Bug out Bag (BoB)

Een Bug out Bag (BoB) is een tas met daarin de spullen die je nodig hebt om ongeveer 3 dagen te overleven. Het is een uitgebreide versie van een noodpakket. Het is essentieel dat de BoB, compleet met inhoud, klaarstaat om direct mee te pakken wanneer dat nodig is.

Voor een lijst met spullen voor in een BoB, zie: Wat moet er in een Bug out Bag (BoB) zitten?

Every Day Carry (EDC)

In het verlengde van de BoB ligt de EDC: Every Day Carry. Dat zijn de spullen die je dagelijks met je meeneemt. Naar je werk of opleiding, naar de stad, op vakantie, in de auto, etc.

Het makkelijst gebruik je een klein stevig zakje of bakje (blikje) voor de ECD, die je vervolgens in de tas doet die je bij je draagt. Voor inspiratie, zie: Wat zit er in jouw EDC?

Get Home Bag (GHB)

De derde categorie is de Get Home Bag. Deze tas heb je bijvoorbeeld standaard in je auto liggen en neem je ook mee op vakantie. Een GHB bevat voldoende materialen om het 24 uur mee uit te houden en spullen om mee thuis te komen. Denk daarbij aan cash geld, copieën van identiteitspapieren en misschien zelfs een extra bankpas of creditcard. Zie ook: Samenstelling ideale GHB (Get Home Bag)


De vernieuwde Prepshop.nl - dé partner shop van Preppers.nl
Recommended Posts
Showing 8 comments
 • daniel
  Beantwoorden

  Hoi ik ben een prepper ik bereid me voor op alle rampe die ons staan te gebeuren in de wereld . Het is belangrijk om voor je familie te zorgen .ik ben altijd bezig met preppen vaak in het weekend ben ik er wel mee bezig . Want het zal niet lang duren voor dat het fout gaat in nederland

  • Max
   Beantwoorden

   Zzzzzzzz gaaaap

   Vergis je niet, ook ik ben voorbereid maar zo’n groepje ‘het zal niet lang meer duren’ mensen … beetje simpel.

 • werner boot
  Beantwoorden

  Hoi, hoe bedoel je het zal niet lang dure vóór er iets gebeurt in Nederland…… heb je verder nog tips voor mijn Bob (bug out bag) ik ben van plan er ook een samen te stelle.. met vriendelijke groet Werner boot

  • prepper stadskanaal
   Beantwoorden

   Je kan vel vinden op Internet wat jij denkt nodig te hebben er in doen mijn vrouw en ik hebben alles er in zitten wat nodig is van verbandtrommel tot survival en verzorging te veel om op te noemen en voedselpakket slaapmat en slaapzak enz

 • kelly
  Beantwoorden

  Beste..

  Wij willen hier erg graag die bagss bestellen. We hebben allemaal kinderen en wij gaan niet wachten tot dat er iets gebeurt wat dus al wel heel snel zal gaan gebeuren.. wij zijn benieuwd waar we ze kunnen bestellen en dat het verzonden kan worden naar Nederland. Gewoon die complete bug out bags .

 • sjoerd63
  Beantwoorden

  Ik lees veel angst en extreem doomdenken in veel reacties.
  Alsof de wereld ieder moment zal ontploffen.
  Als dat zo is hoef je je nergens op voor te bereiden, dat overleeft niemand. Beetje realisme is wel op zijn plaats.
  Als je denkt dat je je op elke rampspoed kunt voorbereiden dan leef je in een droomwereld, dan is preppen voor jou misschien meer een manier om je doemdenken c.q. angst een plekje te geven en je een goed gevoel te geven de denken dat jij het door je voorbereidingen wel zult overleven.

  Een beetje realistische prepper denkt echter na over een aantal zaken die realistisch mis kunnen gaan zoals in hun leefomgeving zware natuurverschijnselen waardoor de infra structuur waarop we vertrouwen voor korte of langere tijd beschadigd is bijvoorbeeld.

  Het is veel realistischer om je voor te bereiden op gebeurtenissen die het leven tijdelijk kunnen ontwrichten voor een bepaalde tijd dan voor scenarios die voor altijd zullen duren. De rest van je leven overleven met je surfivalpakketje is niet realistisch. Over het algemeen zullen na een ramp de infrastructuren die er al waren gewoon weer opgebouwd worden en tot die tijd zul je moeten overleven.

 • RJM
  Beantwoorden

  sjoerd63 op 10 juni 2015 om 19:26

  Helemaal mee eens.
  Alle opgeklopte bugoutverhalen ten spijt, beter maatregelen treffen voor een verblijf thuis voor een periode van tussen 3 en 7 dagen waarin je op jezelf bent aangewezen. Na Katrina kwam de hulpverlening vrijwel onmiddellijk op gang maar tienduizenden mensen hebben toch meer dan 1 week moeten wachten op hulp.
  Denk ook aan maatregelen tegen plunderingen en ander onheil.

 • Johny Peters
  Beantwoorden

  Sinds het begin van de jaren tachtig hou ik me bezig met survival en prepper.Op verschillende plaatsen heb ik survival pakketten in de grond gestoken.Halfjaarlijks controleer ik ze.Een tip…pakjes groenten zaaigoed in zulke pakketten is aanbevelingswaardig.Jaarlijks hou ik een solo survival oefening in de Ardennen.Maar ook hier in de dennenbossen van Limburg zijn leuke oefeningen te doen.Dan doen we dat wel met enkele mensen en meestal maar een tweetal dagen.Door de jaren zijn de mogelijke rampen veranderd.Natuurrampen staan nu bovenaan de agenda.

Leave a Comment