Ga naar inhoud

Tove

Lid
  • Items

    83
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Tove's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

35

Reputatie

  1. Er is heel veel (wetenschappelijke) info over een ketogenic / calorie-arm dieet en de effecten bij kankerpatienten. Nu kan ik die informatie als leek niet op waarde schatten, maar als ik zoiets lees: http://www.thebarrow.org/Research/Neuro_Oncology/213930 dan ben ik wel geneigd om het in elk geval plausibel te vinden klinken ''Geen onzin schijven'' vind ik ook een beetje... tja... een non-antwoord. Natuurlijk is het veel te simpel gezegd, maar dat kankercellen lekker groeien op glucose is wel bewezen geloof ik.
  2. Mager vlees? Sowieso al geen geweldig idee om alleen kipfiletjes te eten maar zeker als je extra energie nodig hebt niet. Mensen hebben dat verzadigde vet ook best wel nodig. Je bloedsuikerspiegel op pijl houden is nu net niet zo nodig, die houdt zichzelf uiteindelijk wel op pijl. Ooit een eskimo gezien die nagenoeg alleen zeehondenblubber eet, of masai die zich vooral tegoed doen aan melk, vlees en bloed gezien met een te lage suikerspiegel? Okee, ik heb sowieso nooit een eskimo of masai gezien maar je snapt me wel Juist door het ''op pijl houden van je bloedsuikerspiegel'' gaan mensen tegen de vlakte als ze een paar uur niet hebben gegeten. Hoewel dat niet snel zal gebeuren met wat jij opschrijft Ook leuk om zelf te maken: bouillon van botten (voor bijna niets te koop bij de slager) of kipkarkas. Of van afgekloven kippenpoten. Gooi de botten (eerst even breken) in de pan, scheutje azijn, hele ui, wortel en dan maar op laten staan. Ik zet de pan als ie heet is, in een piepschuim doos met doeken erin. Elke dag warm ik m twee keer op, blijft heel heet. Na twee dagen heb je een heerlijke vette krachtige bouillon. Beetje keltisch zeezout erbij en dan zeven. De bouillon heet in schone potten stoppen. Ideaal krachtvoer, lekker en heel gezond. Op de interwebs is er meer te vinden als je zoekt naar ''bone broth''. Sowieso heerlijk om te hebben op voorraad bij ziekte of bij misselijkheid.
  3. Door koolhydraatarm te eten, wordt je eetlust veel beter geregeld. Na een tijdje ken je het ''rammelen van de honger'' niet eens meer, hoogstens zou je wel wat lusten. Zo kan je makkelijk je ontbijt overslaan, of vervangen door koffie met wat roomboter of kokosolie. Scheelt weer een maaltijd die je niet hoeft te preppen Dit is ook nog eens goed tegen kanker, als ik het goed zeg groeien kankercellen namelijk op glucose (uit suiker, graan ect) en als je dat niet eet, schakelt je lichaam over op de verbranding van vet. Geef je ze geen glucose meer, die cellen, dan sterven ze. Dat is bij bijna alle typen kankercellen het geval. Zoveel calorien eten is geen wet, eet gewoon tot je geen trek meer hebt. De ene dag is dat wellicht veel meer dan een andere dag waarop je er bij het avondeten achter komt dat je alleen nog maar een appel en een hand noten op hebt. En dat is niet erg. Eet je 3000 kcal waarvan het overgrote deel graan, loop je je hongergevoel gewoon constant in stand te houden. Niet nodig, wel de reden dat mensen tegenwoordig alleen nog maar lijken te vreten. Ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, soepje, avondeten, snaaien voor de buis....
  4. Snijbiet en aardpeer is wel erg makkelijk Hoewel de aardpeer ook wel fartichoke genoemd wordt. En in mijn beleving echt niet te vreten is maar ja, we gaan ervan uit dat we honger hebben dus tja... het is in elk geval niet als groente herkenbaar Als je op youtube zoekt naar Edible Garden van BBC vind je ook een leuke serie over hoe je deels zelfvoorzienend kan zijn op een postzegel.
  5. Deze is ook van het padje af, de ''top''man van Nestle: http://www.hetkanwel.net/2013/04/22/topman-nestle-water-is-geen-mensenrecht-maar-commercieel-product/ Kwoot Water moet geprivatiseerd worden. Dat stelt oud-Nestlé CEO en huidig bestuursvoorzitter Peter Brabeck: “Water is ‘s wereld belangrijkste natuurlijke goed en we moeten ons afvragen hoe we dat bij de consument krijgen. De mening dat water een mensenrecht zou zijn, vind ik extreem. Water is een levensmiddel en zou daarom een marktwaarde moeten krijgen. Men moet bewust worden van de prijs van water.” Niet alleen over water neemt Brabeck een standpunt in, ook over de trend om biologisch te eten heeft hij een mening: “Vandaag de dag denkt men dat alles wat van de natuur komt, goed is. Dat is een grote verandering, want tot voor kort gingen we er onbarmhartig mee om. Maar we zijn doorgeslagen in de deze gedachte. Goed voorbeeld hiervan is biologisch eten. We denken dat kunstmatige toevoegingen slecht zijn, maar na 15 jaar genetisch gemodificeerd voedsel in Amerika is er nog niemand ziek van geworden. Niet één! Toch denken we in Europa dat we er doodziek van worden, dat is hypocriet.” Nestlé is de grootste levensmiddelenfabrikant ter wereld. Brabeck was de afgelopen zeven jaar CEO van deze enterprise: “Ik ben nog steeds van mening dat de grootste verantwoordelijkheid van elke CEO ligt in het onderhouden en zeker stellen van een toekomst voor zijn bedrijf. Ongerust over de toekomst is Brabeck niet: “We moeten een positief beeld van de wereld afgeven. Ik zie absoluut geen reden waarom we niet positief zouden zijn over de toekomst. Nooit eerder hadden we het zo goed. We hadden nooit zoveel geld, waren niet eerder zo gezond en hebben nog nooit zo lang geleefd. We hebben alles wat we willen, maar toch doen we net alsof we in de rouw zijn. Unkwoot En deze mensen hebben dan een zeer dikke vinger in de pap wat betreft het voer dat de gemiddelde nederlander eet....
  6. Misschien is dit onderwerp al aan bod geweest, ben hier een tijdje niet geweest. Maar wilde dit artikel toch graag even delen. Gewoon. Daarom. Enzovoort. Hier verder lezen: http://melchiormeijer.wordpress.com/2012/10/11/brood-daar-zit-wat-in-%E2%9C%9D/
  7. Hier ook de nodige informatie over fermenteren. Dit boek is ook gratis op internet te vinden, de vertaling is nogal slecht. Maar toch: http://www.westonaprice.org/images/pdfs/nl-voedzame-tradities.pdf
  8. Het is deze bak: http://www.ikea.com/nl/nl/images/products/vessla-bak-met-wielen__51640_PE151550_S4.jpg Ik heb er gewoon een pak hooi van de boerenbond in gedaan. En nee, de bak smelt niet en ook het hooi gaat niet smeulen De pan zet je gewoon in het midden van de bak, al dan niet omwikkeld met een katoenen doek.
  9. Of baking soda, middel tegen maagzuur is een van de 1000 manieren waarop je dit product kan gebruiken.
  10. Nou, dan heb je hier meer aan Het is inderdaad een heel leuk boek om allerlei ideeen op te doen. Helemaal eens met de recensie: je moet het toch uiteindelijk gewoon zelf proberen. Heerlijk boek tijdens lange winteravonden, om te bedenken wat je gaat doen als het straks weer beter weer is!
  11. Je kan je baby ook op de rapley-manier leren eten, gewoon zelf laten klooien met zacht fruit, stukjes brood, stukken groenten enzovoort. Scheelt heel veel geld & gehannes met ongezond potjesvoer en je kan zelf ook lekker eten tijdens het eten in plaats van een baby te voeren die eigenlijk alleen geïnteresseerd is in zijn eten op jouw gezicht te smeren. Verder is het geven van allerlei melkjes tot het derde levensjaar (liefst langer, volgens Nestle) echt onzin. Die van ons kregen het na het jaar niet meer en achteraf is dat nog langer dan ik nu zou doen. Voor gevreesde tekorten kan je naar mijn idee beter investeren in een goede kindervitamine, van solgar bijv.
  12. Zou zekerheidshalve wel nieuwe deksels aanschaffen dan. Je kan de deksels hergebruiken maar niet eindeloos. Als er met je geweckte spullen iets verkeerd gaat is meestal het deksel de schuldige. In boeken over wecken ik heb gelezen dat er potten met inhoud tot 50 jaar oud zonder nadelige gezondheidseffecten zijn geconsumeerd.
  13. Ik heb een huis met dat alles te koop. Zou je in Zeeland willen wonen? Wenslijstje: - goede slaapzakken - aggregaat - een thermo rosa houtfornuis van nordic fire - een goed brood kunnen bakken, kom niet verder dan bakstenen - nog wat kipjes, helaas hebben twee kuikens het niet gered
  14. Als je een berg lappen in je ondergoed stopt tegen het lekken en je laat het een paar dagen lekker broeien is het echt niet meer fris hoor, hoe steriel het ook was. Als het het lichaam verlaat komt het toch in contact met andere bacteriën en buitenlucht. Overigens zat ik vroegah ook aan de ijzerpillen door overmatig leegbloeien. Echt irritant, want ik had het ook al-tijd koud. Tegenwoordig gelukkig van verlost maar ''natuurlijk'' dus ''kan geen kwaad'' is een beetje kort door de bocht.
  15. Mensen zien soms best in dat het handig is om niet 100% aan de supermarkt, de eneco en het waterbedrijf overgeleverd te zijn, maar het is toch comfortabeler om je er zelf niet druk om te maken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...