Minder macht naar de Europese Unie!

We hebben een prachtig Europees continent. Waarom is het voor de Europese politici dan toch niet genoeg en willen ze meer? Alles wijst erop dat het een prestige project is voor ze is. Het zijn euroaddicts die geen maat kunnen houden. Ze willen ons doen geloven dan enkel méér EU ons uit de eurocrisis kan houden, maar ze zijn te blind om te zien dat het juist de voornaamste oorzaak van de crisis is. En de main stream media laat zich gewillig voor hun karretje spannen, door te weinig kritisch te kijken naar de alternatieven.

Ik ben geen politicoloog, geen historicus, geen jurist, geen bestuurder, heb waardeloze diplomatieke skills, maar ben wel een zeer bezorgde burger. Vanuit mijn boerelullenverstand zie ik het als volgt:

  • Europese samenwerking is prima: Steek tijd en aandacht om als land goeie buren voor elkaar te zijn. Help elkaar als dat nodig is;
  • De euro was een misstap en miscalculatie: De gezamelijke munt vereist meer inmenging met elkaar. Maar goede buren zijn wil niet zeggen dat je gezamelijk de huishoudboekjes beheerd. Sterker nog: het verpest de goede burenrelatie die je had;
  • De euro moet zo gauw mogelijk weg: Ook zonder gezamelijke munt kan je uitstekend samenwerken. Natuurlijk kost het geld om de euro weer te vervangen, maar hoe langer het doormodderen duurt (o.a. met steeds meer leningen), hoe hoger de prijs;
  • Onze politieke leiders zijn fuckin’ clueless als het gaat om oplossingen; elke maatregel is eentje van de problemen voor ons uitschuiven, zelf geen verantwoordelijk nemen en hopen dat meer bureaucratie (lees: EU) jouw straatje schoon veegt;

Gisteren was weer een veelzeggende anti-EU dag in Nederland

Bij Radio1’s stand.nl was van de ruim 2000 stemmers 75% tegen een Europese regering.
En EenVandaag gaat qua peilvolume nog een stap verder, want die ondervroegen ruim 21.000 mensen. Ook hier gold: driekwart wil niet dat de EU meer invloed krijgt.

Het borduurt allemaal voort op het schandalige staaltje machtsmisbruik dat door onze regering is gepleegd, ten tijde van de volksraadpleging in 2005 over de Europese grondwet. Bijna 2/3 was tegen (61,5% om precies te zijn) maar de politiek heeft het naast haar neergelegd. Onze eurofiele politici houden ons voor domme schapen en drukken het er stapje voor stapje gewoon doorheen.

Waarom tegen meer EU?

Draai het eerst eens om: Waarom zou je meer beslissingsbevoegdheid en soevereiniteit aan Brussel willen overdragen? Om als de Verenigde Staten van Europa beter een vuist naar de rest van de wereld te kunnen maken? Schaalvergroting geeft in eerste instantie meer kwantumkorting, maar uiteindelijk gaat het ten koste van kwaliteit en aandacht. Mensen als Leon de Winter en Thierry Baudet leggen beter dan ik uit waarom een VS van Europa nooit gaat lukken.

Daar komt bij dat mensen veel beter verantwoordelijkheid nemen voor zaken die vlak onder hun neus gebeuren. Dat is logisch, want je ziet direct de impact van je acties. Vanuit Brussel bepalen wat er 3.000 kilometer verderop in Athene moet gebeuren werkt gewoonweg verdomd slecht! Zeker als een land in crisis is.

Actie ondernemen tégen de EU

Heel simpel gesteld is het dus zo: De Nederlandse bevolking wil minder inmenging van Europa, maar onze regeringsleiders willen meer. Kortom, ze verkwanselen het vertrouwen en de belangen van haar volk! Dus er dient zo snel mogelijk actie te komen om de regering een halt toe te roepen. Maar hoe?