Welkom in de preppers modelwoning

Ha, ha, jongens jullie zullen dit vast herkennen. Ik vind preppen heerlijk. Het is niet alleen super noodzakelijk, maar ook mega leuk. Bovendien is het mijn hobby. En als ik in een opperbeste stemming vol enthousiasme tegen iemand anders over mijn hobby begin, dan krijgt die meestal een acute zenuwinzinking. Terwijl mijn gesprekspartner zich bij de slachtofferhulp meldt, geniet ik van mijn super mooie outfit en van mijn ongekende onafhankelijkheid. Complete mensen met een eigen persoonlijkheid houden van onafhankelijkheid. Schapen niet. Die raken daarvan in de war en hebben geen idee meer welke kant ze op moeten lopen. Idiotie en domheid zijn de norm geworden in deze krankzinnige maatschappij. Wijk je daarvan af, dan is er zogenaamd een draadje bij je los. Ik was afgrijselijk slecht in wiskunde op school, maar ik weet nog wel, dat min maal min plus is. Dus als een stel gekken je een idioot vindt, dan is dat positief. Van Nederlands heb ik alleen onthouden, dat Brederode “Het kan verkeren” als lijfspreuk had. Als Brederode lang genoeg geleefd zou hebben, dan was zijn lijfspreuk via voortschrijdend inzicht veranderd in “Het zal verkeren”. Daarmee kom ik op een uiterst serieuze waarschuwing die ik mijn mede-preppers wil gegeven. Dezelfde schaapskudde die ons nu uitlacht, gaat straks achter ons aanlopen en preppers als wezens met een intelligentie uit een hogere dimensie beschouwen. Wat dat betreft zijn wij twee keer zwaar de lul.

Zonder water

Een tijdje geleden was hier een hoop gekloot aan een hoofdwaterleiding van het PWN. Om de haverklap viel het water uit. Alsof het PWN als monopolist even wilde laten voelen wie er de baas is over mijn leven. Volgens mij ben ik dat zelf, maar dat is men in de directiekamer van het PWN niet met mij eens, want mijn onafhankelijkheid is slecht voor hun bedrijfsresultaten. Wil het PWN helemaal geen winst maken? Hoepel toch op, schakel je waterhoofd hersens nou eens in! Mijn buren belden aan. Dick, zit jij ook zonder water? Schapen worden altijd ongerust als ze denken dat ze in hun eentje in de problemen zijn geraakt. Je kunt ze geruststellen door te zeggen dat de hele kudde naar de slachtbank wordt gevoerd. Omdat mijn buren niet op deze site zitten, wisten ze niet dat ze met een uber prepper te maken hadden… Nee, ik zit pas zonder water als onze vijver (zo groot als een voetbalveld) leeg is en dan ga ik verder met grondwater. Opperste verbazing. Hoeveel water willen jullie hebben, is vijftig liter genoeg voor vandaag? Mijn buren vertrokken. Ze dachten dat ze in de zeik genomen werden. Ze zaten zonder water, maar voelden desondanks nattigheid.

Preppen op nationaal niveau

Aapjes (volgens de media dan) willen ook wel eens onder elkaar zijn. Daarom droom ik van een preppers modelwoning annex preppers ontmoetingscentrum, centraal en hoog gelegen ergens op de Utrechtse Heuvelrug. Bij de mega ramp die op onvermijdelijk op ons af komt, gaat de overheid natuurlijk gigantisch falen. Dat kan niet anders, omdat de overheid er niet meer is om diensten te verlenen aan burgers, maar om de leden van een bepaald vriendjescircuit aan overbetaalde banen te helpen. Na de shtf wil ik met een preppers delegatie naar de minister van Binnenlandse Zaken om daar een aantal keiharde eisen op tafel te leggen. De belangrijkste daarvan gaan over het preppen op nationaal niveau. Ik kom daar in een latere column nog op terug. Verder eis ik, dat de overheid gratis een woonhuis ter beschikking stelt, dat wel gewoon eigendom van de staat blijft en waarvan wij de exploitatie verzorgen. Mijn Singer-, lampen- en branderverzameling kan al een leuk stukje aankleding vormen voor de modelwoning. In gedachte zie ik in de kantine van het preppershuis al geurige -uiteraard met gefilterd slootwater gezette- shtf koffie van minstens twee jaar over de datum geserveerd worden met gevulde koeken die goed smaken maar waarvan je de crisis samenstelling niet wilt kennen. Uiteraard op waxinelichtjes gebakken.

Bij de ingang van het preppershuis komt een groot bord te staan met daarop de toegangsprijzen. “Groepen, 100% toeslag. Echte individuen 50% korting”.

Showing 19 comments
 • The_Communicator

  Ik ben benieuwd wat er na een SHTF situatie van de hele overheid overblijft. Maar vooralsnog ga ik er van uit dat we als individuen verder zullen moeten en dat er vanzelf nieuwe gemeenschappen zullen ontstaan elk met hun eigen hiërarchie. Goedschiks, of kwaadschiks…

  Uiteraard ga ik er van uit dat zoiets ergs niet binnen afzienbare tijd gebeurd en hoop op het beste. Maar stel dat…

  Dan wil je toch kunnen zeggen; ik was er wel op voorbereid!

  • Tyrion Lannister

   Er zullen dan gewapende gangs zijn die zichzelf “de Nederlandse overheid” noemen en bij de mensen langskomen om “belasting te innen” (lees: te plunderen). Maar de koningin en regering zitten dan allang hoog en droog in Londen.

   • A. Nonymous

    Ze zullen blijven om de plunderingen te leiden.
    Ik schreef een lange post maar die komt niet door, wellicht kan de webmaster daarnaar kijken.

   • ouwebelg

    ik denk niet dat de hoge omes naar engeland zullen moeten want onze engelse colega’s zitten nu al te pannikeren waar ze met hun 70 miljoen man naartoe moeten,zij zitten wel op een eiland!!!!

 • A. Nonymous

  Ik vrees dat de euforie snel in angst zal omslaan.

  Een overheid zal zich niet aan de kant laten zetten en bij een crisis iedereen die een gevaar kan vormen elimineren. De overheid blijft bestaan want die laten hun mooie baantje niet opheffen en als u de scorelijst voor diagnose van psychopathie gebruikt zult u tot wonderlijke conclusies over hen komen. U zult niet als held ontvangen worden. U zult aangevallen worden vanwege uw prepper items. Uw items zullen u afgenomen worden en “de overheid” zal dat zelf doen of toekijken. U zult als gevaarlijk mens neergezet worden die men moet mijden. U wordt bij SHTF erger behandeld als een klokkenluider die in Nederland stelselmatig allemaal kapot gemaakt worden. In Nederland kan men niet tegen mensen die gelijk hebben.

  Onze Nederlandse maatschappij is zo dat burgemeesters bij een bedreiging gratis 24-uurs bewaking krijgen. Tegelijkertijd worden anderen zoals bijvoorbeeld homostellen uitgelachen op het politiebureau en als zij uit lijfsbehoud uiteindelijk moeten vluchten, blijven ze met de schade zitten en mogen ze blij zijn als men ze elders met rust laat. Fred Spijkers heeft omdat hij niet wilde liegen de kwalificatie “politiek crimineel” in zijn dossier gekregen, hij is bedreigd door een staatssecretaris, op hem is geschoten door twee militairen, die daarvoor op dubieuze wijze niet vervolgd zijn. U wordt ‘Een man tegen de staat’, waarvoor ik u verwijs naar het gelijknamige boek van Alexander Nijeboer uit 2006. Of u eindigt als Ad Bos die een miljardenfraude ophelderde, als dank waarvoor hij als crimineel behandeld werd, alles kwijtraakte, in een camper belande waarna zijn nieuwe buren een handtekeningenactie begonnen om zijn camper verwijderd te krijgen. De daders zijn niet vervolgd en kregen hun boetes uiteindelijk kwijtgescholden. Fora zijn ook gevaarlijk zoals wat gebeurd achter de schermen van http://www.klokkenluideronline.nl aantoont.

  Staat de preppers commune achter elkaar of zijn het individuen die stuk voor stuk rond D-day door de overheid of in een wolven roedel verenigde schapen verslonden worden. Behoud van burgerrechten en een goede klokkenluiders regeling en wetgeving die het recht op zelfverdediging gaat regelen zijn basisbenodigdheden voor een prepper, geen modelwoning.

 • Dick Berts

  Ze plunderen nu ook al. Vorige week een paar minuten te lang in de blauwe zone gestaan; 85 euro.

 • Joris Driepinter

  Wederom een erg goed artikel. Het enige tegengeluid dat ik graag wil laten horen dan wel nuancering die ik graag zou willen aanbrengen is de stelligheid waarmee er in dit artikel alsmede vaak op dit forum, wordt gesproken over ‘de mega ramp die onvermijdelijk op ons af komt’. Ik prep ook al jaren. Ik vermoed ook dat ons financiële fiat systeem een keer moet klappen. Maar dat zogenaamd zeker weten dat we binnen afzienbare tijd in een jaren- of decennialange toestand van een New Orleans-achtige survival of the fittest en/of anarchie, vind ik onzin en op z’n minst overdreven arrogant. Niemand kan in de toekomst kijken. Niemand weet zeker wat er in de toekomst gaat gebeuren. De schrijver prept al 33 jaar en overlijdt misschien voordat-ie ooit echt langdurig ‘plezier’ van al z’n geprep zal hebben gehad. Nogmaals: ik wil hier niet beweren dat ons niks te wachten staat; dat preppen dom is ofzo. Preppen is zeer verstandig. Een welvarende toekomst niet voor lief nemen is dat ook. Maar stellig beweren zeker te weten dat we binnen afzienbare tijd naar de hel en verdoemenis gaan vind ik onzin. Dat kan men niet weten. Socrates klaagde ook al over ‘de jeugd van tegenwoordig’; men kan net zo min inschatten hoe inventief de mens kan zijn en eventueel zou kunnen anticiperen op een SHTF; men kan net zo min inschatten hoe adaptief de mens kan zijn; en een gebeurtenis een eeuwtje vroeger of later is ook niks op de geschiedenis van de mensheid. Geniet ook van het leven mensen, het duurt immers maar heel even en er moet sowieso al hard genoeg gewerkt worden voor de zorgverzekering, de huur en het vreten op tafel.

 • Dick Berts

  Inderdaad Joris, in het leven is niets zeker en zelfs dat is niet helemaal zeker. Als iemand van de Domtoren af wil springen, dan zou ik ook tegen hem zeggen dat zoiets dom is, omdat hij dan onvermijdelijk dood gaat. Strikt formeel gesproken lieg ik dan, want er kan natuurlijk net een open wagen vol hooi om de hoek komen in het stadscentrum van Utrecht. Toch laat ik dat liever onbesproken. Een leugen om bestwil. Jij ziet dat als arrogantie, ik als zorgzaamheid. Onze economie is een piramidespel geworden. Daarmee ben je uiteindelijk net zo kansloos als met een sprong van de Domtoren.

  • Joris Driepinter

   Het wereldwijde financiële systeem is inderdaad een piramidespel geworden, zo lijkt het. Ben het alleen niet eens met de mijns inziens totaal belachelijke vergelijking. Van de Dom spring en vervolgens sterven is een natuurkundige wetmatigheid. In de toekomst kijken wat een wereldwijd financieel systeem gaat doen niet. Tot nu toe heeft 99,9% van de drs., dr. en prof. economen er faliekant naast gezeten wanneer ze tien jaar trachtten vooruit te kijken; zowat niemand had de credit crunch zien aankomen. Net zoals de pipo’s die boeken schreven over een Dow Jones van 40.000 er faliekant naast zaten. Zelf denk ik ook dat dit fiat piramidesysteem een keer moet gaan klappen. En daar prep ik ook al een aantal jaren voor. Het gaat mij echter om de nuancering. Ik mag graag een tegengeluidje laten horen wanneer mensen denken in de toekomst te kunnen kijken met eenzelfde stelligheid als van de schrijvers die nog niet zo lang boeken vol schreven over een Dow Jones van 40.000 (dan wel internet-bubbels opbliezen of bijvoorbeeld de hegemonie van het Pax Sinica voorspellen).

   • A. Nonymous

    Joris driepinter ik vindt het belachelijk dat jij het belachelijk vindt.
    Nicholas Stephen Alkemade overleefde een val vanaf 5.500 meter hoogte zonder parachute. http://en.wikipedia.org/wiki/Nicholas_Alkemade
    Vesna Vulović overleefde op 26 Januari 1972 een val van 10.160 meter hoogte. http://en.wikipedia.org/wiki/Vesna_Vulovi%C4%87
    I. M. Chisov overleefde een val van 21.980 voet hoogte. http://www.parachutehistory.com/other/bonusday.html

    Historisch gezien is het dus geen wetmatigheid als je van een hoogte als de Domtoren springt je altijd zal sterven.

    Historisch gezien heeft geen enkel fiat geldsysteem het gered. Historisch gezien is dat dus wel een wetmatigheid.

    De vraag die nog resteert is:
    A) wanneer ons financieel systeem klapt;
    B) hoe de teloorgang verloopt;
    C) afhankelijk van de visie op A en B: “wie de rekening betalen” of “wie het kind van de rekening worden”.
    Dat zijn de drie punten waarop meningen uiteen lopen. Optimisten kopen goud, pessimisten kopen conserven.

 • Dick Berts

  Ha, ha, ha, die Anonymus. Nog nooit heb ik me zo goed gesteund gevoeld bij een column. Toch begrijp ik Joris ook wel een beetje. Ik heb zelf ook een hekel aan al die mannetjes die denken dat ze het zeker weten en dat hun denkbeelden de enige juiste zijn. Zelf zit ik zo helemaal niet in elkaar, maar mijn schrijfstijl doet wel eens anders vermoeden. Ik maak me echt heel erg ongerust over onze economische situatie en ik wil graag dat mensen gaan preppen, daarom laat ik meestal elke relativering, nuancering weg. Je kunt je best afvragen of zoiets de juiste aanpak is, maar ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Bedankt voor je reactie!

  • A. Nonymous

   Beste Dick Berts,

   Een beetje humor moet kunnen dacht ik. Feiten zijn feiten en een beetje steun is nooit weg. :-)

   Zorgwekkend is het zeker. Het grote verschil zit in het ABC. Als ik aan Argentinië en Rusland denk kan het “binnenkort” al naar worden. Het kan echter nog duren. Als Nederlanders om te sparen Staatsobligaties kopen, genoegen nemen met een zeer lage rente, hun spaargeld nooit aanspreken en alleen maar laten groeien kan het nog decennia duren. Als we snel uit de Euro stappen kan het relatief mid verlopen.

   Het slot heb ik wat sterk neergezet. Het had moeten zijn optimisten kopen derivaten, realisten kopen goud, pessimisten kopen conserven en pistolen.

   Ik ben heel benieuwd naar een reactie van je op de post ”Ik vrees dat de euforie snel in angst zal omslaan.”

   • Dick Berts

    Hoi Anonymous,

    Ik krijg via diverse kanalen nu zoveel berichtjes binnen, dat ik niet meer overal uitgebreid op in kan gaan. Dan moet ik 30 discussies tegelijk voeren… Een kanttekening bij je stukje. DE overheid bestaat niet. Helaas zijn de meeste bestuurders alleen maar met zichzelf bezig en niet met ons. Maar daar zijn nog steeds schitterende uitzonderingen op! Ik spreek uit ervaring.

    hg

    Dick

    • A. Nonymous

     Beste Dick Berts,

     Ik hoop dat die discussie in mooie artikelen uitmonden.

     Maakt u bij een eventuele analyse van de overheid svp onderscheid tussen:
     -personen
     -de systematiek
     -het systeem
     DE overheid bestaat helaas. Ik leg het u graag uit maar het voert wat ver om daar nu en op deze plek op in te gaan.

 • Anoniem

  Preppen zonder burgerrechten wordt onmogelijk en zelfs gevaarlijk.

  Steeds meer worden we gecontroleerd, beheerst en wat we hebben in beslag genomen. De Amerikanen hebben het over hun grondrechten. Recht verschoond te zijn van willekeurige doorzoekingen (fysiek en virtueel via gegevensverzameling) en het recht om jezelf en je huis te verdedigen. We moeten in Nederland wakker worden voordat het echt te laat is. Zonder burgerrechten heeft Preppen geen enkele zin. Verder is opkomen voor burgerrechten ook zorgen voor een goede toekomst.

  Er vinden steeds meer grootschalige fouillering acties plaats. In steden kijkt men of burgers protesteren of niet (protesteer want het is uw recht). Op snelwegen worden auto’s zomaar onderzocht zonder vereist doorzoekingsbevel. Tegenwoordig zelfs met honden die bankbiljetten opsporen. Heeft u geld in uw BOB, ik wel . Een Leatherman tool, mes, zaag of bijl is inbrekerswerktuig, wordt in beslag genomen en u geregistreed, heeft u één van deze zaken bij u, mijn BOB wel. Een pan, aansteker of brander en u kan verdacht worden van drugsdelicten.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/13095507/__Grote_politiecontrole_A1__.html

  U wordt geregistreerd en gevolgd.
  PIN en bankoverschrijvingen worden vastgelegd en bewaard. Met wie u wanneer van waar belde ook. En de paspoort/ ID kaart vingerafdruk database is nog steeds niet ontmanteld. Men wil ook ieders DNA gaan registreren en dat verzamelen als u dat niet door heeft. Dus als u naar het ziekenhuis gaat voor een onderzoekje kan men het straks vastleggen. Naast de nationale vingerafdruk database werkt men dus ook aan een nationale DNA database.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/13095253/___Justitie__dna_ziekenhuis_gebruiken___.html

  Heeft iemand in uw huis kinderbijslag, WW, AOW, bijstand of een andere uitkering dan mogen controleambtenaren sinds 2 oktober 2012 uw hele huis doorzoeken. Bij vergunstigingen voor weduwen en weduwnaren, wezen geldt dat ook. Zonder huiszoekingsbevel, zonder verdenking, zonder enige aanleiding. Weigert u mee te werken dan krijgt u astronomische boetes.
  http://www.privacybarometer.nl/maatregel/33/Huiszoeking_bij_uitkeringsgerechtigden

  Men wil particuliere bedrijven al uw internetactiviteiten laten monitoren op de meest waanzinnige items. Websites moeten afgesloten kunnen worden. Als het slechter gaat zal http://www.Preppers.nl daar ook toe gaan behoren.
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=664549&r=1&tbl_archief=&
  https://www.bof.nl/2012/09/21/cleanit-absurde-voorstellen-tegen-terrorisme-uitgelekt/

  De politie werkt voor particuliere bedrijven als deurwaarders.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/13070444/__Beslag_tijdens_verkeerscontrole__.html
  En al uw gegevens die de overheid verzamelt mogen verstrekt worden waarbij privacy geen issue is wat de regering betreft.
  http://www.privacybarometer.nl/maatregel/66/Belastingdienst_verstrekt_inkomensgegevens
  Als uw medische gegevens moesten in het EPD, wat godzijdank teruggefloten is maar men via een achterdeur wel weer wil invoeren. Wilt u dat verzekeraars en de overheid toegang hebben tot uw gegevens?

  Onze voorouders hebben gevochten en zijn zelfs gestorven voor onze vrijheden. Burgerrechten worden ons niet afgenomen maar die laten we ons afnemen. Wilt u leven in gevangenschap? Wees alert op burgerrechten en probeer er wat voor te doen. Anders is er straks geen plaats meer voor mensen die niet 100% mainstream zijn of denken of leven we straks in een dictatuur..

  Als er straks een SHTF is dan wordt uw huis etc. zonder huiszoekingsbevel gecontroleerd en uw voorraden afgenomen. Bij wie ze moeten zijn wordt via internetcontrole, telefoon en betaalgegevens gecontroleerd. En via verkeerscontroles waarbij uw auto ondersteboven wordt gehaald. Via een slim kastje in uw auto is geprobeerd al uw reisgegevens vast te leggen en momenteel gebeurt dat via de vele camera’s langs de snelweg en de OV kaart. Als u bij SHTF geen geld opneemt voor peperduur voedsel bent u ook al verdacht en komt men even kijken.

  Preppen doe je voor de toekomst, burgerrechten ook.


  U bent vrij dit als los artikel te plaatsen

 • Dick Berts

  Ik ben het in grote lijnen met Anoniem eens. We hebben privacy helaas veel te lang gezien als de tic van mensen die ook overdag met de gordijnen dicht leven, of als de smoes van criminelen om hun activiteiten achter te verbergen. In werkelijkheid verdedigen we via onze privacy onze vrijheid. Ik ben er dan ook nog steeds trots op, dat ik de eerste Nederlander was, die na de invoering van de toenmalige Wet persoonsregistraties op grond van die wet een procedure aanspande bij de Amsterdamse rechtbank. Hoe die afgelopen is, durf ik niet eens of te schrijven, want dat verhaal is zo onvoorstelbaar dat ik het zelf niet eens zou geloven als ik het terug las….preppen jongens, want dit is het Romeinse rijk vlak voor de (morele) ineenstorting.

 • Marloes

  “Ik was afgrijselijk slecht in wiskunde op school, maar ik weet nog wel, dat min maal min plus is. Dus als een stel gekken je een idioot vindt, dan is dat positief.”

  Haha, die ga ik onthouden, wat een goeie instelling!

 • Dick Berts

  Dank je Marloes!

 • Mark

  Allereerst mijn complimenten voor deze site, goed initiatief!

  Ik kom al een hele tijd op de Amerikaanse variant http://www.shtfplan.com, goed om te zien dat er ook een nederlandse variant is.

  Ik lees tot op heden nog veel over het preppen, maar doe in de praktijk nog niet bijzonder veel. Wellicht zal dat spoedig gaan veranderen, ik blijf deze site vanaf heden in de gaten houden in ieder geval.

  Gegroet, een bezorgde mede-lander