17 redenen om fysiek goud te kopen

Photo https://youtu.be/sCGY_80fYSs

Wie had dit kunnen denken. Dat er nog een goudkleurig vervolg zou komen op onze preptalk “17 redenen om fysiek zilver te kopen“. Toch is het de silverbug Chris Duane gelukt ook voor goud een dergelijk mooi overzicht te maken, maar dan gecomprimeerd in 1 youtubeje. Niet zo schitterend uitgewerkt als het eerder genoemde zilveren lijstje, maar ook deze is ook zeker de moeite waard, met zeventien redenen om fysiek goud te bezitten.

Top 17 Reasons To Own Gold Right Now

Smaakt naar meer? Check dan zeker ook https://preppers.nl/2012/03/17-redenen-om-fysiek-zilver-te-kopen/

Showing 18 comments
 • Diana
  Beantwoorden

  Ik breek mijn hoofd er steeds weer over. Goud kopen om in tijden van crisis als ruilmiddel te gebruiken… Ik weet het niet hoor, maar ik heb liever wat eieren voor mijn schoenen of een kip voor mijn oliekacheltje. Degene die bij mij aanklopt met goud heeft pech. In tijden van prepwaardige supercrisis dan, nu is hij welkom… ;)

 • Chris
  Beantwoorden

  Ik denk dat je in tijden van échte crisis beter kennis van de natuur, voeding en vakmanschap kunt bezitten. Als een bepaalde crisis 30 jaar duurt wat moet je dan met goud? Ik zet liever een flesje whiskey extra in mijn voorraadkast want daar ‘koop’ je gerust ook wat voor.

 • jodoka
  Beantwoorden

  mag ik dan dan flesje whiskey van jou om een baarjte goud wisselen? :)

 • Stift
  Beantwoorden

  Interessant. In tegenstelling tot bovenstaande reactie denk ik dat Goud en Zilver wel een soort van universele waarde behouden. In tijden van crisis is stelt het voor het gevoel altijd net wat meer voor dan waardepapier. Wel moeten we dat niet teveel overdrijven, want ook de prijs van zilver en goud kan zomaar dalen. Wel zitten er een paar mankementen in de redenen van het filmpje, maar alleen al omdat mensen in die drogredenen blijven geloven…

  Wel vraag ik me af hoeveel zilver / goud je moet investeren. Wanneer je het moet doen, welke hoeveelheden en waar je het moet kopen. Ik ben zelf begonnen met het kopen van kleine hoeveelheden zilver (nu de markt wat gunstiger is qua prijs), maar ik durf het niet aan om grote hoeveelheden te kopen. Hetzelfde geldt een beetje voor goud. Sowieso zou ik niet al mijn wereldse geld inzetten op goud / zilver, aangezien ook die prijs aardig kan schommelen. Een goede vraag is dus: wat is een goede balans om naast een gezond spaarsaldo te hebben?

  • jannes
   Beantwoorden

   Denk dat goud en zilver alleen hun waarde hebben indien uw maag gevuld is en u een dak boven uw hoofd heeft… je kunt er verder niks mee…

 • Stift
  Beantwoorden

  Heb trouwens het filmpje bekeken, maar het is wel heel erg dramatisch. Verschillende punten zijn ook gewoon niet waar en liggen volgens mij een stuk complexer. Bovendien is goud uiteindelijk ook maar iets waaraan men een waarde geeft, maar zoals de eerste reactie hier al aangeeft: die waarde is eveneens betrekkelijk. De argumentatie is dus niet echt consistent te noemen. Daarnaast is het vooral de bekende kritiek op de VS over schulden (e.d.), maar het is een erg eenzijdige belichting ervan. Ik denk vooral de historische aantrekkingskracht, de bekendheid, de schaarste en het alom gebruik in sieraden dat goud zijn aantrekkingskracht geeft. Maar waardepapieren in bijvoorbeeld patenten kunnen velen malen meer waard zijn. De video zelf moeten we dus met een korrel zout nemen.

  • Stretch
   Beantwoorden

   kamera auf maximale reichweite und die beiden anderen funktionen bei kasmeaeinrtellung deaktivieren dann kann man sich hinruckeln aber drinnen braucht man einen zweiten mann sonst schafft man das nicht die schalter zu bedienen.

  • Beantwoorden

   From the perspective of the reasons they designed and built their scooter. Are you looking to buy an is light and its ease of use has made it popular with adults of all ages.

 • palmbird
  Beantwoorden

  Ik denk toch dat het zeker verstandig is om een aantal(10 waarschijnlijk meer)vooral zilveren munten aan te houden als ruilmiddel.De prijs is dit moment gunstig om er aan te kopen en ze behouden toch minstens een deel van hun waarde.Als er een periode aan zou komen dat de gewone valuta’s niet meer bruikbaar zijn dan kan je vast wel met iemand ruilen tegen een zilveren of gouden munt.

  • Stift
   Beantwoorden

   Ben toch wel benieuwd hoe je je voorraad zilver en goud moet opbouwen. Ik heb nu zilverbaren van 31.1 en 50 gram, maar deze zijn ook aardig wat waard. 50 gram is op dit moment zo’n 38 a 39 euro waard; zeg maar 38 broden. Het meest voor de hand liggend is dus zilverstukken van 5 of 10 gram, maar deze zijn weer relatief duur om te kopen. En goud, daar betaal je voor 1 gram al ruim 50 euro. In crisistijd zijn ze zelfs nog meer waard. Dat wat zilver en goud op voorraad handig is lijkt me evident, maar wat zijn handige eenheden om te hebben?

 • F. van Oostveen
  Beantwoorden

  Waar betaalden Joden in WOII hun vlucht mee? Niet met kip en whisky.

 • rassy
  Beantwoorden

  Goud als ruilmiddel,iemand schreef er een interessante opinie over op deze site.
  Ook goud vereist een zekere mate van structuur in de samenleving voordat het als ruilmiddel aanvaard zal worden.

  Meest waardevolle ruilmiddel in een echte shtf is denk ik diesel olie. Zou daar best 5000 liter van willen hebben in een tank maar dat zal wel niet mogen.
  Andere goede ruilmiddelen zijn denk ik medicijnen/antibiotica,munitie (helaas) En gear.

  • jannes
   Beantwoorden

   Plaats die tank ondergronds

 • jannes
  Beantwoorden

  Goud en zilver als je het kunt veroorloven is zeker niet verkeerd. In een echte nood is dit en je eigen contant geld het enige waar mensen in een crisis in het begin echt zullen herkennen…denk dat je dat vooral gaat gebruiken voor middelen die je wilt kopen om te overleven…

  Kun je net zo goed zelf een voorraadje middelen aanleggen, die je desgewenst later zelf zou kunnen verkopen…heb je ook je geld of goud ervoor terug. Ik denk dat in het begin, de eerste maanden niet echt zal worden rondgetrokken als nomaden, tenzij je niks hebt natuurlijk…maar dat de basis die je nu aanlegt bepalend is voor wat je mogelijkheden zijn.

 • Cedric
  Beantwoorden

  Hey, ik kom vandaag net op deze site terecht. Ik vind vele nuttige commentaar onder het artikel zelf. Het meest interessante lijkt me toch nog jouw eigen skills om voedsel en andere nuttige zaken te verkrijgen. Ook al moet je er op dat moment voor werken. Er zijn echter zaken waarvoor je anderen zal nodig hebben, je kunt zelf niet alles produceren. Wat is dan het beste, euros of goud? Zonder twijfel goud.. en ook al kun je andere goederen inwisselen zoals voedsel en dergelijke, voedsel wordt slecht en goud niet. De beste argumenten volgens mij:
  – Goud is zeldzaam
  – Goud kent iedereen
  Goud heeft dus een echte waarde totdat voedsel nog zeldzamer wordt, maar dan ben je met euros ook al niets meer en goud wint dus altijd.
  Zilver is ook goed, heeft in het verleden altijd waarde gehad, waarom zou dit binnenkort veranderen? De waarde veranderd wel, maar het is toch altijd iets waard.. euros zijn recent en als er opeens beslist wordt dat 2 euro gelijk is aan 1 dollar dan kan je er niets aan doen..

  • Cedric
   Beantwoorden

   Ik vergat derde argument:
   – Goud is duurzaam
   Ik vergeet liever een stuk goud in mijn broekzak bij de was dan een briefje van 500 euro. En goud kan ik ook begraven als het moet..

 • Chilco
  Beantwoorden

  Ik denk zelfs, dat als TSHTF alles wat mensen willen hebben of beter nodig hebben… goud,zilver, whisky en zelfs kruiden peper zout suiker name t, net als in de oude wereld goed genoeg zullen zijn om mee te handele/ruilen dus een goede ballans van alles zou goed zijn.

Leave a Comment