Wat is een prepper?

Een Prepper is iemand die zich actief voorbereid (van “prepare” in het Engels) op mogelijke verstoringen in sociale, financiële, politieke en/of ecologische zin. Preppers streven een zo groot mogelijke zelfvoorzienendheid na – met voedselvoorraden, ruilmiddelen, gereedschappen en (medische) hulpmiddelen – om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van de staat of gevestigde orde als een crisis zich voordoet. Het fenomeen preppers is groot geworden in 2011, als gevolg van de wereldwijde financiële banken crisis.

Voorbereid op crisis

Een type crisis waar een prepper zich op voorbereid kan o.a. zijn:

  • Financiële crisis
  • Politieke crisis
  • Natuurrampen

Meer weten over de definitie van een prepper? Zie de post ‘Wat is een prepper nu eigenlijk?‘ op het Preppers forum.