Wat is een prepper?

Een Prepper is iemand die zich actief voorbereid (van “prepare” in het Engels) op mogelijke verstoringen in sociale, financiële, politieke en/of ecologische zin. Preppers streven een zo groot mogelijke zelfvoorzienendheid na – met voedselvoorraden, ruilmiddelen, gereedschappen en (medische) hulpmiddelen – om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van de staat of gevestigde orde als een crisis zich voordoet. Het fenomeen preppers is groot geworden in 2011, als gevolg van de wereldwijde financiële banken crisis.

Voorbereid op crisis

Een type crisis waar een prepper zich op voorbereid kan o.a. zijn:

  • Financiële crisis
  • Politieke crisis
  • Natuurrampen

Meer weten over de definitie van een prepper? Zie de post ‘Wat is een prepper nu eigenlijk?‘ op het Preppers forum.

Showing 3 comments
  • d kampen

    goed voorbeeld.dat er kritieke tijden zouden komen.is al voorspelt in de bijbels.er werd gezegd,dat mensen zich alleen zouden richten op geld en materie,en nu zien we dat de koek op is.en heeft mensen teveel.men zal hun geld en geld op straat gooien.want het zal geen waarde meer hebben,we zien het nu om ons heen!

  • J.Tolsma

    Dat er ons wat staat gebeuren is een gegeven,maar ik wacht het maar af,heb in ieder geval geen plannen in die richting.Succes.

pingbacks / trackbacks