zout,
    flinke theelepel mosterd en peper.
    Vervolgens 250 ml zonnebloemolie daarbij,

    de staafmixer op de bodem zetten, aandoen en terwijl je tot 15 telt de mixer heel langzaam omhoog halen. Klaar is je mayo...., nog even proeven of er nog zout of peper bij moet.

    [/QUOTE]

    Zo maak ik ook altijd mijn mayo maar dan met 2 eetlepels azijn en 1 eetlepel ipv een theelepel mosterd, zo heeft hij wat meer bite.

    Dat geneuzel over salmonella trek ik mij echt niks van aan hoor, als je gezond bent en geen baby of hoogbejaarde of iemand met een verlaagde weerstand wegens een chronische ziekte kan je best een salmonellabesmetting oplopen sterker nog de kans is erg groot dat wij dat allemaal wel eens gehad hebben. En als je daar toch angst voor hebt dan mag je ook geen zachtgekookte eieren eten of gebakken eieren waar het geel of wit nog een beetje zacht van is, of de kom van het cake-beslag uitlikken of de mixer aflebberen na het maken van beslag.

    Ik eet heerlijk elke week mijn pot home-made mayo leeg met veel plezier!

  3. #23
    Diehard Prepper
    Ingeschreven
    May 2013
    Locatie
    Zeeland
    Berichten
    1.335
    [MENTION=1190]Piroska[/MENTION] ik heb ooit eens toen ik jong was ( en heel gezond ) een voedselvergiftiging gehad (broodje slechte ham )en dat was verre van leuk en indertijd vond mijn huisarts
    dat ik best veel geluk heb gehad . Ik zou er toch niet al te lichtzinnig over denken (zeker niet als er geen medicijnen of ziekenhuis zouden zijn )
    gr will
    Ignorance is bliss

  4. #24
    Diehard Prepper
    Ingeschreven
    Nov 2012
    Locatie
    Hongarije
    Berichten
    1.186
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wafels Bekijk Berichten
    [MENTION=1190]Piroska[/MENTION] ik heb ooit eens toen ik jong was ( en heel gezond ) een voedselvergiftiging gehad (broodje slechte ham )en dat was verre van leuk en indertijd vond mijn huisarts
    dat ik best veel geluk heb gehad . Ik zou er toch niet al te lichtzinnig over denken (zeker niet als er geen medicijnen of ziekenhuis zouden zijn )
    gr will
    Tuurlijk dat is niet leuk, we hebben allemaal wel eens een voedselvergiftiging gehad dat is geen pretje. Een gezond mens heeft geen medicijnen nodig met een salmonellabesmetting, je moet zorgen dat je niet uitdroogt door braken en diarree.Maak je eigen ORS en je komt een heel eind, geen arts nodig hoor.
    Als je alles gaat laten waar een potentieel risico aan verbonden zit is het leven niet zoals ik het wil leven. Ook moet je je realiseren dat als je jezelf regelmatig blootstelt aan "viezigheid" je er ook minder last van hebt , je bouwt immuniteit op. Ik was dus ook niet mijn handen voor het eten en koken, alleen als ik visite heb want die kunnen meestal minder hebben dan ik.

    En echt, de kans dat een eitje besmet is met salmonella als je het goed gekoeld bewaard is zeer klein, rauwe kip daarentegen is zeer vaak besmet met salmonella en dat snij je ook lekker op je plankje in reepjes om te bakken en daarna snij je een uitje voor door de sla, dat is pas een risico. De kans dat je van home-made-mayo ziek wordt is erg klein, ik heb al honderden potten verorberd met mijn hele gezin en nog NOOIT is iemand er ziek van geworden.

    Maargoed ieder zijn ding hoor, speel je liever op safe, tja koop lekker je potje mayo in de super!

  5. #25
    SHTF Expert
    Ingeschreven
    Dec 2012
    Locatie
    tussen Gent en Brugge
    Berichten
    6.707
    Ik zuip wekelijks min 1 rauw ei . Vers van de kip . En nog beter is een ei in bruin bier met war bruine suiker .

    Geert
    Shelter Camping Vlaanderen
    De afwezigen hadden ongelijk .

  6. #26
    Mankinds only hope
    Ingeschreven
    Sep 2012
    Locatie
    West-Brabant
    Berichten
    4.246
    Koel of op kamertemperatuur bewaren?
    -=<>=-
    Wat een ramp lijkt, blijkt vaak een kans.
    (Lao-Tse - Chinees filosoof +/- 600 v.C.)
    -=<>=-
    September 2014 Nieuwste PodCast:

  7. #27
    Diehard Prepper
    Ingeschreven
    Nov 2012
    Locatie
    Hongarije
    Berichten
    1.186
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Communicator Bekijk Berichten
    Koel of op kamertemperatuur bewaren?
    Om puur salmonella tegen te gaan ( en daar gaat het hier dus ook om) plaats je ze in de koelkast.

  8. #28
    Diehard Prepper
    Ingeschreven
    Nov 2012
    Locatie
    Hongarije
    Berichten
    1.186
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Geert Bekijk Berichten
    Ik zuip wekelijks min 1 rauw ei . Vers van de kip . En nog beter is een ei in bruin bier met war bruine suiker .

    Geert
    klinkt lekker Geert! En? Al eens ziek geworden hiervan?

  9. #29
    Mankinds only hope
    Ingeschreven
    Apr 2012
    Locatie
    Look behind you...
    Berichten
    3.338
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Greener Bekijk Berichten
    Daar gaat een klein scheutje Heineken doorheen.

    Greener









    Sorry, kon het niet laten
    Hahahaha! Dus een Belg kan er gewoon in spugen in plaats van Heineken te gebruiken?

  10. #30
    Specialist
    Ingeschreven
    Jul 2014
    Locatie
    some interesting place to prep
    Berichten
    692
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Piroska Bekijk Berichten
    Tuurlijk dat is niet leuk, we hebben allemaal wel eens een voedselvergiftiging gehad dat is geen pretje. Een gezond mens heeft geen medicijnen nodig met een salmonellabesmetting, je moet zorgen dat je niet uitdroogt door braken en diarree.Maak je eigen ORS en je komt een heel eind, geen arts nodig hoor.
    Als je alles gaat laten waar een potentieel risico aan verbonden zit is het leven niet zoals ik het wil leven. Ook moet je je realiseren dat als je jezelf regelmatig blootstelt aan "viezigheid" je er ook minder last van hebt , je bouwt immuniteit op. Ik was dus ook niet mijn handen voor het eten en koken, alleen als ik visite heb want die kunnen meestal minder hebben dan ik.

    En echt, de kans dat een eitje besmet is met salmonella als je het goed gekoeld bewaard is zeer klein, rauwe kip daarentegen is zeer vaak besmet met salmonella en dat snij je ook lekker op je plankje in reepjes om te bakken en daarna snij je een uitje voor door de sla, dat is pas een risico. De kans dat je van home-made-mayo ziek wordt is erg klein, ik heb al honderden potten verorberd met mijn hele gezin en nog NOOIT is iemand er ziek van geworden.

    Maargoed ieder zijn ding hoor, speel je liever op safe, tja koop lekker je potje mayo in de super!
    een gezond mens ( maar geen kind en geen oudere ) kan een salmonella besmetting wel hebben, als het maar niet een te grote besmetting is dan ( en ja ik heb dat opgezocht )
    kogels, wind of regen mijn bugout kan ertegen

    there is no such thing as bad weather, just inappropriate clothing!

 

 

Vergelijkbare onderwerpen

  1. Wie kan een app maken?
    Door Ronin Kogaratsu in forum Koffiecorner
    Reacties: 20
    Laatste Bericht: 04-04-15, 22:09
  2. Zeep Maken
    Door offgrid in forum Gezondheid, medisch en verzorging
    Reacties: 24
    Laatste Bericht: 24-10-14, 11:50
  3. Zelf Energie maken of opwekken (windgenerator maken)
    Door hamster in forum Do it yourself (DIY)
    Reacties: 27
    Laatste Bericht: 30-06-13, 23:19
  4. Bier brouwen, wijn maken, kaas maken
    Door Pg23 in forum Eten en drinken
    Reacties: 10
    Laatste Bericht: 22-05-13, 06:42
  5. How-to een sinaasappelkaars maken
    Door Floshtf in forum Do it yourself (DIY)
    Reacties: 14
    Laatste Bericht: 01-04-13, 20:00

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:50. Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. vBulletin skins by CompleteVB