Minder macht naar de Europese Unie!

We hebben een prachtig Europees continent. Waarom is het voor de Europese politici dan toch niet genoeg en willen ze meer? Alles wijst erop dat het een prestige project is voor ze is. Het zijn euroaddicts die geen maat kunnen houden. Ze willen ons doen geloven dan enkel méér EU ons uit de eurocrisis kan houden, maar ze zijn te blind om te zien dat het juist de voornaamste oorzaak van de crisis is. En de main stream media laat zich gewillig voor hun karretje spannen, door te weinig kritisch te kijken naar de alternatieven.

Ik ben geen politicoloog, geen historicus, geen jurist, geen bestuurder, heb waardeloze diplomatieke skills, maar ben wel een zeer bezorgde burger. Vanuit mijn boerelullenverstand zie ik het als volgt:

 • Europese samenwerking is prima: Steek tijd en aandacht om als land goeie buren voor elkaar te zijn. Help elkaar als dat nodig is;
 • De euro was een misstap en miscalculatie: De gezamelijke munt vereist meer inmenging met elkaar. Maar goede buren zijn wil niet zeggen dat je gezamelijk de huishoudboekjes beheerd. Sterker nog: het verpest de goede burenrelatie die je had;
 • De euro moet zo gauw mogelijk weg: Ook zonder gezamelijke munt kan je uitstekend samenwerken. Natuurlijk kost het geld om de euro weer te vervangen, maar hoe langer het doormodderen duurt (o.a. met steeds meer leningen), hoe hoger de prijs;
 • Onze politieke leiders zijn fuckin’ clueless als het gaat om oplossingen; elke maatregel is eentje van de problemen voor ons uitschuiven, zelf geen verantwoordelijk nemen en hopen dat meer bureaucratie (lees: EU) jouw straatje schoon veegt;

Gisteren was weer een veelzeggende anti-EU dag in Nederland

Bij Radio1’s stand.nl was van de ruim 2000 stemmers 75% tegen een Europese regering.
En EenVandaag gaat qua peilvolume nog een stap verder, want die ondervroegen ruim 21.000 mensen. Ook hier gold: driekwart wil niet dat de EU meer invloed krijgt.

Het borduurt allemaal voort op het schandalige staaltje machtsmisbruik dat door onze regering is gepleegd, ten tijde van de volksraadpleging in 2005 over de Europese grondwet. Bijna 2/3 was tegen (61,5% om precies te zijn) maar de politiek heeft het naast haar neergelegd. Onze eurofiele politici houden ons voor domme schapen en drukken het er stapje voor stapje gewoon doorheen.

Waarom tegen meer EU?

Draai het eerst eens om: Waarom zou je meer beslissingsbevoegdheid en soevereiniteit aan Brussel willen overdragen? Om als de Verenigde Staten van Europa beter een vuist naar de rest van de wereld te kunnen maken? Schaalvergroting geeft in eerste instantie meer kwantumkorting, maar uiteindelijk gaat het ten koste van kwaliteit en aandacht. Mensen als Leon de Winter en Thierry Baudet leggen beter dan ik uit waarom een VS van Europa nooit gaat lukken.

Daar komt bij dat mensen veel beter verantwoordelijkheid nemen voor zaken die vlak onder hun neus gebeuren. Dat is logisch, want je ziet direct de impact van je acties. Vanuit Brussel bepalen wat er 3.000 kilometer verderop in Athene moet gebeuren werkt gewoonweg verdomd slecht! Zeker als een land in crisis is.

Actie ondernemen tégen de EU

Heel simpel gesteld is het dus zo: De Nederlandse bevolking wil minder inmenging van Europa, maar onze regeringsleiders willen meer. Kortom, ze verkwanselen het vertrouwen en de belangen van haar volk! Dus er dient zo snel mogelijk actie te komen om de regering een halt toe te roepen. Maar hoe?

Showing 7 comments
 • A. Nonymous

  Mooi geschreven. Niks geen één munt, één volk, één rijk. Daar zijn zat familieleden voor gestorven om daartegen te vechten.

  De EEG was een goed plan maar bleef teveel steken in 80% landbouwsubsidies in een niet agrarisch europa. De EU hebben we helemaal niets aan en levert alleen nadeel op en met de ruzie die men creeërt zet men ook nog de EEG op het spel.

 • A. Nonymous

  Ik zal het iets meer richting geven en een aanknopingspunt geven:

  Ieder rationeel mens die nadenkt en zich er in verdiept zal tegen de EU zijn. Daarom zal onder preppers het aandeel EU sceptici en anti EU mensen groter zijn dan gemiddeld. De hele discussie lijkt merkwaardeigerwijze zo min mogelijk op rationele gronden gevoerd te worden. De EU reactie is altijd we moeten meer leuzen pro EU bedenken en kinderen op basisscholen vroegtijdig pro EU gaan beïnvloeden.

  Het opmerkelijke is dat iedereen die voor meer EU is zich nooit hoeft te rechtvaardigen alsof een argument pro niet nodig is en degenen die tegen meer EU zijn zijn altijd in een hoek gestopt worden waar ze zich moeten verdedigen. In de praktijk is er geen beter middel tegen de EU dan voorstanders van de EU (liefst zeer prominente) de EU in een goed debat met wetenschappers te laten verdedigen omdat de pro EU mensen dan vaak de schellen van de ogen vallen. Daarom willen politici in Nederland (en elders) ook nooit deelnemen aan een TV optreden als er ongeregisseerde vragen kunnen komen of er waardige gesprekspartners aanwezig zijn die tegen meer EU zijn.

  Ik merk dat veel pro EU mensen tot de categorie “probleem mijders” behoren. De EU is goed en lost alles op en als je een discussie op argumenten wilt dan mijden ze de discussie.

  Als je een EU discussie voert en mensen die pro EU zijn zich moeten verdedigen dan lopen ze steevast muurvast en op dat moment willen ze zelden inzichten verwerven of vragen maar de discussie gewoon beeindigen. Alsof ze er in willen kunnen blijven geloven en niet van hun geloof willen kunnen vallen.

  De volgende colum is goed:
  De EU is een religie
  Wanneer ik spreek met voorstanders van het Europese project stel ik hun altijd de vraag: „wat zou iemand moeten aantonen, of wat zou er moeten gebeuren, om u van uw overtuiging af te brengen?”
  Het vermogen deze vraag te beantwoorden vormt de ultieme test zag voor een rationele, wetenschappelijke benadering.
  http://www.thierrybaudet.com/wp-content/uploads/2011/08/121019-Column-NRC.pdf

  Ik zag dat dat al hier doorgedringen is maar weinig begrepen wordt.


  Het lijkt alsof de oplossing zit in het open debat over de EU zonder gecencureerde vragen of afwijzing van aanwezigheid van rationele EU sceptici en dat van iedere stap eerst overtuigend het nut deugdelijk onderbouwd moet worden en niet met vluchtige PR leuzen. In de trant van bovengenoemde column. Niet gemanipuleerde debatten over de EU zijn echter zeldzaam omdat de EU voorstanders die vrezen: dus moeten die er komen.

  Verder is het de vraag wat de beste aanpak is tegen “mijders gedrag” cq menden los te weken van een sekte.

  Is er een psycholoog die dat verder kan toelichten?

 • anoniem

  Jammer dat op deze site zulke onzinnige politieke statements moeten worden gemaakt. heeft mijn inziens weinig met preppen te maken. Daarentegen denk ik dat al er iets gebeurd we beter heel goed contact kunnen hebben met Europa dan geen contact!

  • A. Nonymous

   Deze verwarrende bijna naamgenoot lijkt me een voorbeeld dat de EU een religie is.

   Pro europa zonder enig argument. Daarbij de EEG en EU door elkaar halend en ignorerend dat de binnenmarkt juist op het spel gezet wordt.

   Ondertussen zonder enig inhoudelijk argument mensen die kritisch de EU bekijken veroordelen.

   Vindt u alles wat men voorstelt goed of wat zou iemand moeten aantonen, of wat zou er moeten gebeuren, om u van uw overtuiging af te brengen?

   • anoniem

    Geachte A. Nonymous,

    Uw naam zegt al genoeg, wijzend naar de bestaande organisatie Anonymous.

    Ik heb geen argumenten geuit omdat mijn enige zorg was de onzinnigheid van deze populistische column die op deze website niet op zijn plek lijkt.

    Aangezien u zelf enkel tendentieuze prietpraat verkondigd zal ik u even terug naar de realiteit helpen met een paar FEITEN mbt Europa en de cruciale rol die speelt voor Nederland.

    – Langdurige vrede en stabiliteit
    – Een grotere welvaart door het goeddeels wegvallen van interne grenzen, waar Nederland als handelsland mooi van profiteert.
    – Het samen met andere Europese landen beter in staat zijn om grensoverschrijdende en wereldomvattende problemen het hoofd te bieden.
    – Vrij kunnen reizen, wonen, werken en studeren in Europa.

    Daarnaast zou ik als ik u was mij ook iets verder in lezen in de door u gepromote Thierry Baudet. Hij is zeer veel bekritiseerd en wordt in de meeste kringen niet serieus genomen door zijn populistisch gezwets. De column die u ”goed” vind rammelt historisch gezien aan alle kanten…

    Ik hoop voor u dat er een dag komt dat u verder kijkt dan u neus lang is en zich kunt losbreken van uw tunnelvisie.

    Gegroet,

    • A. Nonymous

     @anoniem

     Opmerkingen over mijn naam is op de man spelen en zegt alleen iets over u als degene die zoiets doet.

     Dat en het beledigen wat u doet gebeurt vaak als iemand geen argumenten heeft en toch “gewoon” gelijk wil hebben alsof het om een religie gaat.

     Welke feiten?
     1) de euro en de EU brengen instabiliteit, onvrede, opstanden alom en er zijn nog nooit zo veel oorlogen gevoerd als de laatste 15 jaar.
     2) U haalt zoals gezegd EEG en EU door elkaar maar dat is niet hetzelfde en wel belangrijk om uit elkaar te kunnen houden. De EEG heeft nederland voordeel gebracht. De EU heft dat effect volledig teniet gedaan en er een enorm nadeel van gemaakt.
     3)welk opgelost wereldomvattend probleem doelt u op? Wel hebben we dankzij de EU nadelen als genetsch gemanipuleerd voedsel, meer soorten bestrijdingsmiddelen in voedsel als ooit te voren, verlies aan privacy, verlies aan burgerrechten, noem maar op.
     4)40 jaar geleden kon ik ook vrij reizen, wonen, werken en studeren in Europa. De beurs was toen zelfs hoger. Dat is allemaal geen verdienste van de EU en ik neem aan dat u weer dingen door elkaar haalt.

     Ik heb nooit iets over Thierry Baudet gezegd behalve dat ik een column van hem heel goed vond. Waarom u hem uitgebreid beledigt is mij een raadsel. Het lijkt de boodschapper zwartmaken en niet op inhoud reageren. Wat er inhoudelijk rammelt aan de column had u beter op in kunnen gaan of heeft u geen inhoudelijk argument?

     Uw slotzin is meer op u van toepassing. Het toont aan dat het voor EU sekteleden lastig is een inhoudelijke discussie op argumenten aan te gaan. Ik hoop dat u ook een keer met inhoudelijke argumenten kunt komen want ik ben heel nieuwschierig daarnaar.

 • Renée van Zalk Nunspeet

  Het heeft te maken met het streven naar een wereldregering incl één wereldmunt, alles moet hier voor wijken.