Hieronder een overzicht van verschijningen van Preppers.nl in de media. Wil jij ook contact met Preppers.nl voor een artikel of reportage? Stuur een bericht via de contactpagina of mail naar support {at} preppers.nl.

Nieuw: Een prepper is op álles voorbereid in Trouw (19 aug 2015)

preppers-trouw-jeroen-2015

Tip: Op het forum staat het meest recente overzicht van Preppers in de media.

16 oktober 2012 – BNN televisie NL2De week van Filemon: De Crisis Vechters

De crisis. Het treft iedereen, van arme sloeber tot rijke stinkerd. Kun je jezelf er eigenlijk op voorbereiden? En wie heeft er het meeste last van? Filemon zoekt het uit!

Zo komt hij o.a. bij onze Preppers.nl columnist Dick Berts, met een belangrijk lijstje tips om je goed voor te bereiden op de gevolgen van bijvoorbeeld de eurocrisis (vanaf 24’08”)

Terugkijken op uitzendinggemist.nl/afleveringen/1296972

20 september 2012 – EO Televisie NL2De Vijfde Dag: Wat als de Euro valt?

Uitzending van de EO over de consequenties die volgen als de Euro valt, met een interview met Preppers.nl columnist Dick Berts.
Bezorgde burger Dick Berts is voorbereid en overtuigd dat de dag komt. Dagen, en misschien wel weken van heftige crisis zullen volgen, is zijn vaste overtuiging. Dus slaat hij extra voedsel in, heeft een eigen zuiveringsinstallatie aangelegd en boerenkoolzaadjes op voorraad. Oud-staatssecretaris van Financiën Willem Vermeend was betrokken bij de invoering van de euro. Volgens hem zullen de gevolgen van een val desastreus zijn. “Honderden miljarden gaan verloren, beurzen storten in, banken vallen om, als de euro valt, zal de schade het tienvoudige van de kreditcrisis zijn.” Hoe groot schat hij de kans dat het zover komt? En we nemen een kijkje in Finland dat fel tegen steun aan Griekenland is. De Finnen trekken hun steun aan de euro nog niet in, maar een groot deel van het land bereidt zich serieus voor op een leven na de euro.
Terugkijken op: uitzendinggemist.nl/afleveringen/1290336

16 september 2012 – KRO Radio 1Holland Doc

Wat als de stroom dagenlang uitvalt? Of wat als er geen euro’s meer uit de muur komen? Een groeiende groep Nederlanders sluit dat niet uit en bereidt zich voor op een serieuze crisis.Deze ‘preppers’ leggen water- en voedselvoorraden aan, installeren zonnecellen op het dak en zorgen voor voldoende ruilmiddelen. Zijn de mensen gek geworden, of zit er misschien toch wel een kern van waarheid in hun bange voorgevoel? (20 minuten)

13 september 2012 – NCRV / Spirit24 – Sign of the Times: Preppers

Het zou volgens Dick Berts wel eens binnen een paar jaar op een stenen tijdperk kunnen uitdraaien. De economische crisis is nu zo groot dat het maar één kant op kan gaan: een faillissement. Volgens Dick kan je maar een ding doen en dat is voorbereiden op wat er komen gaat, het zogenaamde preppen. Grote voorraden voedsel, toiletpapier en kaarsen vindt je in zijn appartement. Ook heeft hij de juiste apparaten in huis gehaald om voortaan primitief door het leven te kunnen gaan. Hij heeft zelfs een waterzuiveraar waarmee hij als het moet, water uit de Amsterdamse grachten kan drinken…. (2’30”)

26 juni 2012 – Nieuwe Revu – Overleef de Apocalyps

Ze hebben goudstukken begraven door heel Nederland. Hun huis staat vol met houdbaar voedsel en noodaggregaten. Deze week gingen we op bezoek bij drie Nederlanders die zich voorbereiden op het einde van de wereld. “De mensen die me nu uitlachen, noemen me straks een helderziende.” (6 pagina’s)