Ga naar inhoud

Multitool

Lid
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Nieuwsbrief
    Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Multitool's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

28

Reputatie

  1. Lang niet alle E-nummers zijn slecht. Conserveermiddelen zijn vaak zelfs nodig, anders kun je na 1 dag alles gelijk weg kieperen. Alleen dingen zoals 'smaakversterkers' en zo moet je uit de buurt bij blijven. Trouwens ook een goede tip is om bijvoorbeeld op te letten bij ingrediënten of bij het product dat je wilt aanschaffen geen "palmvet" of "palmolie" in verwerkt zit. Deze is namelijk wel ongezond voor je. Ik zou gewoon zeggen: lees eerst voor je koopt de achterkant van het product. Hoe meer E-nummers er in zitten hoe slechter het product. Vooral huismerken zijn vaak kwalitatief véél minder goed voor je dan duurdere merken. Houd maar eens een AH brood naast een goed brood en vergelijk hoeveel ingrediënten er in zitten.
  2. Ik wilde net hetzelfde filmpje posten Stuudje. Deze man spreekt tenminste de waarheid. Heel veel mensen geloven maar alles wat de media hen verteld. En als je de media moet geloven krijg je al kanker als je nog maar naar vlees durft te kijken.
  3. Meh, toen ik de antwoorden begon te lezen vond ik het al niet meer de moeite om in te vullen. Wat een idiote keuzes zeg. 8 liter antiseptisch middel in huis hebben is natuurlijk een noodzaak, terwijl er net zoveel punten gegeven wordt aan wateropslag. Weer zo'n quizje van iemand die niet verder kan kijken dan zijn eigen (of denkbeeldige stash) en daar alles op baseerd.
  4. Om de tweestrijd op te breken in deze thread wil ik nadruk leggen op dat ik enkel wilde weten wat de gevaren zijn van koken in een blik. Ik eet zelden tot nooit blikvoer (ik zie dit als noodoplossing voor als het echt niet meer mogelijk is om vers voedsel te kopen/kweken), toch wil ik weten waar ik aan toe ben moest ik in een noodsituatie blikvoer bereiden. Het gaat mij er dan ook niet om of de inhoud zelf ongezond is, want in een worst case scenario mag je blij zijn dat er überhaupt voedsel beschikbaar is . Edit: Bedankt voor de reacties, hier en daar zitten toch wat antwoorden op mijn vraag.
  5. Ik heb dit proberen te zoeken via de zoekfunctie naar ben niet echt op een antwoord gekomen. Is het veilig om tijdens een uitstapje water of iets dergelijks te koken in een blik (bv. Van Unox)? Want het lijkt alsof er een laagje aan de binnenkant zit. Moest dit plastic ofzo zijn kan dit uitgebrand worden? Iemand hier persoonlijke al dan niet negatieve ervaring mee?
  6. Inderdaad, dat touw heb ik ook al zien liggen. Het heeft een draagkracht van rond de 22kg dacht ik gezien te hebben, dus voor algemeen gebruik niet slecht. En het is niet alsof hier bergen zijn die beklommen moeten worden, dus heel veel sterker moet een touw niet echt zijn.
  7. Deze week heb ik bij de Action firesteels gekocht voor 2€ per stuk. Ben ze meteen gaan testen en werken prima. Het is geen mega kwaliteit, maar voor dat geld kun je niet mis gaan.
  8. Mijn Altoids Tin : -Vel zilverpapier ongeveer 30x30 -Pincet -Mini zaklampje -Mini multitool van Leatherman -Een paar lucifers en de zijkant van een luciferdoosje in een ziplock zakje -Bic aansteker -Tandenstokers -Naald en draad -Sticker met telefoonnummers en andere handige info -Aantal soorten medicijnen waaronder paracetamol, imodium en ibuprofen -Kauwgum en dextro -Scalpel met verkort handvat om te passen -Papier en penvulling om te schrijven -Pleisters 2x, alcohol doekje en droge compres. -Geld Het doosje zelf is dicht aan dichtgeplakt met electronische tape om het waterdicht te maken en dan een dikke elastiek er om zodat hij ook niet perongeluk open springt (of voor andere doeleinden).
  9. Ik vind het systeem een geweldig idee, alleen vraag ik me af : Dit ding gaat natuurlijk het beste werken in de zomer. Waarom zou je in godsnaam in de zomer je huis willen verwarmen. Het is een mooi idee en zeker leuk omdat je eens wat nuttigs kan doen met al die blikjes dat je normaal weggooit, maar ik vind het een beetje dubbelzinnig qua effectiviteit tijdens de winter.
  10. Mijn EDC bestaat meer uit alledaagse dingen die ik ook altijd kan gebruiken. Niet bekritiserend naar EDCs van anderen, maar ik zie persoonlijk zelf het nut niet in van een vissetje bij me te hebben als EDC, want als ik op m'n werk ben en alle hel breekt los dan ga ik niet rustig ergens vissen. Hetgeen ik bij me heb in mijn werktas : -Multitool -Pen en papier -Een mini survival-tin met allerlij dingetjes (google Altoids-Tin) -Medicijnen en een EHBO kitje (altijd handig, niet alleen bij SHTF) -Geld en papieren (ID, etc). -USB stick met belangrijke informatie, etc Het enige dat ik aan bezig ben is met een slotenkraker setje te maken. Niet zo zeer om in te breken, maar om uit te breken als betpaalde noodsystemen de electronische deuren sluiten van het bedrijf ofzo. Dan zijn er wel sloten die het open kunnen maken, maar alleen enkele mensen hebben deze sleutel.
  11. Je kunt ze indd gewoon bij de Etos ofzo krijgen. Ze hebben ze ook van het huismerk. Die zijn iets goedkoper maar even effectief Verstuurd vanaf mijn HTC Desire 300 met Tapatalk
  12. Het gaat zich in mijn voorbeeld niet om een totalitair bewind, dat wil ik juist vermijden. Maar wel een persoon/klein groepje personen die als leiding functioneren (mede omdat OF veel mensen zich niet als leidinggevens persoon zien OF een persoon zich juist wél als leidinggevend persoon ziet, maar het helemaal niet aan kan en uiteindelijk bezwijkt onder stress oid). Leiding wilt niet zeggen tirannie, dictatuur of totalitair bewind. Een groep hoort gewoon een leidingsfiguur te hebben (in welke vorm en hoeveelheid dan ook), puur voor structuur en orde.
  13. Ik heb altijd in groepen gewerkt en ook leidinggevende geweest in een jongerencentrum. Het enige advies dat ik kan geven is dat je je niet zozeer druk moet maken om de persoonlijkheden, maar om de leidinggevende functie. Ik zeg niet dat dit 1 persoon moet zijn, dit kan ook een kleine groep zijn die zich als eenheid gedraagd. Het gaat me er om dat je alleen maar een hechte groep kunt creeëren door een goedfunctionerende kern te hebben die de groep aanstuurt, motiveert en zonodig corrigeert. Voor ELKE samenleving heb je een bepaald beleid nodig die een groep waarden, normen en regels oplegt. Anders heb je pure chaos. Bij het aansluiten van een groep ga je akkoord met hun beleid en dien je deze te volgen. Doe je dit niet, lig je er uit. Simpel. Dus in plaats van zorgen te maken over "wie blijft mijn vriendje bij een SHTF" kun je beter eens nadenken over "welke regels zou ik mezelf opleggen als ik een groep moest aansturen". Natuurlijk is het wel de bedoeling dat dit zowel door de groep als de leidinggevende kern nageleeft word, om problemen te voorkomen zoals bv "jullie mogen dit wél omdat jullie leiding zijn?". Iedereen gelijk voor de wet, maar iemand zal ze moeten opstellen en handhaven. Het beste systeem vind ik persoonlijk om een klein groep mensen als leiding te hebben zodat het niet 1 enkele persoon is die de beslissingen maakt. Dit wilt niet zeggen dat alle beslissingen door hun gemaakt moeten worden, maar als samenleving dien je wel de beslissingen, ideeën die een enkeling zou willen maken, die mogelijk effect kunnen hebben op de gehele groep voorgelegd moeten worden om zo te overwegen of dit positief kan uitpakken. Heldengedrag is een no-go.
  14. Als ik dit zo zie dan krijg ik spijt dat ik mijn opleiding Lassen-Constructie ingeruild heb voor Administratie toen ik jong was :'(
×
×
  • Nieuwe aanmaken...