Resultaten 1 tot 8 van de 8
  1. #1
    Administrator
    Ingeschreven
    Jan 2012
    Locatie
    Prepper Island
    Berichten
    3.351

    Fermentatie om voedsel lang te bewaren

    Afgelopen weekend las ik een erg interessant artikel over het fermenteren van voedsel, zie 'Fermentatie voor lang houdbaar voedsel' op het Preppers.nl blog.

    Ik verheug me op dat boek, want wil er graag meer over leren. Zijn er preppers op het forum die al ervaring hebben met het zelf vermenteren van voedsel?
    Prepping is a statement of independence

    In Omnia Paratus ~ Preppers.nl admin

    http://preppers.nl/forum/threads/12-Forum-regels

  2. #2
    Senior Prepper
    Ingeschreven
    Apr 2012
    Berichten
    353
    Klinkt goed! Gister met medeprepper nukeitall het al over bier, kaas en zuurkool gehad toevallig. Zeker kaas spreekt me wel aan.

  3. #3
    Jr. prepper
    Ingeschreven
    Jun 2012
    Berichten
    3
    Ik sta in de startblokken om m'n eigen voorraad groente en fruit te prepareren voor lange houdbaarheid.
    Echter........ veel info op 't net, maar veel machinaal geharrewar.. weinig ambacht.
    Iemand info op dit gebied?

  4. #4
    Senior Prepper
    Ingeschreven
    Feb 2012
    Berichten
    413
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door goof Bekijk Berichten
    Iemand info op dit gebied?
    Als het goed is, is dat boek op http://preppers.nl/2012/05/fermentat...dbaar-voedsel/ wel erg informatief en interessant. Helaas wel in het Engels (heb mijn koekboeken e.d. liefst in NL, vanwege maatvoeringen e.d.) maar staat sowieso op mijn verlanglijstje!
    Survival rule #1: Keep having fun!

  5. #5
    Specialist
    Ingeschreven
    Jun 2012
    Berichten
    941
    The art of fermentation staat op mijn lijstje voor volgende maand . Maar voor iedereen die buiten canning en drogen voedsel langer wil bewaren is het boek Preserving food without freezing or canning een echte aanrader.

    Groetjes Chin

  6. #6
    Heksenboot
    Guest
    En steeds leer ik weer wat nieuws. Dank je wel [MENTION=3]Dr.Prepper[/MENTION].

    Na even googlen (wiki erg leerzaam) kwam ik deze tegen:

    http://www.kennislink.nl/publicaties...not-van-bederf

    Dat is een leuk stukje! Maar ook verrassend, verhelderend en waarschuwend (onderaan de bladzijde).

  7. #7
    Specialist
    Ingeschreven
    Jun 2012
    Berichten
    941
    Heb gisteren ( Het zoveelste ) Boekje gekocht over fermenteren van voedsel. Dit maal met de title " How to make probiotic drinks for a raw food diet " Kvoel mij net een koe hahaha
    Maar serieus voor 1.16 dollar ( Kindle editie ) echt een aanwinst.
    Wat komt eraan bod ? Kefir, Kombucha, Ginger beer, naturally fermented ciders, sodas and smoothies.
    Allemaal met een heel laag alcohol gehalte. Dat is zo is wat anders want meestal kan er niet genoeg alcohol inzitten , neeeee dat is niet waar.

    Groetjes Chin

  8. #8
    Adventurer
    Ingeschreven
    May 2012
    Berichten
    83
    Hier ook de nodige informatie over fermenteren. Dit boek is ook gratis op internet te vinden, de vertaling is nogal slecht. Maar toch:

    http://www.westonaprice.org/images/p...-tradities.pdf

 

 

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:28. Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. vBulletin skins by CompleteVB