Waarom Preppers.nl?

Voorraden doen we al heeeeel lang niet meer, terwijl dat vroeger een noodzaak was en in de dierenwereld ook. Als ons systeem alleen maar hapert, is er niks meer, dus een verzekering in de zin van voorraad en middelen als een waterfilter enzo behoren ook in de moderne wereld tot een basis om te leven. Geen enkele verzekering is iets waard als je geen real life basisverzekering hebt. En dat is waarin wij kunnen voorzien. Als een service.

Preppen is fun!

Bovendien is het is ook erg leuk om een voorraad te hebben. Om in staat te zijn om het uit te houden voor minimaal een maand. Om altijd verzekerd te zijn van schoon water, een zonnepaneel waarmee je basis electra kunt opwekken, zaden die heel snel tot bloei
komen en waarvan je de groenten kunt eten.

By Failing to Prepare, you prepare to fail. -Benjamin Franklin

Maar bedenk: Bij natuurrampen en economische rampen is de overheid simpelweg niet in
staat om jou te redden. Iedereen wil zichzelf redden op dat moment, dus er is op dat moment geen functionerende overheid. Dat moet iedereen zich goed realiseren. De verdoving is het geloof dat we gered worden, maar bij echte rampen gebeurt dat niet. Zorg daarom dat je jezelf kunt redden.

Voorbereiden op crisis

Om je te laten inspireren en informeren over manieren om je voor te bereiden op een crisis (zoals de financiële crisis, politieke crisis maar ook natuurramp) kan je terecht op ons preppers forum of browse door de preppers producten.

Showing 3 comments
 • Rene

  Ik heb dit stukje nu een paar keer gelezen en het land langzaam. Ik ben het er ook mee eens dat “Preppen” fun kan zijn en voor mij al een leuke hobby kan zijn. Ik ontwikkel mij erzelf ook door en zal meer genieten van de kleinere dingetjes en vooral het eten wat ik nu zo normaal vind en nooit over nadenkt. Bedankt Ecoprepper voor dit inzicht :)

 • athuahalpa

  Eigenlijk realiseer ik mij nu dat ik al veel aan preppen doe. Ben jager/visser/imker. Verbouw eigen groente, ben actief aan het nadenken over hoe je sommige zaken kunt voorkomen etc…. Wel leuk dat daar eigenlijk een aparte gemeenschap in bestaat.

 • M.Rotee

  Hallo preppers.
  Ik zou graag in contact willen komen met een volleerd prepper in nederland die weet wat te doen wanneer een ramp zich voltrekt.
  En mee wil werken aan een docu,
  ” prepper vs Een doorsnee gezin”
  Met een fictieve ramp
  Reacties graag per email
  Mvg.M.Rotee