Iedereen een beetje voorbereid in actiemaand #preptember

Photo https://www.flickr.com/photos/clairity/

ready-gov-logoDe Amerikaanse overheid heeft de maand september uitgeroepen tot National Preparedness Month. Via de website ready.gov/september informeert men over de stappen die je kan zetten om enigzins voorbereid te zijn als zich een ramp voordoet. Met de campagne Preptember.nl volgen wij dit voorbeeld.

#Preptember campagne in Nederland en Vlaanderen

De hele maand september delen we elke dag een tip om onze vrienden, familie, buren en followers een stapje meer bewust te maken. Zelfredzaamheid is de kern. En als we dat met z’n allen zijn en samenwerken als zich onverhoopt een noodsituatie voordoet, dan kunnen we als samenleving best tegen een stootje.

Meedoen met #preptember

Via de website, twitter en facebook willen we zo veel mogelijk mensen bereiken. Je helpt mee door deze te delen via je eigen kanalen.

preptember-logo2-460x112

Grote dank ook aan de fantastische leden van het Preppers.nl forum, die helpen met de teksten en de promotie van #preptember! 

Showing 3 comments
 • Ed
  Beantwoorden

  Ze zeggen dat op 28 September a.s. een astroide valt op Houston Texas, VS met een doorsnee van 500 meter, Zitten wij dan in Nederland veilig??

  • jannes
   Beantwoorden

   Wat het ook zal zijn, een goede voorbereiding nu, is beter voor de toekomst. Je maakt het jezelf iets makkelijker. Dan wanneer het er echt op aan komt en je moet op een houtje bijten.. bovendien is alles nu een stuk goedkoper en nog makkelijker te verkrijgen.

   Enne…mocht je het niet overleven, doe het dan voor de anderen zodat zij daar het voordeel van zullen ervaren. Op het moment dat u nog leeft zult u minder vrijgevig zijn, doch indien u dood bent, hebben anderen er wel nut bij indien zij uw voorraad weten te vinden…. ik bedoel maar te zeggen dat het niet uitmaakt wat er komen gaat. Begin gewoon te preppen… ga hamsteren, verzamel gereedschappen die u zinvol lijken. Eten, water. Soep, blikken verpakkingen… plastic flessen met water. Alles wat stevig is en tegen een stootje kan. Een goede zippo in plaats van gehannes met lucifers. En denk na.

  • Moody
   Beantwoorden

   500 meter is een global killer, dus antwoord is nee

Leave a Comment