Pagina 3 van de 5 EersteEerste 12345 LaatsteLaatste
Resultaten 21 tot 30 van de 50
 1. #21
  Last (wo)man standing
  Ingeschreven
  Apr 2012
  Berichten
  2.461
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Simurgh Bekijk Berichten
  overigens viel mij op dat die verpakking die als anti radio pil word verkocht rood is een die andere groen, misschien een andere dosering/ander doel?
  Zou kunnen. Maar het draagt dezelfde naam en dezelfde hoeveelheid pillen.
  Ik ben er redelijk zeker van dat wanneer je 180 dagen lang 130mg pillen neemt je een kwellende (dodelijke?) ziekte zult oplopen.

  Maw, ik geloof niet dat de rode verpakking 130mg pillen bevat.
  www.overbeterleven.nl - Overleven in slechte tijden, Beter leven in goede tijden.

 2. #22
  Banned
  Ingeschreven
  Apr 2012
  Locatie
  Home
  Berichten
  1.061
  Nogmaals, ik weet er niet zoveel van en doe het even losjes uit mijn geheugen. Was deze maatregel niet specifiek bedoeld voor kinderen, m.a.w. om de schildklier te beschermen bij mensen die nog in de groei zijn?

 3. #23
  Last (wo)man standing
  Ingeschreven
  May 2012
  Berichten
  2.434
  Ik vind het vooral gek dat het niet vermeld word, zou het niet vertrouwen of even over mailen voor aanschaf

  Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk

 4. #24
  Last (wo)man standing
  Ingeschreven
  Apr 2012
  Berichten
  2.461
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rodin Bekijk Berichten
  Nogmaals, ik weet er niet zoveel van en doe het even losjes uit mijn geheugen. Was deze maatregel niet specifiek bedoeld voor kinderen, m.a.w. om de schildklier te beschermen bij mensen die nog in de groei zijn?
  De schildklier is wel belangrijk voor de groei maar ook voor de stofwisseling.
  Schildklier kanker ten gevolge van radioactief jodium is de grootste doodsoorzaak na radioactieve besmetting.
  Niet alleen voor jeugdigen.
  www.overbeterleven.nl - Overleven in slechte tijden, Beter leven in goede tijden.

 5. #25
  Jr. prepper
  Ingeschreven
  Jun 2012
  Berichten
  23
  Ik heb hier al eerder aandacht aan proberen te besteden, maar het lijkt dat niemand straling / fallout hier serieus neemt. Ik kreeg ťťn reactie van iemand die min of meer beweerde dat als zoiets gebeurt, je toch geen overlevingskansen hebt en dat je alleen maar kunt vluchten. Dat is absoluut niet waar. Wat je nodig hebt is de kennis die je o.a. hier kunt vinden: WHAT TO DO IF A NUCLEAR DISASTER IS IMMINENT! (juist Tom! dit is ťťn van de betere websites, maar er zijn er meer). Daarnaast moet je per persoon minimaal ťťn strip 'potassium iodide' tabletten hebben (tegen schildklierkanker) en daarnaast het allerbelangrijkste bij een nucleaire ramp / aanval: een manier om de stralingsniveau's te meten. Een geigerteller dus. Ik heb zelf de Nukalert, een mini geigerteller die je aan je sleutelbos kunt doen. Absolute must om te overleven, je moet immers kunnen meten of je schuilplek (onder de vloer, kelder, etc.) voldoende veilig is. Straling zal er op de schuilplek waarschijnlijk wel zijn, maar als het niet teveel is, kun je weken of maanden uithouden, totdat het stralingsniveau is afgenomen (dat veel sneller gaat dan je denkt). Daarnaast moet je wel kunnen meten aan hoeveel straling je bent blootgesteld, straling is namelijk cummulatief (vandaag blootgesteld aan 5rad, over 10 jaar weer 5rad, dan heb je in je leven 10 rad straling gehad). Dat kun je bijvoorbeeld doen met 'Radstickers', op deze stickers kun je aflezen aan hoeveel straling je in totaal bent blootgesteld. deze plak je bijvoorbeeld op je bankpasje, zodat je die altijd bij je hebt.. Het is gewoon een rekensom; een mens kan slechts aan een maximaal volume straling blootstaan, daarna overleef je het niet. Alle spullen zijn gewoon via eBay te bestellen. Nukalert is vrij duur (ong. 150 euro), Radstickers kosten ongeveer een euro per stuk, potassium iodide tabletten 12 a 13 euro per strip, althans, dat is wat ik ervoor heb betaald.

  Succes allemaal...

 6. #26
  Last (wo)man standing
  Ingeschreven
  Jun 2012
  Locatie
  Omg Utrecht
  Berichten
  2.099
  Hallo Jeroen. Goed dat je hier aandacht aan besteed. Ik weet alleen niet zo zeker of de mensen hier er geen aandacht voor hebben. Wanneer ik voor mezelf spreek, ben ik hier wel degelijk mee bezig geweest. Zo bied het SAS handboek goede richtlijnen voor hoe om te gaan met straling. Velen hebben dit boek wel, of het ooit gelezen. Daarnaast is er veel te vinden op het net,zoals je zelf al zegt. Dus stellen dat het lijkt alsof niemand straling of fallout serieus neemt, op basis van het uitblijven van reacties op jou posting,is wellicht wat kort door de bocht. Misschien kom er een duidelijker beeld wanneer je zou vragen HOE een ieder zich hier op heeft voorbereid. Goede tip die stickers voor een leuke prijs, maar bedenk ook wel dat in het geval dat SHTF en we hebben met straling te doen, we waarschijnlijk niet de luxe zullen hebben om wanneer we onze max dosis bereikt hebben, de rest van ons leven op een stralingsvrije plek door te brengen. Wat indien het een diepe kelder of bunker is,ook ongeveer gelijk staat aan dood zijn m.i

  grt
  Frank

 7. #27
  Jr. prepper
  Ingeschreven
  Jun 2012
  Berichten
  23
  Hoi Frank,

  Misschien was ik wat te kort door de bocht, maar ik had echt niet het idee dat het erg leefde hier... Voor wat betreft de straling: alleen als je naast of vlakbij een probleemplek als Fukushima woont, die continu straling blijft uitstoten zou je de rest van je leven ondergronds moeten blijven. Bij fallout vanuit Iran, de US, Israel, etc. die deze kant op zou kunnen komen is er iets heel anders aan de hand. Verpulverde gebouwen, auto's, mensen en dieren. etc. worden bij een nucleaire ontploffing de lucht in geslingerd en dit hoogradioactieve stof wordt door wind meegevoerd in hogere luchtlagen. Bij regenval kan dit radioactieve stof neerdalen, ook in Nederland. Dit scenario is mijns inziens waarschijnlijker dan een rechtstreekse 'hit' op nederland en zou hier dus voor sterk verhoogde straling kunnen zorgen. Maar... Dit is maar tijdelijk. De straling neemt in dit geval steeds sneller af (noemen ze geloof ik halfwaarde tijd) en na een week of twee (im sommige gevallen eerder) kun je al weer eventjes naar buiten. Na enkele maanden is het probleem helemaal niet meer aanwezig. Nogmaals, woon je dicht bij een plek die straling blijft uitstoten, dan geldt dit dus niet, de straling neemt immers niet af. Blijft het feit dat je wel moet kunnen meten hoe hoog de straling is. Als het stralingsniveau in de kruipruimte van je huis (door meerdere truukjes trouwens gemakkelijk beter stralingsproof te maken) minder dan 0,1 r/uur straling bedraagt, kun je het zeker zo'n 40 dagen vol houden (zie overzichtje op achterkant Nukalert). Dat is meer dan voldoende om het 'uit te kunnen zingen'. Maar je moet wel weten of dat inderdaad het geval is, je kunt straling immers niet voelen of ruiken. D.m.v. de piepjes die de Nukalert laat horen weet je het huidige niveau van straling.
  Naam:   sbs.jpg
Bekeken: 164
Groote:  21,7 KBNaam:   chart.jpg
Bekeken: 173
Groote:  15,1 KB

  Gr, Jeroen

 8. #28
  Last (wo)man standing
  Ingeschreven
  Jun 2012
  Locatie
  Omg Utrecht
  Berichten
  2.099
  Hoi Jeroen, iedere bedreiging zit in het achterhoofd van een prepper
  Je hebt helemaal gelijk met het fallout verhaal. Ik heb natuurlijk het hele verhaal Tjernobyl bewust meegemaakt en ook toen was er sprake van een verhoogde radioactiviteit in Nederland. Ik vraag me nog altijd af of ze destijds eerlijk waren over de hoogte ervan, maar dat terzijde.
  Ben wel benieuwd naar jou eenvoudige truukjes om een kruipruimte meer stralingsproof te maken, dus brand maar los

  groet,
  Frank

 9. #29
  Last (wo)man standing
  Ingeschreven
  May 2012
  Berichten
  2.434
  Ik ben ook benieuwd, van mijn kant ook wel degelijk interesse. Pillen, maskers heb ik, kleding wil ik nog, maar tip om op de plek veiliger te zitten is beter. Ga die site ook eens bekijken, het gevaar van nucleaire dreiging was ooit voor mij de grootste reden te preppen voordat ik wist dat dat zelfs een woord was.

  Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk

 10. #30
  Specialist
  Ingeschreven
  May 2012
  Locatie
  ergens
  Berichten
  832
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jeroen443 Bekijk Berichten
  maar ik had echt niet het idee dat het erg leefde hier...
  Beste Jeroen443, ik ben hartstikke blij met jouw ideeŽn en uitleg. Daar hoopte ik op toen ik het topic startte. De meesten reageren op vrijdag/zaterdagavond, dus verwacht niet nu al veel posts. Keep up the good work!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:39. Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. vBulletin skins by CompleteVB